Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Overige Vragen / Plaats speeltjes.
« Laatste bericht door Evo Gepost op Gisteren om 08:23:59 »
Ik heb sinds kort (ca. 3 weken) een parkietje. Ik wil graag dat ze het naar haar zin heeft, dus ik heb wat leuke speeltjes gekocht/gemaakt waaronder een schommel. Over die schommel gaat de vraag. Ik heb deze een paar dagen geleden opgehangen aan het dak van de kooi op ca. 20 cm van het dichtstbijzijnde zitstokje. Ik heb echter het gevoel dat ze er niet heen durft te vliegen omdat de schommel, wanneer ze erop landt, erg gaat bewegen. Moet ik de schommel ergens anders ophangen? Of gaat dit vanzelf wennen?
2
Gedrag / Tam Maken. / Re: Veren uitplukken?
« Laatste bericht door Anouschka-Nele Gepost op juli 08, 2020, 19:46:27 »
Het is niet te geloven! Mylo stapt op!  ;D
Hij is vergeleken Yindi een heel rustig vogeltje. Dat terwijl dat ik dacht dat Engelse grasparkieten rustiger waren dan de gewone. Hier is het andersom!
Ik had het tam maken van Mylo opgegeven. Maar Nele geeft niet op en opeens is er vooruitgang. Mylo kan met 1 korte vleugel ook niet goed vliegen. Misschien komt het daardoor.
3
Gedrag / Tam Maken. / Re: Veren uitplukken?
« Laatste bericht door Anouschka-Nele Gepost op juli 06, 2020, 10:08:16 »
Hoelang duurt het voordat zijn veren weer aangegroeid zijn? Want vliegen gaat hem nu niet goed af.
Er zijn geen aangevreten veren of zwarte puntjes.
4
Gedrag / Tam Maken. / Re: Parkiet wil terug naar de kooi
« Laatste bericht door bally86 Gepost op juli 03, 2020, 20:22:45 »
Hierbij nog een filmpje van hoe hij doet buiten de kooi. Lijkt mij dat hij erg bang is?

https://drive.google.com/file/d/1pRHGYJb6vLBGePKG7vOdnMm7TuCSmVed/view?usp=drivesdk
5
Gedrag / Tam Maken. / Re: Parkiet wil terug naar de kooi
« Laatste bericht door bally86 Gepost op juli 03, 2020, 20:10:42 »
Lekkere hapjes genoeg dus daar ligt het niet aan. Hij is nu ook weer buiten de kooi, maar alleen maar op zoek naar manieren om in zijn kooi te komen. Die staat op een kastje, dus daar kan die nog niet zonder hulp naartoe. Moet ik hem dan weer terug zetten of gewoon laten rond dartelen tot hij het op geeft? Wat bedoel je met geef het de tijd? Is dat weken/maanden/jaar?
6
Overige Vragen / Muziek tijdens vakantie
« Laatste bericht door Kietje64 Gepost op juli 03, 2020, 12:34:53 »
Hallo allemaal
Ik ben nieuw hier! Heb twee grasparkietjes van 5 maanden oud. Ze mogen de hele dag los vliegen en zijn duidelijk blij met de muziek die ik de hele dag aan heb. Mijn vraag is: we gaan binnenkort op vakantie en ik wil graag van 09:00 tot 17:00 muziek spelen voor Oki en Doki... ik dacht dit te dien net een stopcontact timer en een radio... maar dit werkt dus niet... Iemand een oplossing?? Bedankt voor je reactie!!!
7
Prikbord / Gezocht; rustig, ouder parkietje voor mijn Joepie
« Laatste bericht door pixie Gepost op juli 02, 2020, 11:45:48 »
10 jaar geleden adopteerde ik een gehandicapt parkietje, joepie.

Er volgden meer, en een tijd had ik 6 parkietjes in huis.

Inmiddels heb ik er 3 waarvan 2 jonge parkietjes. Ze zijn super leuk, maar te veel en te druk voor Joep.

