Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Ziekten / Re: Oog dicht
« Laatste bericht door Loeky Gepost op juli 12, 2019, 18:03:08 »
Hoi,

Hoe is het nu met je parkiet zijn oogje?! Is het rood, ontstoken? Zo ja dan zou ik naar de vogelarts gaan is mijn advies.
2
Prikbord / 2 parkietjes zoeken een plekje in een voilère
« Laatste bericht door Mardee39 Gepost op juli 01, 2019, 23:09:38 »
Ik zoek een goed adres voor mijn 2 parkieten (waarschijnlijk 2 poppen) in een voiliere.
Ze mogen gratis weg, maar wil niet dat ze in een kooi terecht komen. Hier vliegen ze de hele dag door de kamer. Ze zijn ongeveer 5 maanden oud. Omgeving Spijkenisse!
3
Ziekten / Oog dicht
« Laatste bericht door Parkietenfreak2727 Gepost op juli 01, 2019, 19:05:06 »
Hoi allemaal, ik heb mijn 2 parkieten al iets van 4 jaar, en sinds ongeveer een maand,  houdt 1 van hen zo vaak mogelijk zijn linker oogje dicht. Het is niet rood en verder is hij soms nog wel gewoon druk en eet prima. Wat moet ik doen?
4
Overige Vragen / Valkparkparkiet praat en fluit opeens niet meer
« Laatste bericht door Tanya Gepost op juni 28, 2019, 19:16:54 »
Beste mensen, ik ben hier nieuw, maar om met de deur in huis te vallen, heb ik wat vragen over mijn valkje Punky. Punky is ongeveer 1 jaar en we hebben hem leren praten en fluiten. Twee weken geleden is Punky erg geschrokken en tegen de raam gevlogen met zijn kopje, sindsdien praat hij en fluit hij niet meer en is erg onrustig. Zeer triestig vinden wij. Bovendien schuift hij met zijn achterste oveer zijn voederbak, alsof hij wil paren. Graag wil ik weten wat er aan de hand kan zijn.   
Bij voorbaat mijn hartelijke dank. Groetjes Tanya
5
Overige Vragen / Re: Hittegolf
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op juni 26, 2019, 17:18:12 »
Excuses voor de late reactie, drukke periode in huize Kleintjes, maar ik ben er :P

Wat je kunt doen, is 'n natte doek over de ventilator hangen. Door de verdamping koelt 't iets af (alle beetjes helpen). Zorg er wel altijd voor, dat de luchtstroom geen tocht veroorzaakt, en dat hij niet direct op de vogels is gericht.
Nog 'n optie: Net gewassen bladgroente aanbieden; veel parkietjes vinden 't lekker om in de druppeltjes te rollen die op bv sla, andijvie, groen van wortels, gras, etc zitten.

Willen ze niet in bad, of maken ze geen gebruik van aangeboden opties, dan is dat geen ramp. Eigenwijs is ook wijs ;) Als ze 't te warm hebben zoeken ze toch, op een of andere manier, n manier om af te koelen. Overdag zijn nu dan meestal ook rustiger, en in de avonduren of vroege ochtend (soms enorm) druk en actief.
6
Overige Vragen / Hittegolf
« Laatste bericht door chrism Gepost op juni 22, 2019, 11:11:51 »
Goedemorgen allemaal,

Ik heb 2 erg eigenwijze parkieten die weigeren in bad te gaan. Hoe houd ik ze koel tijdens de aankomende hittegolf. Ik moet werken dus kan ze niet een paar keer per dag sprayen om af te koelen. In mijn flat kan de temperatuur oplopen tot boven de 30 graden, ondanks alles dicht houden en ventilators aan. Is het plaatsen van koelelementen in de handdoek misschien een optie. Mijn kooi is wel heel groot, 170 hoog, 1 meter lang, 80 breed ongeveer. Wat kan ik doen? Tips zijn zeer welkom, dank je wel.
7
Ziekten / Re: Parkiet verliefd???
« Laatste bericht door Silva Gepost op juni 18, 2019, 00:32:50 »
Ik denk niet dat het met verliefd zijn te maken heeft. Wat ik voornamelijk lees zijn symptomen dat je parkietje ziek is. Het bol zitten en vele slapen plus daarbi braken is ook niet normaal. Het lijkt mij slim om je parkietje hij een dierenarts te laten onderzoeken door bv ontlasting. Zet ondertussen je parkietje op een warme rustige plek. Op internet kan je er meer informatie over vinden.

Mijn parkiet ging ook ontzettend veel bij mij zitten voordat hij overleed, ondanks zijn behandeling. Dus mijn advies is actie ondernemen
8
Ziekten / Parkiet heeft nooit gevlogen
« Laatste bericht door Parkiet6689 Gepost op juni 16, 2019, 20:45:21 »
Beste leden ik heb nu een parkiet van bijna 1 jaar oud die nooit heeft gevlogen. Als hij het probeert valt hij als een baksteen naar beneden. Soms lukt het wel om een meter of 3ver te komen. Hij heeft al zijn veren en is nog nooit gekort. Heeft iemand enig idee hoe ik hem kan laten vliegen
9
Overige Vragen / Re: Is Koekie een pop of een man?
« Laatste bericht door JesseM Gepost op juni 15, 2019, 12:19:43 »
Ik ben er heel slecht in, maar ik gok op man. Pin me er niet op vast, zal niet de eerste keer zijn dat ik me vergis.
Het is een mannetje... ik heb ook een Engelse parkiet van 9 weken.. zelfde kleur en mannetjes zijn benaderbaar en blijven eerder op je vinger zitten
10
Gedrag / Tam Maken. / Parkiet wilt steeds ontsnappen en eet niets wat ik hem geef
« Laatste bericht door Waillahrech Gepost op juni 11, 2019, 17:53:25 »
Hallo allemaal,

Ik heb sinds deze zaterdag een grasparkiet popje gekocht van 8 weekjes. Alles gaat goed en vanaf de eerste keer dat ik de kooi ging verschonen ging zij al gelijk op mijn hand zitten en bleef ze daar rustig zitten. Het probleem is dat ze via mijn hand naar de uitgang van de kooi wilt om er uit te gaan. Ik heb begrepen dat je de parkiet handtam kan maken met trosgierst. Het probleem is nu dat zij dat niet wilt eten terwijl ze alles anders wel eet(komkommer, gewoon voer etc.)

Ze fluit voorderest vrolijk en is altijd blij om mij te zien want ze begint gelijk te klimmen en bijna gek te worden als ik binnen kom(niet bang). Maar het probleem is nu dus dat ze niets eet wat ik haar aangeef maar wel op mijn hand komt zitten als ik het hok verschoon en dat ze steeds probeert te ontsnappen.

Ik hoop dat jullie op het forum tips hebben voor mij (iemand die voor het eerst een parkiet heeft)  :)
Pagina's: [1] 2 3 ... 10