Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Ziekten / Re: Wat heeft mijn parkiet
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op Gisteren om 20:59:18 »
Wat vervelend dat je kleine vriend problemen heeft :(
Is lastig te zeggen wat 't is, of kan zijn. Is natuurlijk van alles mogelijk: Van mijten tot eczeem, of weer iets anders.

Wat hadden jullie mee gekregen om te behandelen, als ik vragen mag?
2
Ziekten / Wat heeft mijn parkiet
« Laatste bericht door Melis Gepost op Gisteren om 19:05:51 »
Hoi hoi!

Ik heb een vraag, wij zijn al eerder bij de vogelarts geweest en gaan hier ook weer heen aankomende zaterdag.

Maar toch zou ik graag advies willen. De foto krijgt ik niet geĆ¼pload.

Bizzey kreeg ongeveer begin september last van mijt (volgens de vogelarts). Wij hebben hem toen behandeld en het leek iets beter te gaan maar nog niet helemaal. Wij zijn het vervolgens blijven herhalen, maar sinds twee weken fluit hij niet meer en als er geluid uitkomt dan kan zou ik het beschrijven als schreeuwen, iets wat hij daarvoor nooit deed. Onze andere parkiet heeft nergens last van.  Sinds twee weken wordt het ook bij zijn oogje weer steeds erger. We hebben vanavond uit de kooi gepakt maar het is onwijs hard, ik durf het er ook niet af te halen want dan ben ik bang dat ik hem pijn doen. Het harde stukje heeft hij inmiddels ook op zijn wang aan dezelfde kant .

De vorige keer zag de mijt op zijn snavel er anders uit.

Ik hoor graag wat jullie er van denken.


Groet,

Melissa

3
Gedrag / Tam Maken. / Help mijn parkiet Schreeuwt
« Laatste bericht door Melis Gepost op november 20, 2020, 08:06:44 »
Goedemorgen allemaal🤗


Wij hebben sinds afgelopen mei 2 parkieten. Bizzey en Zazu. Het ging eigenlijk de afgelopen maanden heel goed, Behalve dat Zazu iets met zijn poot heeft en Bizzey mijt heeft gehad en daarvoor behandeld is. Maar nu sinds twee weken maakt Bizzey mij helemaal gek, hij schreeuwt de hele dag door...
ik heb geen idee wat het kan zijn, het is geen gehoor niet alleen voor ons niet maar ook voor de buren niet. Soms zit hij op zijn stok en schreeuwt, als hij even stil is en tegen hem ga praten, gaat hij weer schreeuwen, dus dan ga ik weg want ik wil hem dan geen aandacht geven.

Maar soms gaat hij ook schreeuwen en als een gek door zijn kooi vliegen. Als hij dat doet schrikt Zazu elke keer heel erg.

Hoe kan het schreeuwen stoppen? Hij heeft gewoon eten, speeltjes en krijgt aandacht (als hij niet schreeuwt).

Het geluid is ook niet de hele tijd hetzelfde soms is het heel hard en soms meer gillen dat het lijkt.

Hopelijk kunnen jullie helpen!


Groet,

Melissa
4
Gedrag / Tam Maken. / Re: Grasparkiet heel afstandelijk - hulp gevraagd!
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op november 10, 2020, 23:00:28 »
Zelfs ik heb weer wat geleerd, ik kende dat ook nog niet wat Mandy schreef.
Je raakt niet uitgeleerd :o

Fijn dat je vooruitgangen boekt, Mario :D Lekker zo doorgaan, gaat vast goed komen met je vriendje ^^
5
Gedrag / Tam Maken. / Re: Tam maken zonder trosgierst
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op november 10, 2020, 22:57:09 »
Gaat al heel erg de goede kant op :D
Moed houden, geduld is inderdaad 't codewoord. Lekker rustig de tijd nemen, komt vast goed ^^
6
Gedrag / Tam Maken. / Re: Grasparkiet heel afstandelijk - hulp gevraagd!
« Laatste bericht door Mandy500 Gepost op november 09, 2020, 10:32:19 »
Heel veel succes ermee, leuk om te horen! Het geeft in ieder geval weer nieuwe energie als je stappen vooruit maakt met je parkietje.
7
Gedrag / Tam Maken. / Re: Tam maken zonder trosgierst
« Laatste bericht door Mookos Gepost op november 08, 2020, 11:13:24 »
hallo,
ondertussen na 3 weken heeft hij eindelijk de lekkernij van trosgierst ontdekt en kan ik hem handmatig het lekkers voederen... hij is alleen nog bang van mijn hand, hij durft er nog niet op gaan zitten en bij toevallige aanraking schrikt hij weg en bijt hij van zich af... Zoals hier al veel herhaald is geduld inderdaad het codewoord en met veel oefenen komt het toch nog goed... groeten
8
Gedrag / Tam Maken. / Re: Grasparkiet heel afstandelijk - hulp gevraagd!
« Laatste bericht door supermrw Gepost op november 07, 2020, 17:48:26 »
Hoi Mandy,

