Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Overige Vragen / Engelse parkiet toch een mannetje??
« Laatste bericht door RonjaRM Gepost op Gisteren om 11:35:43 »
Ik heb nu sinds 28 januari 2 parkietjes, 1 engelse, Kirby, en 1 normale, Missy. Missy is overduidelijk een popje, maar ik twijfel nogsteeds enorm over kirby! De kweker verkocht hem als een mannetje, ik heb talloze facebook groepen en mensen om hun mening gevraagd, maar ik krijg steeds gemixte antwoorden!

Ik krijg hier trouwens geen foto op, elke doodnormale foto is blijkbaar 'te groot' maar ik heb wel een linkje naar hun instagram! Daar zijn veel foto's.

Ik gebruik Instagram als @kirbyandmissy. Installeer de app om mijn foto en video's te volgen. https://www.instagram.com/invites/contact/?i=kd6ycqkgvs04&utm_content=e0zjwet

Kirby is heel stil, is altijd de onderdanige geweest van de 2 en is nu al helemaal handtam! Hij/zij vertoond ook baltsgedrag, met het kopje wiebelen, Missy proberen te poetsen en haar voer geven, dit gebeurt nooit andersom. Maar hij/zij kan ook een flinke hap uitdelen als Missy weer bijdehand doet, en als Missy te ver gaat met bijten, bijt Kirby terug, maar meestal deinst hij/zij alleen maar terug.

Hopelijk kan iemamd me helpen, ik weet het echt niet meer!
2
Gedrag / Tam Maken. / Re: Grasparkiet heel afstandelijk - hulp gevraagd!
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op maart 03, 2021, 22:03:11 »
Super te lezen dat 't zo goed gaat met de kleine dame :D

Bedankt voor de update ^^
3
Ziekten / Re: Mijn vogel verliest slagpennen en kan niet meer vliegen.
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op maart 03, 2021, 22:02:12 »
Veel vogels zijn nu of binnenkort in de rui, voorjaar komt er aan - tijd om fris en blits 't nieuwe seizoen in te gaan. gezien je kleine vriendje ongeveer 3 maanden is, is hij in de jeugdrui - dat is de eerste rui waar vogels doorheen gaan, ze wisselen hun babytruitje voor volwassen pakje, zeg maar.

Ik snap helaas niet helemaal wat je bedoelt met: Geen pennen aan zijn veren. - Bedoel je dat de pennen (dus de stiften / stokjes van de veren) zijn afgeknaagd / kapot? Als dat zo is, dan kan dat duiden op verveling, stress, of ander onderliggend probleem.

Natte poepjes komt meestal door 't eten van verse groenten of fruit, dit is dan vaak ook weer snel weg. Is dit echter zonder duidelijke oorzaak, dan zou ik de dieren arts, danwel vogel arts raadplegen (de laatste heeft de voorkeur).

Dat de veren uitvallen en de poepjes waterig zijn, hangt normaal niet samen. Wel kan rui stress veroorzaken doordat de nieuwe pennen nogal kunnen jeuken (stekeltjes met 'n vliesje er om, dat ze zelf eraf moeten halen door te poetsen of krabben).
4
Gedrag / Tam Maken. / Re: Grasparkiet heel afstandelijk - hulp gevraagd!
« Laatste bericht door supermrw Gepost op maart 03, 2021, 16:01:38 »
Even een kleine update nu 3 maandjes later. Jimmy blijkt een pop te zijn, wat voor ons het gedrag verklaart. Na heel veel trainen en geduld hebben, is Jimmy goed tam en spring zonder na te denken direct op je vinger. Het is en blijf een koppig beest, maar is echt super leuk geworden.

Ze vliegt naar je toe, zoekt je als je de kamer uit loopt. Probeert het liefst wel alles te slopen, maar met dat kleine snaveltje richt ze weinig schade aan.

Bedankt voor de tips. Voor andere die even de hoop willen opgeven, zet door want het is het 100% waard!

Groetjes,

Marii
5
Ziekten / Mijn vogel verliest slagpennen en kan niet meer vliegen.
« Laatste bericht door Daantje.O Gepost op maart 03, 2021, 09:30:03 »
Hallo allemaal ik heb jullie hulp nodig. Mijn parkiet heeft altijd redelijk goed kunnen vliegen en heeft gewoon mooie slagpennen gehad. Ik weet niet precies hoe oud mijn parkietje is maar ik gok zo'n 3 maanden en misschien iets ouder. Ik heb hem gister even laten vliegen zoals iedere dag maar dat ging redelijk goed, wel iets minder dan normaal maar met de veren was nog niks mis.

Toen ik vanochtend wakker werd en naar hem toe ging zag ik dat haar slagpennen flink zin uitgevallen ze lijkt wel kortgewiekt! Hij heeft helemaal geen pennen meer aan zijn veren!! Ik weet echt niet wat ik moet doen? Kan het gewoon rui zijn of misschien een ziekte? Ik ga wel even extra opletten of ze nog goed eet en drinkt maar ik verwacht van wel. Hij speelt nooit zo veel ook nooit gedaan maar hij doet het niet minder dan normaal. Ook zit er geen bloed aan de pennen of aan de vleugels. Hij viel deze ochtend wel zo'n 8keer op de grond tijdens het vliegen.

