Grasparkieten > Mededelingen

Vaak Gestelde Vragen

(1/4) > >>

Jorijn:
Beste Leden en Niet-Leden,

Steeds vaker komen wij topics tegen, waarop de antwoorden al zijn gegeven.

Daarom wil ik bij deze een topic openen waarin antwoord wordt gegeven op de meest gestelde vragen.

Als jullie dingen missen in deze post, laat gerust een antwoord achter, dan zal ik proberen het te verwerken in dit bericht :).

Parkiet Gerelateerd.


Is mijn parkiet een mannetje of een popje?
Dit hangt af van veel aspecten, het gaat erom hoe oud je parkiet is en welke kleur neusdop je parkiet heeft. Als een parkiet al wat ouder is, is het geslacht makkelijk te zien. Als de neusdop blauw is, is het een man. Is de neusdop bruin, is het een vrouw. In informatiebron 1 zijn verschillende foto’s te vinden van parkieten waarbij de leeftijd en geslacht vermeld zijn, om via deze manier een goede indruk te krijgen hoe oud uw parkiet is. Bij sommige kleurslagen kan het mannetje een rozige neusdop houden. Dit is het geval bij Bonte Parkieten en Ino's.

Informatiebron 1
Informatiebron 2
Informatiebron 3
Informatiebron 4
Informatiebron 5


Hoe oud is mijn parkiet
De leeftijd van een parkiet is niet altijd even makkelijk te zeggen. Als de parkiet ongeveer 3 á 4 maanden oud is, zal hij/zij in zijn/haar eerste rui komen. Hierbij verdwijnen de lichte streepjes op het hoofdje van de parkiet. Hierna is het moeilijk om te vertellen wat de leeftijd is van een parkiet. Vaak krijgt de parkiet geleidelijk aan na de rui een witte ring in de ogen, ook wel de iris genoemd.

Informatiebron 1
Informatiebron 2


Mijn parkiet is weggevlogen, wat nu?
Als je parkiet is weggevlogen, kun je briefjes ophangen bij de lokale winkels, rondvragen in de buurt. Ook kun je je parkiet opgeven als vermist bij de Amivedi. Ook kun je een bericht plaatsen op ons virtuele ‘prikbord’.

Informatiebron 1


Ik heb net een nieuw parkietje, maar hij eet/drinkt niet? - Mijn parkiet eet/drinkt niet.
Dit is vrij normaal bij nieuwe parkietjes. Zodra je je nieuwe parkietje in de kooi hebt gestopt, zal hij op een plekje gaan zitten waar hij/zij zich voorlopig veilig voelt, vanaf daar zal hij ‘de kat uit de boom kijken’. Wat je kan doen is wat trosgierst naast dat ene plekje neerleggen, ook kun je simpelweg het voerbakje dichtbij dat plekje hangen. Parkieten drinken van nature weinig water, dus verwacht niet dat je parkiet dit meteen zal doen, en ook niet dat je dit vaak zal zien. Als je groenten en fruit geeft, zal je parkiet ook minder drinken, aangezien hierin ook al veel vocht zit.

Informatiebron 1
Informatiebron 2 Tip!


Mag mijn parkiet mee naar buiten in de zomer?
Uiteraard mag dit. Maar wel in gesloten kooi! Hoe tam je parkietje ook mag zijn, buiten zijn er talloze nieuwe dingen waarvan hij kan schrikken en weg vliegt. De wereld buiten is zo groot dat er een kleine kans is dat hij de weg terug vindt. Pas hierbij ook op voor katten, zorg dus dat je altijd toezicht hebt op de kooi. Je parkiet in de volle zon plaatsen wordt ten sterkste afgeraden!

Informatiebron 1
Informatiebron 2


Kan mijn parkiet ook buiten staan?
Uiteraard kan dit, Zorg hiervoor wel dat je een ruime volière hebt, met ook een vorstvrij nachthok. Eventueel een warmtelamp voor wat extra warmte in de koude nachten. Zorg ook dat er geen ongewenste gasten in de volière kunnen komen, e.g. katten.

Informatiebron 1


Wat is het verschil tussen een kweker en een dierenwinkel?
Parkieten uit de dierenwinkel zijn vaak al ouder en hebben slechte ervaringen met mensenhanden. Kwekers daarentegen zijn gespecialiseerd in parkieten, en kunnen je dan de nodige achtergrondinformatie en dergelijke meegeven.

Informatiebron 1


Mijn parkiet bijt mij, wat nu?
Allereerst, ga je parkiet nooit ‘straffen’. Zoek de reden op, en los deze op. Bijten kan verschillende oorzaken hebben, zoals frustratie, ziekte, en angst. Of gewoonweg kijken tot hoever hij/zij kan gaan. Ook wel de pubertijd genoemd op dit forum. Ik verwijs u door naar Informatiebron 1 voor een uitgebreid artikel over bijten.

Informatiebron 1
Informatiebron 2

Schaam je niet om de zoekfunctie te gebruiken. Deze is er tenslotte voor een reden!


De Forum ‘Sticky's’.

[+] De Aanschaf van een nieuwe Parkiet.
[+] Het kweken van grasparkieten.
[+] De Zieke Grasparkiet.
[+] Is mijn parkiet nou ziek of niet?
[+] Kortwieken: Informatief.
[/list]


Forum Gerelateerd.

[+] Algemene Hulp
[+] Hoe registreer ik mijzelf op dit forum?
[+] Hoe kan ik mijzelf in/uitloggen op dit forum?
[+] Hoe kan ik mijn profiel bewerken
[+] Hoe kan ik een bericht plaatsen / topic openen?
[+] Hoe werkt het privé-berichten systeem?
[+] Hoe werkt het zoek systeem dat gebruikt wordt op dit forum?
[/list]


Bij op- of aanmerkingen aan dit bericht, laat gerust een reactie achter! :)

assepoester:
Erg mooi en handig dit topic "veel gestelde vragen".

Ik heb toen ik voor het eerst op deze site kwam, eerst heel veel gelezen van de bestaande topics en toen ik nog een vraag had die ik daarin niet beantwoordt zag heb ik 'm uiteindelijk gesteld.
En antwoord gekregen!

Misschien dat dit topic voorkomt dat mensen die voor de eerste keer op dit forum komen, vragen stellen die al zo'n duizend maal gesteld zijn.

Goed gedaan Jorijn!

Groetjes van Barbara

Cutie_lover:
hihi, dit topic is gemaakt voor mij  ::) Maar toch:
Mijn zoekfunctie werkt niet zoals het hoort denk ik, want als er in het topic staat: gebruikt de zoekfunctie, en ik doe dat dan, maar dan zie ik alleen dat ene topic waarin dat staat?

Jorijn:
Tis maar net hoe je zoekt. Als je bijv. zoekt op: hoe maak ik mijn parkiet tam
Zul je weinig krijgen.

Daarintegen kun je beter dit gebruiken: parkiet tam maken

Cutie_lover:
Jorijn ik heb gezocht met: tam maken, en ik vond alleen jou bericht ;)
Wil jij even kijken wat jij vind?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie