Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Ziekten / Re: Parkiet heeft diarree :(
« Laatste bericht door NietjeGroen Gepost op Vandaag om 10:34:30 »
Ha allen,

Nog even een update!

@Sara DAnk je wel voor je reactie; de kooi staat zeker met een kant tegen de muur aan. Ik bedoel alleen dat ik een langwerpige kamer heb met aan beide zijden ramen, en ze staan dus niet bij een raam, wel met 1 zijde tegen de muur.

Vrijdag had ik toch te veel twijfels, en ben ik met Tommie naar een dierenarts gegaan. Ik heb eerst rondgebeld en er 1tje redelijk in de buurt gevonden die ook gespecialiseerd was in vogels! Deze heeft o.a. Tommie's ontlasting onder de microscoop bekeken. Goed nieuws; hierin waren geen afwijkingen te vinden! Hoewel de poepjes wat dunner waren, waren ze wel goed qua kleur, juiste hoeveelheid wit(urine) erin, etc. Ook vond ze het goed nieuws dat Tommie goed eet en nog interesse heeft in o.a. zijn broertje George.

Haar advies was om de vogeltjes onder een infrarood/warmtelamp te zetten, rust te geven, en wat extra ei krachtvoer. Dit heb ik allemaal gedaan en we gaan goed vooruit! De diarree is helemaal weg, en Tommie zijn 'onderkant' is ook weer helemaal schoon. Hij wordt ook iedere dag weer wat actiever.

Wel vind ik hem nog iets rustiger, maar goed ik moet niet te snel willen waarschijnlijk. Herstel heeft ook tijd nodig. Af en toe draait Tommie vaker met zijn kopje, zoals hij  doet als hij wil kroelen/ kriebelen met George. Kan het dat hij hier meer behoefte aan heeft tijdens herstel? Misschien een gekke vraag, maar ik ben nog nieuw in het houden van parkietjes en wil graag alles leren  :D

BEdankt avlast!
2
Overige Vragen / Re: 2 parkieten, 1 tam 1 niet, wat nu?
« Laatste bericht door fennie123 Gepost op januari 16, 2018, 22:33:00 »
Hoi,
Het is al een tijdje geleden dat je dit vroeg, dus misschien is je probleem allang opgelost.
Mijn ervaring is dat parkietjes niet heel tam hoeven te zijn om toch uit de kooi te kunnen. Ik heb één nieuw parkietje sinds 2 weken, die gaat gewoon samen met het tamme vogeltje uit de kooi. Ze gaan er alle twee gewoon uit zichzelf weer in (uiteraard niet op commando, maar wanneer ze genoeg van buiten de kooi hebben of zin in eten hebben). De een gaat de ander toch wel na, dus ze zoeken elkaar in principe steeds op. Het nieuwe vogeltje moest wel even zoeken naar de ingang, maar de tweede keer ging dit eigenlijk al heel snel.
3
Overige Vragen / Re: ruziënd koppeltje grasparkieten (mannetje is nieuw)
« Laatste bericht door fennie123 Gepost op januari 16, 2018, 19:59:30 »
Dank je, Loeky.
Ja, ze zijn dus al in 2 verschillende kooien geweest en toen ik de deurtjes openzette zijn ze naar elkaar toegegaan... In dezelfde grote kooi, vrijwillig.
Weer uit elkaar lijkt me een beetje terug naar af.
Wat ik vandaag wel heb gedaan is alle speeltjes en kleine zitstokjes verwijderen. Die waren voor het vrouwtje heel vertrouwd. Ze is duidelijk daardoor iets minder zeker geworden en het mannetje wat zekerder. Verder doe ik sinds gister iedere dag anderhalf à twee uur het deurtje van de kooi open en zijn ze buiten. Omdat het vrouwtje niet zo goed kan vliegen belandt ze soms op de grond. Het mannetje komt dan bij haar zitten en ik heb het idee dat er dan een band gesmeed wordt. Verder is er ook minder druk / spanning als ze buiten de kooi zijn. Ze gaan steeds uiteindelijk weer de kooi in (zin in eten).
Ik hoop in ieder geval dat het mannetje kan blijven want hij komt nu al in zijn eentje op mijn hand zitten te eten, wat natuurlijk reuze leuk is. (Het vrouwtje was al tam.)
Alleen dat geschetter is echt een enorme herrie, dus ik hoop dat dat afneemt. Het vrouwtje heeft in gezelschap met het vorige mannetje ook heel veel geschetterd, erg vervelend. Toen ze alleen was deed ze dat niet.

