Parkieten-Freak!

Grasparkieten => Verzorging => Topic gestart door: Jacyntha op mei 14, 2018, 21:25:06

Titel: Mijn tip voor nagels knippen
Bericht door: Jacyntha op mei 14, 2018, 21:25:06
Tijdje rondgespeurd naar tips voor nagels knippen, nu kwam ik veel tegen waarbij je toch de parkiet op een manier moet vasthouden of leggen die niet fijn is. Nu zijn de meeste opties ook niet in je eentje te doen.

Nu heb ik vanmiddag iets uitgeprobeerd wat wellicht niet voor iedere parkiet zal werken maar bij mij ging het perfect en daarom wil ik het met jullie delen:

Zelf heb ik een rond nagelschaartje speciaal voor huisdieren, deze heb ik een aantal keer voor de kooi gehouden samen met trosgierst, mijn parkietje at de trosgierts en was al snel gewend aan het schaartje.

Je kunt het doen met alles waar je parkietje maar dol op is waardoor hij tegen de de tralies aan komt hangen en druk gaat eten. Je zal zien dat je parkietje met zijn te lange nagels over de tralies naar buiten komt, schaartje om het nageltje langs de tralies zodat je niet per ongeluk ergens anders in kan knippen. En knip zo het scherpe puntje eraf.

De kunst is om geregeld het lekkers te verschuiven zodat er steeds een ander scherp puntje van een nageltje uit steekt die je af kan knippen. Mijn parkiet had het amper door. Hoop dat jullie er wat aan hebben en misschien zijn er wel meer mensen die het zo doen?
Titel: Re: Mijn tip voor nagels knippen
Bericht door: Iris7 op mei 15, 2018, 08:28:30
Slim! Ik heb ook zo'n schaartje liggen, dus ik ga het zeker proberen. Zolang ze stil willen blijven zitten natuurlijk ;)
Titel: Re: Mijn tip voor nagels knippen
Bericht door: Jacyntha op mei 15, 2018, 22:22:41
Ja als je een erg druk bewegend parkietje hebt word het gevaarlijk je hebt impers het pootje niet onder controle. Ik deed ook eerst vastknijpen met het schaartje op het nagel puntje en als je zeker weet pas doorknijpen dan kan het bijna niet fout. En nooit meer dan alleen het scherpe puntje. Ben benieuwd als je het hebt geprobeerd wat je ervaring is?
Titel: Re: Mijn tip voor nagels knippen
Bericht door: Iris7 op mei 18, 2018, 17:19:30
Tot nu toe zijn ze iets te beweeglijk/wantrouwend als ik op deze manier ze probeer te benaderen, maar wie weet lukt het met wat meer geduld in de toekomst wel.
Titel: Re: Mijn tip voor nagels knippen
Bericht door: Jacyntha op mei 20, 2018, 10:02:33
 :)