Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Overige Vragen / Re: Meedenken gevraagd aub
« Laatste bericht door AnneS Gepost op Vandaag om 10:34:10 »
Bedankt voor de waarschuwing,ik heb de bestelde kooi maar geannuleerd want inderdaad onze parkiet is ook al eenmaal in zijn kooi zelf gevallen toen hij trosgierst aan het eten was.Hij was er helemaal beduusd van.En de nieuwe kooi zou nòg 15cm hoger zijn.Dan hou ik mijn geld maar in mijn zak,en ik denk dat ik dmv van zo'n touwspiraal probeer iets meer ruimte te creeeren in de huidige kooi maar toch genoeg om voor het kruipertje gemakkelijk naar beneden te komen.Als je hem ziet in zijn kooi is het net een aapje hij slingert van tak tot touw en pakt met zijn snaveltje zijn touwschommel om er op te huppen.Hij kan nu nog pakweg 20cm "vliegen"door de kooi naar een andere zitstok,en klimmen als de beste.En als hij naar beneden wil dan laat hij zich soms gewoon fladderend vallen,alleen omhoog kan hij niet.Ik vind dat vallen ook iets vreselijks,maar ik probeer het allemaal zo goed mogelijk te doen.
2
Overige Vragen / Re: Meedenken gevraagd aub
« Laatste bericht door Silva Gepost op Gisteren om 19:17:59 »
Ik kan je helaas geen antwoord geven omtrent de voeding
Wel dat ik je wil waarschuwen dat het kruipertje nog veel zal vallen. Niebo is ontelbare keren gevallen, helaas ook in de kooi. En ook regelmatig op zijn rug. Gelukkig kon hij dit steeds beter zelf oplossen. Als Niebo uit de kooi viel ging hij altijd op mijn geluid af. Hij wist dat ik hem omhoog kon helpen. En tja het mee proberen te fladderen met zijn maatje bleef verleidelijk. Na mijn idee had hij door al dat vallen gewoon een harnas gecreëerd, mag van geluk spreken dat hij nooit echt iets gebroken heeft.
3
Overige Vragen / Re: Meedenken gevraagd aub
« Laatste bericht door AnneS Gepost op Gisteren om 19:01:05 »
Toch maar een grotere kooi besteld.Het is de Montana Madeira nummer 3 de grootste maat geworden.We hebben nu de nr.2 maar we vinden dat de kooi erg vol hangt om het voor het kruipertje makkelijk te maken zodat hij van stok tot laddertje tot touw enz kan fladderen.Maar de pop met haar normale vleugels raakt nu steeds van alles als ze in de kooi wil vliegen.En het is me niet meer gelukt om haar vrijwillig buiten de kooi te laten vliegen,enkel toen we zaterdag de kooi gingen verschonen toen is ze even een rondje door de woonkamer gegaan.Het mannetje ging er ook achteraan en storte weer neer om vervolgens natuurlijk helemaal niet meer te kunnen opstijgen.We moeten ons nòg meer aanpassen om zoiets in het vervolg te zien voorkomen. :'(

Heeft iemand nog een antwoord voor mij wbt de voeding?
4
Prikbord / Re: Popje wildkleur aangeboden ter adoptie (Zwolle)
« Laatste bericht door Loeky Gepost op januari 20, 2019, 19:47:22 »
Bedankt voor je oproep. Ik hoop dat het gaat lukken hier een goed huisje voor je popje te vinden. Ik zou het ook delen op Social Media. Onze Parkietenfreak is daar ook te vinden. Succes
5
Gedrag / Tam Maken. / Re: Bijzonder afscheid
« Laatste bericht door Loeky Gepost op januari 20, 2019, 19:45:22 »
Soms is het niet duidelijk wat een parkietje heeft. Jij hebt in ieder geval heel goed voor Nebo gezorgd.Heel veel sterkte gewenst. We denken aan je!
6
Gedrag / Tam Maken. / Re: Bijzonder afscheid
« Laatste bericht door AnneS Gepost op januari 19, 2019, 12:38:44 »
Het is natuurlijk altijd te kort,maar 6,5 jaar is toch echt wel heel mooi hoor voor een kruipertje meestal is de levenverwachting toch een stuk lager van wat ik hoor en lees.Dat heeft hij echt te danken aan een goede verzorging dat kan niet anders.
7
Gedrag / Tam Maken. / Re: Bijzonder afscheid
« Laatste bericht door Silva Gepost op januari 19, 2019, 10:06:31 »
Ik ben helaas zijn geboortedatum kwijt. Als ik goed terug kijk helaas maar 6,5 jaar. Vogels de vogelarts heeft Niebo hoogstwaarschijnlijk een zwak weerstand gehad. Geprobeerd met palmolie wat te ondersteunen.
8
Gedrag / Tam Maken. / Re: Bijzonder afscheid
« Laatste bericht door AnneS Gepost op januari 19, 2019, 06:39:51 »
Ach wat verdrietig. :'( Hoe oud is Niebo uiteindelijk geworden?En fijn om te lezen hoe goed jullie band was zo'n liefdevolle behandeling verdient ieder dier. :-*
9
Overige Vragen / Re: Meedenken gevraagd aub
« Laatste bericht door AnneS Gepost op januari 19, 2019, 06:35:57 »
Goedemorgen Silva ik zie dat dat hier ook gebeurd wat jij beschrijft.De pop blijft nu ook al 2 dagen in haar kooi bij het mannetje,ook al staan de deurtjes open.Het geeft mij ook een rotgevoel want ik denk jeetje als je hele wereldje alleen uit die kooi bestaat is dat wel saai,maar goed ik leg me er bij neer misschien heb ik teveel medelijden.Ze hebben het goed ze mogen los als ze willen,krijgen goed voer,de kooi word iedere week volledig schoongemaakt wat kun je nog meer.

@ Heb jij Silva of andere nog iets gedaan met de voeding?Ik geef XtraVital voor parkieten maar zit er aan te denken om nog ei-krachtvoer er extra bij te gaan geven.
En hoe oud is Niebo uiteindelijk geworden als ik vragen mag?
10
Prikbord / Re: Popje wildkleur aangeboden ter adoptie
« Laatste bericht door Pipa Gepost op januari 18, 2019, 17:31:36 »
Bedankt voor de tip! 👍
Pagina's: [1] 2 3 ... 10