Ook heeft mijn vogeltje veel stres als hij los mag vliegen hij heeft dan hele waterige urine en ook soms natte poep, zou het daardoor komen?

Kan iemand me helpen!!

6
Aanschaf / Splendid en grasparkiet
« Laatste bericht door Vonnietje Gepost op februari 22, 2021, 10:24:49 »
Hallo parkieten liefhebbers

Ik heb een vraagje, ik heb sinds 5 weken een mooie splendid parkiet,  ik vermoed dat ze een popje is.
Ik heb ontzettend moeite haar tam te krijgen, ze blijft ontzettend angstig en verlegen, ik blijf geduld houden, ze is zó schattig 🥰
Nu zou ik graag over een paar maanden er een grasparkiet bij willen zetten, in de eerste instantie uiteraard apart. Nu is mijn vraag matchen deze 2 ?
7
Overige Vragen / Re: Chicka. Man of pop.
« Laatste bericht door Gert 78 Gepost op februari 18, 2021, 18:21:15 »
Hele mooie vogeltjes van jou ook hoor! Als ik jou goed begrijp heeft de linker op jouw foto nu ook een bruine neusdop... Dus een duidelijk popje.

Chicka heeft nooit een bruinige neusdop gehad zoals de rechter op jouw foto, altijd tegen wit aan met bovenin wat blauw... misschien is Chicka sexe loos. Alles kan tegenwoordig :)

Ben benieuwd of er nog andere kenners op dit forum zijn die denken te kunnen zien wat Chicka is?
8
Overige Vragen / Re: Chicka. Man of pop.
« Laatste bericht door kletskousje Gepost op februari 17, 2021, 19:44:52 »
op het eerste gezicht denk ik aan een popje maar de neusdop van jouw parkiet is ook weer niet echt wit met blauw maar meer lila/blauw. Sommigen parkieten hebben een paarse neusdop dus het zou inderdaad ook wel een man kunnen zijn. Zo'n man met een paarse  neusdop heb ik ook nl gehad.  Beetje lastig te zeggen inderdaad. Wil je echt 100% zekerheid wat het geslacht van Chicka is dan is een DNA test het meest zekere. Doen ze aan de hand van veren. Ik heb er zelf  geen ervaring mee.
Als ze elkaar voeren e.d dan vinden ze elkaar blijkbaar wel lief. Over het algemeen zijn popjes de baasspeler in de kooi, kunnen pittig zijn. 
Ik snap dat je wil weten wat het geslacht is hoor maar je hebt al een man dus wat dat betreft zit je safe. Als je nog een popje had dan was het een ander verhaal en daar kan ik wel over meepraten .
Ik zal een foto bijvoegen van mijn parkieten. Beiden popjes maar met verschillende neusdoppen. Die met de blauw/ witte neusdop veranderde de neusdop in bruin na bijna een jaar. Ik heb ook heel lang gedacht en gehoopt dat het een man was maar helaas heb ik nu al 2,5 jaar 2 popjes in de kooi.

9
Overige Vragen / Re: Chicka. Man of pop.
« Laatste bericht door Gert 78 Gepost op februari 17, 2021, 18:40:36 »
Dank voor je reactie.

Wij hebben ook een groen geel mannetje  met (felblauwe) neusdop. Die heet Tweety. Tweety is ongeveer drie maanden na Chicka gekocht. Chicka is dominant en bazig. Ze voeren elkaar wel en tikken met snavels tegen elkaar. Over algemeen lief tegen elkaar maar Chicka is puntje bij paaltje het baasje af en toe. De neusdop is altijd hetzelfde en verandert niet echt volgens mij. Ziek is Chicka niet. Ze eten normaal voer en houden niet van andere zaken zoals fruit. Ze tonen niet echt affectie naar elkaar verder. Ben dus echt  benieuwd of Chicka  nu echt een pop is (-:
10
Overige Vragen / Re: Chicka. Man of pop.
« Laatste bericht door kletskousje Gepost op februari 17, 2021, 16:56:42 »
Mijn eerste indruk zou ik zeggen een popje(vrouwtje) Een mannendop is echter helemaal blauw. Echter kunnen er ook andere factoren meespelen dat de neusdop een 'andere" kleur vertoond dan normaliter zoals bijv. ziekte of iets dergelijks. Misschien kan het ook aan de  kleurslag van de parkiet liggen maar daar ben ik niet in Thuis. Er zijn vast anderen die je hier iets over kunnen zeggen. Veranderd de neusdop wel eens? Een popje met een blauw/wit neusdop verkleurt onder invloed van hormonen tijdens het paarseizoen nl om vervolgens weer terug te keren naar blauw/wit. Hoe is het gedrag, wat eet ze qua zaden, groente , krachtvoer ed. Voor nu zou ik in ieder geval zeggen een popje. Mooi parkietje trouwens.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10