Hallo, ik ben dokter Karyn! Lees mijn inleiding voor meer informatie over mij en mijn vijf grappige honden, Poppy, Bailey, Kodah, Ned en Fred.
Voor velen is deze tijd van het jaar vol opwinding en vreugde, maar voor anderen kan het een tijd zijn waarin ze zich gestrest en overweldigd voelen. En Ned is een van de laatste. Het komen en gaan van familieleden en vrienden, de plotselinge verschijning van een grote boom in huis, en het meest verontrustende van allemaal, een constante parade van overheerlijk eten dat niemand met hem lijkt te willen delen.
Zoals hij zou moeten zijn, is Ned eraan gewend om verwend en verwend te worden, dus je kunt je zijn verwarring en verdriet voorstellen als hij wordt uitgesloten van het avondeten, wordt overgeslagen voor pudding en wordt weggelaten uit de restjes. Hoe kunnen er zoveel heerlijke geuren uit de keuken komen die niet in zijn kom verschijnen?
Voedsel is leven
Helaas voor Ned, en voor alle honden, is de feestdagenperiode beladen met veel heerlijke gerechten die ook extreem gevaarlijk zijn voor honden.
Al die geglazuurde ham, geknetter varkensvlees, varkens in dekens en gekruide kalkoen kunnen een korte trip naar de dierenarts betekenen met een acuut geval van pancreatitis. Dan is er nog het feit dat elk ander voedselproduct boordevol rozijnen of chocolade of beide lijkt te zitten, wat nu en in de toekomst nare toxische effecten kan hebben. Dit is misschien wel de mooiste tijd van het jaar voor veel mensen, maar het is ook een van de drukste voor dierenartsen, waarbij veel honden zonder pardon door gefrustreerde eigenaren naar binnen worden gesleept om van hun maaginhoud te worden bevrijd.
Voor een hond als Ned, wiens favoriete activiteiten eten, vechten met Fred, eten, knuffelen in een warmwaterkruik en eten zijn, kan het moeilijk zijn uit te leggen waarom de weetjes die gewoonlijk in zijn buik terechtkomen strikt verboden zijn. .
Dit jaar besloot ik wat hondenplezier toe te voegen aan onze feestelijke maaltijdvoorbereiding, door een hondenveilig feestmaal te creëren, zodat Ned zijn kerstwens van eten kon vervullen.
Gebraden kalkoen met jus en kalkoenvulling
Ingrediënten
- 1 kalkoenborststeak (licht vlees)
- Huisdiervriendelijke kalkoenbottenbouillon
- 1 theelepel olie (olijf of koolzaad)
Voor de vulling:
- 100 gram gemalen kalkoen
- ¼ kopje maïsmeel
- 1 ½ eetlepel olie (olijf of koolzaad)
- 30 gram veenbessen, vers of gedroogd, fijngehakt
Methode
Gebraden kalkoen en jus
Verwarm de oven voor op 400OF en bekleed een bakvorm met folie. Smeer beide kanten van de kalkoensteak in met een heel dun laagje olie en giet de rest op de bakplaat.
Kook ongeveer 20-30 minuten, of tot het vlees goudbruin is. Haal de pan voorzichtig uit de oven en verwijder de kalkoen. Zorg ervoor dat u geen vloeistof uit de pan morst.
Bereid ongeveer 50 ml bottenbouillon volgens de instructies en voeg de vloeistof/olie uit de bakvorm toe. Laat afkoelen. Snijd de kalkoen in reepjes van ongeveer ½ bij 1½ inch en besprenkel de jus erover.
Turkije vulling
Verwarm de oven voor op 350OF en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de gemalen kalkoen in de helft van de olie lichtbruin en laat afkoelen.
Meng in een mengkom het afgekoelde kalkoengehakt, maïsmeel, veenbessen en de rest van de olie. Gebruik je handen om de ingrediënten door elkaar te mengen. Het mengsel moet bij elkaar blijven, maar mag niet te vochtig of plakkerig zijn. Voeg indien nodig water toe om het mengsel te laten binden. Meng de kattenkruid erdoor.
Rol het mengsel in een blok op de bakplaat en bak gedurende 25-30 minuten, af en toe draaiend. Het eindproduct moet een bepaalde vorm behouden, maar ook enigszins kruimelig zijn.
Portie
Of hij het er nu mee eens is of niet, een portie ter grootte van een Ned van dit feestmaal zal niet meer zijn dan 2-3 plakjes kalkoen met een theelepel vulling. Omdat dit voedsel meer calorieën bevat dan normaal, zal deze portie een van zijn maaltijden zijn, en niet als aanvulling daarop.
Natuurlijk moest ik genoeg maken voor iedereen, waarbij Fred dezelfde portie kreeg als Ned, Poppy, Bailey en Kodah die elk een hele kalkoensteak voor zichzelf hadden en de vulling deelden.
Vanwege de voedselallergieën van Kodah heb ik wat Benadryl bij de zijne gestopt, wat hopelijk genoeg zal zijn om zijn jeuk te verzachten, en als extra bonus, geef ons allemaal het geschenk van een stille nacht!
De liefde delen zonder de dierenartsreis
Als je een voorstander bent van die smekende ogen (zoals ik), is het misschien de moeite waard om van tevoren te plannen en ofwel wat gewoon, ongekruid vlees en groenten opzij te zetten voor je honden, ofwel een extra stap te doen om een hondenveilig braadstuk te maken. Als uw hond een gevoelige maag, allergieën of gezondheidsproblemen heeft, wilt u natuurlijk eerst contact opnemen met uw dierenarts voordat u hem dit soort feestelijke feestmaal voorschotelt, maar er is geen reden waarom u niet een beetje iets zou kunnen doen. speciaal waar ze van kunnen genieten terwijl we allemaal genieten van ons eten, coma’s en toekijken Sterf hard.
Of je nu Kerstmis, Kwanza, Chanoeka of gewoon oud feest viert, zorg ervoor dat je voor elkaar zorgt, voor jezelf zorgt en, belangrijker nog, voor de hond zorgt!
PS – Die Hard IS een kerstfilm!