Wat een fantastisch uitgebreide reactie. Vanzelfsprekend de tips gelijk geprobeerd. Je tip over het oefenen in een andere kamer doet wonderen. Na 1 uur gewoon lekker uit zijn territorium en veel lief praten, vloog het net spontaan naar mijn schouder. Hij blijft ook gewoon zitten. Dit is zeker iets wat ik dagelijks nu ga trainen.

Ook je andere tips heb ik toegepast.

Ik wil je enorm bedanken! Jimmy en ik kunnen weer vooruit!
9
Prikbord / Re: Gezocht; rustig parkietje voor mijn (gehandicapte) Joepie
« Laatste bericht door pixie Gepost op november 07, 2020, 12:09:48 »
Ik ben nog steeds op zoek!
10
Gedrag / Tam Maken. / Re: Grasparkiet heel afstandelijk - hulp gevraagd!
« Laatste bericht door Mandy500 Gepost op november 07, 2020, 07:04:28 »
Hai Mario,
Ik snap dat het erg frustrerend voelt! Soms duurt het helaas heel lang om een parkiet tam te maken, maar dat had je ook al gelezen.
Een parkiet ziet zijn kooi als territorium en ik krijg 1 parkiet ook niet op mijn vinger als ik mijn hand in de kooi doe, dan begint hij te bijten. Mijn tweede parkiet die ik sinds 19 september heb, ben ik gaan tam maken buiten de kooi. In Nederland lees je daar weinig over, maar wel veel in het buitenland. Dat voelde voor mij beter en lijkt beter te werken.

Luister en kijk veel naar je parkiet, zodat je zijn gedrag gaat snappen. Wanneer en waarom krijst hij, verdedigt hij misschien zijn territorium? Waarom bijt hij? Vaak zie je bijten al aankomen en probeer het eigenlijk altijd te voorkomen. Maar trek nooit je hand snel terug. Opstappen op een stokje kan ook bijten voorkomen.

Je parkiet gaat wel op je vinger zitten als hij ergens in de kamer is. Dat is hartstikke goed! Je zou met je parkiet naar een andere ruimte kunnen gaan en hem daar gaan trainen met trostgierst. Want dan haal je hem uit zijn vertrouwde omgeving wat hij als territorium ziet. Laat hem daar wennen aan je hand en oefenen dat hij bij je blijft zitten (met trosgierst of iets anders wat hij heel lekker vindt).

Ik zet ons nieuwe parkietje op een stokje en loop er heel snel mee naar boven naar de badkamer, soms vliegt hij weg en dan laat ik hem weer op de stok gaan zitten. In de andere ruimte wil hij wel op mijn vinger of schouder en dan praat ik tegen hem en beloon met trostgierst. Dit doe ik minimaal 1x per dag.

Nog een andere tip wat je misschien wilt doen. Zet de kooi (als dat al niet zo was) in de buurt van waar je zit of waar je veel loopt. Praat veel tegen hem en ga meerdere keren per dag met je hand over de tralies, zodat hij ziet dat de hand niet eng is en eraan went. Ik heb mijn stoel naast de kooi gezet en zit daar vaak overdag. In het begin waren ze schrikkerig als ik met mijn hand over de tralies ging, maar nu kijken ze rustig om.
Misschien kan je 3 speeltjes in de kooi hangen, zodat hij net genoeg speelgoed heeft? Niet teveel, om aandacht naar jou te krijgen. Het schommeltje waar hij in gaat zitten, kan je misschien wel verplaatsen naar een plek waar je hem beter kunt pakken.
En de laatste, heb ik ooit gelezen, maar misschien vindt je het onzin... Kijk je parkiet (omdat je hem nu aan het tam maken bent) niet in de ogen. Het is een prooidier en dan kan hij zich bedreigt voelen. Tja, geen idee, het zou kunnen helpen...
Succes, ik hoop dat je er iets mee kunt!
Groetjes Mandy
Pagina's: [1] 2 3 ... 10