heel nestje onbevruchte eieren

Gestart door Svendc1, mei 03, 2022, 14:28:26

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Svendc1

Halo, sinds begin april es een nestkastje geplaatst op mijn grote kooi van me koppeltje parkieten, de pop ging er vrij snel in en na 10 dagn eerste eitje, nu viel me wel op dat tijdens het paren het popje het mannetje niet kon dragen tijdens het paren, waardoor deze steeds naar benenden tuimelden. ze had om de dag een eitje 5 in totaal, nu na inspectie blijkt geen enkel bevrucht is wat ik dus al vreesde. Nu is ze hier al paar weken op aan het broeden. Kan ik de blok wegnemen met de 5 onbevruchte eitjes of moet ik dat best eitje per eitje afbouwen?

MVG

Sven

Kleintjes

Je kunt de eitjes opruimen, eventueel met blok en al. Uiteraard zal de pop gaan zoeken, dat is heel normaal (is immers 'n verlies voor haar).

Als je denkt dat de pop problemen heeft, zou je eens naar de voetjes / nageltjes klunnen kijken, en naar de (zit)stokken, te dunne stokken geven geen goede ondersteuning
Pootjes van; Obelix en Joey
Groetjes van ons :). IM: Venus-Gino-Silly-Mini-Gina-Giny-Pino-Kyra-Tolo-Cookie-Charly-Tweety-R2-D2.1-Kruumel-Oli-Sammie-Mozy-BB-8.1-BB-8.2-C-3PO-Pino II-Scotty-Jecky-Amy-Punky-MozyII-Dot-Lemmy-Eddie-Neo-Döpke
Geheugen problemen; Bij voorbaat excuses

Svendc1

hey,

Ja heb het zo gedaan alles in een keer weggenomen en ind, duurde een dagje dat ze op zoek was, maar ondertussen paar dagen verder en alles verloopt zoals ervoor.
Ik heb natuurlijke en iets dikkere takken gestoken, maar ind de pop haar nagels zijn nogal aan de lange kant, eerst es zien voor een nieuwe (binnenvoliere) en ze dan nog es blokje aanbieden.
Alvast bedankt.

Sven