Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Aanschaf / Re: Aanschaf van een nieuw kopppel
« Laatste bericht door AnneS Gepost op Gisteren om 14:08:14 »
Ik heb om eerlijk te zijn nog NOOIT echt nog nooit hele jonge vogeltjes gezien in dierenwinkels.In winkels vind je meestal oudere vogels.Als je echt jonge parkietjes wilt zul je contact moeten leggen met een kweker en zodra er jongen zijn er twee kopen.Maar bij hele jonge vogels is het geslacht nog niet goed te zien,ook al beweren sommige dat ze het wel weten.Dus er is dan een kans dat je toch twee popjes mee naar huis neemt,en dat kan na een tijdje gaan botsen met elkaar,dat is een risico dat je niet hebt als je oudere parkieten koopt.Je kunt oudere parkieten net zo tam maken,het kan alleen meer moeite kosten.
2
Voeding / Re: Gooien met voer
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op februari 18, 2020, 01:18:43 »
Je kunt andere voerbakjes proberen.
Sommigen gebruiken van die voersilo's, die hang je aan de zijkant van de kooi, met 'n soort laatje / tuitje aan de binnenkant van de kooi waar 't voer in valt (kun je ook voor water gebruiken blijkbaar, alleen durf ik dat zelf niet aan hahaha).
Je hebt ook voerbakjes met 'n dakje er op.
3
Aanschaf / Re: Aanschaf van een nieuw kopppel
« Laatste bericht door dongenma Gepost op februari 17, 2020, 19:16:38 »
Bedankt voor jullie antwoorden. We hebben besloten dat we voor een koppeltje gewone grasparkieten willen gaan. Omdat we toch ook willen proberen ze een beetje tam te maken, willen we graag dit voorjaar jonge vogels in de winkel gaan halen. Hebben jullie tips waar je op moet letten als je een koppel parkieten wil aanschaffen? Ik heb bijvoorbeeld gelezen dat twee mannetjes gaat, maar twee vrouwtjes niet. Mannetje vrouwtje zouden we zelf het leukst vinden, maar dat is altijd lastig bij die jonge diertjes te zien.
4
Voeding / Gooien met voer
« Laatste bericht door Sylviadr82 Gepost op februari 17, 2020, 17:51:45 »
Mijn parkietjes gooien steeds hun hele voederbak leeg op de grond. Weet iemand hier een oplossing voor want nu verdwijnt er heel veel goed voer in mijn stofzuiger
5
Gedrag / Tam Maken. / Re: Wanneer los laten vliegen?
« Laatste bericht door Anouschka-Nele Gepost op februari 15, 2020, 21:53:28 »
Dank je wel!  :D
6
Gedrag / Tam Maken. / Re: Wanneer los laten vliegen?
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op februari 13, 2020, 23:45:18 »
Wat leuk te lezen dat 't nu zo goed gaat met jullie vriendje :D
Heerlijk is dit :) Ben blij dat 't nu zo goed gaat
Heel veel plezier met jullie maatje ^^
7
Gedrag / Tam Maken. / Re: Wanneer los laten vliegen?
« Laatste bericht door Anouschka-Nele Gepost op februari 13, 2020, 13:46:20 »
Waarschijnlijk is het de jongigheid geweest van Yindi, dat hij tegen muren ed aan vloog. Hij is nu 10 weken jong en hij is 3 weken bij ons. Toen hij net bij ons was zag je ook dat wanneer hij wilde landen hij vaak zijn landingsplaats miste. Maar dat gaat nu heel goed! Het lukt hem zelfs om voor de landingsplaats in te houden en heel even in de lucht te blijven voordat hij echt land! Blijkbaar moest hij het allemaal nog leren.
Vanmorgen is hij heel de ochtend los geweest en heeft hij zelfs in de woonkamer en keuken losgevlogen. Zo kon hij behoorlijk grote rondjes vliegen. Hij heeft er van genoten! Komt ook op mijn hoofd zitten en meehobbelen als ik iets aan het doen was. Ondertussen zijn kooi schoongemaakt waar hij daarna lekker kon gaan dutten.
Yindi wordt steeds leuker!
8
Gedrag / Tam Maken. / Re: Wanneer los laten vliegen?
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op februari 08, 2020, 02:00:27 »
Fijn te lezen dat 't toch beter gaat (als ik 't goed begrijp)

Is zeker leuk, hoe ze reageren als ze iemand zien ^^ Is zo fijn om van je werk thuis te komen en begroet te worden, of gewoon 's morgens als je opstaat en vrolijk gekwetter (en getetter) hoort :)
9
Gedrag / Tam Maken. / Re: Wanneer los laten vliegen?
« Laatste bericht door Anouschka-Nele Gepost op februari 07, 2020, 13:38:58 »
Morgen is hij 2 weken bij ons en kent ons al goed. Laat ons weten wanneer hij uit de kooi wil. De reactie als iemand thuiskomt is ook zo leuk!  ;D
Hij vliegt nu los in de woonkamer omdat we daar de gordijnen dicht kunnen doen. De gordijnen hebben bijna dezelfde kleur als de muren. Misschien ziet/zag hij het verschil niet.
Ik heb me ook werkelijk afgevraagd of hij slecht zag! De pluimpjes hangen ook een beetje voor zijn oogjes.  8)
Het is een leukerd! We kijken al uit naar zijn vriendje die straks komt!
10
Broeden / Re: Tweede eitje buiten broedhok gelegd
« Laatste bericht door Risjeberg Gepost op februari 05, 2020, 21:46:42 »
Bedankt voor je antwoord. De pop is nu twee jaar, dus niet te oud of te jong. Dit is haar eerste leg, maar het is bij twee eitjes gebleven. Ze broed ook niet heel veel. Ik denk dat ik inderdaad beter kan wachten tot april.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10