Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Gedrag / Tam Maken. / Re: Vreemd gedrag
« Laatste bericht door Juup Maas2 Gepost op september 18, 2019, 08:50:03 »
Heel erg bedankt, ik denk nu eigenlijk al dat het beter gaat hij liet zich vanochtend overal aaien. En dat vond hij ook heel erg fijn. Hij eet heel veel trosgierst maar durft dat nog niet uit mijn hand te eten, maar dat komt nog wel. Hij wilt het namelijk super graag pakken alleen durft nog niet. Maar ik vind het fijn dat hij zich laat aaien. Bedankt voor de reactie ik ga er super veel tijd in steken en hopen dat hij tammer wordt.
2
Gedrag / Tam Maken. / Re: Vreemd gedrag
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op september 17, 2019, 01:14:55 »
Je parkietje heb je net. Hij voelt zich nu veiliger in zijn thuis, dan toen je hem net had (vreemde omgeving, vreemde mensen, geen broertjes / zusjes, geen vriendjes).
In 't begin is 't heel normaal dat je kleine maatje alles over zich heen laat komen, maar nu is hij dus meer thuis, en durft hij zich te verweren.

Als hij bijt, je hand niet weghalen, maar wachten tot hij stopt - dan haal je je hand weg. Is even op de tanden bijten, maar hier zijn we allemaal doorheen gegaan (als we onze vriendjes tam maken / maakten). Als hij 'n maand of 3 is, begint de puberteit - lekker lastig, zo'n pubertje, maar ook dan geldt: volhouden.

Rustig tegen je vriendje praten, laten wennen aan je aanwezigheid, en je mag hem gerust wat lekkers uit de hand aanbieden (bv trosgierst, appeltje, etc).

Tijd en geduld, dat heb je voornamelijk nodig. Jonge vogeltjes ontdekken alles met hun snavel, ze hebben immers geen handjes ;) EN! ze testen hun verzorgers; wat mag wel, en wat mag niet. Ongewenst gedrag niet belonen, en gewenst uiteraard uitbundig belonen :)

Succes met je kleine maatje :)
3
Gedrag / Tam Maken. / Re: Vreemd gedrag
« Laatste bericht door Juup Maas2 Gepost op september 16, 2019, 22:07:28 »
Zou iemand mij kunnen helpen want ik weet niet wat er is, net wou ik hem aaien dat hij gaat slapen. Maar toen beet hij het kooitje om mij te kunnen bijten. Ik ben bang om hem te aaien want hij bijt net geen bloed, ik vind het sterker nog niet eens leuk om hem te aaien. Als iemand mij alsjeblieft zou kunnen helpen zou ik dat super aardig vinden.

