Forpus erbij?

Gestart door NietjeGroen, oktober 21, 2019, 12:07:22

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

NietjeGroen

Hallo allemaal,

Met veel liefde heb ik sinds een jaar of 2 , 2 grasparkietjes. Dit gaat heel goed en ik geniet er heel erg van!

Nu mijn vraag.. ik ben naast de grasparkietjes helemaal verliefd geworden op de forpusjes die gekweekt worden door een collega van mij. Ik heb al gehoord dat dit niet samen gaat in de kooi met grasparkieten, dus ik denk erover om een kooi ernaast te zetten. Een paar  vragen van mij:

- Zouden ze buiten de kooi wel tegelijk los mogen? Of is dat echt een no-go?

-Zijn er meer mensen met meerdere kooien in huis? Ik heb op zich wel de ruimte, maar het voelt toch als wat veel in huis.

-Ervaart het forpusje wel gezelschap van de grasparkietjes als hij ernaast staat en ze ziet en hoort vanuit de kooi? Of zal ik dan 2 forpusjes nemen beter? Ik zou hem graag heel tam maken, maar ik werk wel 4 dagen in de week.

Alvast bedankt voor jullie reacties!

AnneS

Forpussen staan er om bekend dat ze erg territoriaal zijn en kunnen niet samen met parkieten.Zelfs 2 vreemde Forpussen zomaar bij elkaar zetten is niet aan te raden,wel als je ze tegelijkertijd koopt op het zelfde adres.Ik heb zelf maar 1 hele grote kooi in huis en zou het niet erg vinden om er nog een kooi bij te hebben,maar vanwege veerstof en andere troep beperk ik me tot 2 parkieten,ook mbt geluid hou ik het bij 2.