Voor hem zou ik graag een vriendje willen. Hij trekt altijd meer naar andere mannetjes.
Misschien heeft iemand zelfs een gehandicapt parkietje die ook een vriendje / huisje zoekt?
8
Ziekten / Poep aan zijn kontje
« Laatste bericht door Onneke Gepost op juli 01, 2020, 11:06:14 »
Gijs is een parkietenman van 9 jaar. Gijs zijn poep blijft aan zijn kontje hangen, na een poosje kan ik het bij hem verwijderen.
Ik voer hem parkietenzaad Prestige Budgies, en geef hem nu Muta-Vit in het water, en gridkorrels in een apart bakje (zijn kooi heeft tralies aan de onderkant.

Gijs is een vrolijke parkiet, praat, hij oogt niet ziek, heeft een mooi verenpak.

Kan iemand mij goede raad geven ??
Ik wil niet naar de DA gaan, omdat het veel stress geeft bij Gijs, vervoer, uit de kooi halen bij de DA etc.etc.

vr.gr. Onneke
9
Gedrag / Tam Maken. / 2e parkietje; wanneer samen in 1 kooi
« Laatste bericht door CocoPaco2020 Gepost op juli 01, 2020, 09:59:57 »
Hallo,

We hebben sinds afgelopen zondag een vriendje( Paco) erbij voor ons popje ( Coco ).
Coco is inmiddels een maand of 4, Paco is volgens de verkoper een week of 8. Maar hij is wel een stuk groter dan Coco en ook zag ik na thuiskomst dat zijn
oogring al wat lichter gekleurd is. Hij is ook al erg makkelijk qua omgang. Hij komt meteen op onze vinger zitten en we kunnen hem zelfs oppakken. Coco is ook al redelijk tam. Komt bij ons zitten als we roepen en zit graag op onze hoofd en schouder,maar is wel duidelijk in wat ze niet wilt.
Paco is al redelijk gewend dus, maar ik vind dat hij nog wel veel op de bodem van zijn kooi zit. Hij graaft ook erg in zijn voerbak waardoor alles nu op de bodem ligt. Zelfs daar probeert hij te graven en het schelpenzand vliegt me soms om de oren zo hard graaft hij. Is dat normaal?
Ze hebben ook al 2 keer samen los gevlogen. Zoeken elkaar op en snavelen dan een beetje. Soms doet Coco wat gemeen ( hapt dan wel soort van naar hem ), maar gelukkig niet constant. Paco vloog gister Coco's kooi in en dat ging best goed. Ze ging erbij zitten en werd wel boos toen hij op haar schommeltje ging zitten.
Wanneer kunnen ze standaard in 1 kooi samen? Heb verhalen gelezen waarbij 1 vogeltje de volgende dag op de bodem lag dus wil zeker niks te snel doen.
En hoe kan je merken of die klik er is? Of dat het er gewoon niet in zit voor ze en we ze beter uit elkaar kunnen laten.

Ik denk dat Coco( donkerblauw) een popje is en Paco een mannetje. Denken jullie dat ook? Zou erg balen zijn als het 2 popjes zijn, mijn kinderen zijn al erg gehecht aan allebei.En wij ook  :)

10
Gedrag / Tam Maken. / Re: Veren uitplukken?
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op juni 30, 2020, 22:31:42 »
Meiden kun je soms zien, er zitten dan kleine zwarte puntjes op de veren. Ook zien de veren er dan aangevreten uit. Alsof er 'n mini muis aan geknabbeld heeft.

De schrikrui kan de oorzaak zijn, echter zou er meer kunnen zijn; bv kruipersziekte. Meestal is 't echter dan aan beide kanten, maar er zijn altijd die net wat anders zijn (standaard bestaat niet). Echt uitsluitsel kan alleen de dieren arts / vogel arts geven
Pagina's: [1] 2 3 ... 10