4
Gedrag / Tam Maken. / Vreemd gedrag
« Laatste bericht door Juup Maas2 Gepost op september 16, 2019, 11:48:35 »
Hallo,

ik heb mijn parkiet nu 3 weken. In het begin sprong hij op mijn vinger en liet hij zich in zijn nek en op zijn buikje aaien. Maar nu bijt hij me als ik hem probeer te aaien en rent/vliegt hij voor me weg als ik met mijn hand in zijn kooi komt. Weet iemand wat ik hier aan kan doen? Of wat er aan de hand is?
5
Overige Vragen / Re: parkietjes afstaan
« Laatste bericht door AnneS Gepost op september 11, 2019, 10:09:53 »
In ieder geval zorgen dat er niet nog meer uitbreiding komt,dus geen nestkastjes etc,dan word er ook niet gebroed.Je zou als je ze niet kunt missen een voliere buiten kunnen bouwen en anders inderdaad Marktplaats om zo een ander adres te vinden voor ze.Ik ben ook geen voorstander van zoveel vogels in huis,niet voor de mensen,maar ook niet voor de vogels zelf,het is gewoon niet gezond.
6
Overige Vragen / Re: Vraag over nieuwe situatie na dood mannetje
« Laatste bericht door AnneS Gepost op september 11, 2019, 10:06:37 »
Hmmm lastige vraag....Dat lichte trillen herken ik wel van mijn eigen parkieten waarvan er eentje dit doet als er weer eens wat nieuws is,bijv als ik de kooi verplaats of ik weer nieuw speelgoed heb opgehangen.Het is nog al een bange schijterd om maar zo te zeggen en alles wat nieuw en vreemd is daar heeft hij het niet zo op en dan vertoont hij ook dat lichte trilgedrag.Ik zou het even de tijd geven,ze zullen aan elkaar moeten wennen en bij de ene is dat sneller als bij de ander.Hoe het in ieder geval in de gaten of ze blijft eten en drinken.
7
Gedrag / Tam Maken. / Re: Wanneer voor het eerst los?
« Laatste bericht door AnneS Gepost op september 11, 2019, 10:01:35 »
Komt best goed.Maar ik hoop wel dat je dit diertje niet voorgoed alleen laat zitten,parkieten zijn groepsdieren en in het belang van hun welzijn is een maatje een van de basisbehoeftes.Hoe veel aandacht we ook geven we kunnen nooit een parkietenmaatje die er 24 uur voor hem zal zijn vervangen.
8
Overige Vragen / Re: parkietjes afstaan
« Laatste bericht door Skarpy Gepost op september 10, 2019, 12:37:30 »
Er zijn altijd hobbyisten die parkieten houden. Ik zou ze op Marktplaats zetten of op speciale koop- en verkoopsites voor vogels, die zijn er ook. En anders kan je eventueel kwekers benaderen, met name bepaalde kleurslagen kunnen dan favoriet zijn. Probeer wel de gevormde koppeltjes samen te verkopen.
9
Overige Vragen / Vraag over nieuwe situatie na dood mannetje
« Laatste bericht door Skarpy Gepost op september 10, 2019, 10:50:49 »
Hallo, ik ben nieuw hier (zal mij nog wel voorstellen), en ben hobbyist wat betreft parkieten. Vroeger veel vogels gehad toen ik nog thuis woonde (circa 15-20 grasparkieten in buitenvolière met nachthok). Sinds mei ben ik zelf weer begonnen met 4 grasparkieten in een buitenvolière met nachthokje in de schuur. Het is geen grote volière maar uitstekend voor 4 tot 6 grasparkieten.

Kocht destijds 2 mannen en 2 poppen. Deze vormden al snel koppels:
Ozzy (wildgroene pop) met Junior (dilute overgoten groen)
Dromer (lutino pop) met Pietje (gele zwartoog)

Ging uitstekend totdat Junior vorige week dood op de grond lag. Geen schade aan het lichaam maar gezien zijn houding vermoedde ik gebroken nek of enorme schrik. De buurman, die kanaries houdt, had al weer vaker een kat gezien uit de buurt (één die al eerder bij de vogels was geweest kort, tijd geleden). Junior was kerngezond, de meest actieve en avontuurlijke van het stel. Ik vermoed geen ziekte en neem het risico door geen onderzoek te doen.

Sinds zaterdag, 2 dagen later, heb ik Smurf gekocht. Een D-blauw mannetje van bijna een jaar. Die wordt geaccepteerd door Dromer & Pietje, maar Ozzy wil niks van hem weten. Die schreeuwt, krijst, vliegt wel als hij in de buurt komt en is totaal in de war. Gezien haar donkerbruine neusdoppen is ze ook nog broeds en toont ze afwijkend gedrag: ze zit veel binnen, trilt lichtjes met haar vleugels soms en is totaal niet de Ozzy die ze was toen Junior er nog was.

Haar broedse periode plus het gemis van Junior zal ongetwijfeld veel impact hebben, maar hebben jullie hier ervaring mee? Kan een pop zo'n afwijkend gedrag vertonen als ze broeds is en ook nog haar maatje mist? Het idee is namelijk om Ozzy te koppelen met Smurf, maar ik zie dat nu na enkele dagen nog niet gebeuren. Los daarvan moet Smurf nog wennen natuurlijk.
10
Gedrag / Tam Maken. / Re: Parkiet wilt steeds ontsnappen en eet niets wat ik hem geef
« Laatste bericht door Yuri Gepost op september 09, 2019, 16:00:15 »
Ons parkietje wilde eerst ook geen trosgierst eten, maar at wel gewoon voer uit onze hand. We zijn het blijven proberen en nu is het kwartje gevallen en vindt hij trosgierst heerlijk!
Pagina's: [1] 2 3 ... 10