(even ietsjes aangepast - is voor alle leeftijden ;)
4
Overige Vragen / Re: ruziënd koppeltje grasparkieten (mannetje is nieuw)
« Laatste bericht door Loeky Gepost op januari 16, 2018, 13:16:54 »
Hoi, Als ik je verhaal lees denk ik dat ze het best goed met elkaar kunnen vinden. Ze pikken elkaar niet. Het vrouwtje is alleen dominanter dan het  mannetje.  Mijn advies zet de kooien naast elkaar dan kunnen ze zelf kiezen of ze bij elkaar willen zitten of niet. Ze moeten nog erg wennen aan elkaar. Geef het de tijd. Heel goed dat jij je parkieten uit het asiel haalt!  Succes en laat weten hoe het gaat.
5
Overige Vragen / Re: ruziënd koppeltje grasparkieten (mannetje is nieuw)
« Laatste bericht door fennie123 Gepost op januari 15, 2018, 19:27:28 »
Nog even voor de volledigheid: het vrouwtje heeft van mei 2011 (toen ik haar uit het asiel haalde) tot maart 2016 met een ander mannetje in de kooi gezeten. Dat mannetje is toen doodgegaan. En nu heb ik dus een ander mannetje gehaald.
6
Overige Vragen / ruziënd koppeltje grasparkieten (mannetje is nieuw)
« Laatste bericht door fennie123 Gepost op januari 15, 2018, 19:22:05 »
Hallo,

Een kleine 2 weken geleden heb ik een mannetje grasparkiet voor bij het vrouwtje gehaald dat ik al had. Het mannetje komt uit het asiel; het is volwassen, maar de leeftijd is niet bekend.
Het vrouwtje komt ook uit het asiel, dat heb ik in mei 2011 gehaald. Er werd toen gezegd dat ze 1 jaar oud was, dus dan zou ze nu bijna 8 zijn (maar de leeftijd destijds was wel een schatting denk ik).
Hoe dan ook, ze verdragen elkaar niet echt. Eerst zaten ze twee / drie dagen elk in een aparte kooi (het nieuwe mannetje in de grote kooi waar ze nu samen in zitten), maar op het laatst riepen ze heel hard naar elkaar en begonnen ze in de eigen kooi te proberen naar de ander toe te klimmen. Toen heb ik de kooien in een apart kamertje gezet, de deurtjes open gedaan en zijn ze uit zichzelf samen in de grote kooi terechtgekomen.
Het leek eerst goed te gaan, maar het blijkt nu dat het vrouwtje erg de baas wil spelen. Ze schettert en schreeuwt tegen het mannetje. Er wordt niet fysiek aangevallen.
Verder lijkt de neusdop van het vrouwtje nu wat vreemd. Bij de 2 gaatjes zijn donkere verkleuringen gekomen. Eerst bij één gaatje, een dag later ook bij het andere. De verkleuringen zijn roodachtig / bruin.
Het vrouwtje lijkt het mannetje soms ook te voeren. Is dat niet de omgekeerde wereld? Of kan dat wel? Het mannetje heeft zijn kopje onder, volgens mij haalt hij voer uit haar snavel.

Het vrouwtje wil ook niet dat het mannetje gaat zingen. Als hij begint, komt ze woedend en schetterend op hem af en maakt hem duidelijk dat hij op moet houden. Hij houdt dan ook op. 
Hoe dan ook, de sfeer is na 6 dagen samen nog steeds erg onprettig. Het mannetje heeft wel enig terrein gewonnen, hij durfde eerst nauwelijks bij de voerbakjes en durft haar nu soms zelfs weg te sturen of uit een voerbakje te verdrijven. Hij schettert soms ook wat terug, maar soms wordt hij zo nerveus van haar geschetter dat hij steeds heen en weer trippelt op hetzelfde stokje, wat heel neurotisch overkomt (als een panter in een kooi). Dit gebeurt iedere dag diverse keren en hij doet dat dan minutenlang achter elkaar, dat zenuwachtige heen en weer trippelen.

Is het mogelijk dat het vrouwtje broeds is geworden door de komst van het mannetje??? gezien die neusdop.
En wat voor indruk maakt dit verder op jullie? Ik krijg zelf eigenlijk de indruk dat dat geschetter niet zal ophouden. De sfeer blijft gewoon slecht, al durft het mannetje duidelijk meer dan in het begin.

Ben heel benieuwd naar jullie reacties.
Bij voorbaat dank,
Fennie
7
Prikbord / Re: ander huisje gezocht voor Robin (omg Goes)
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op januari 14, 2018, 17:18:53 »
Heb 't er even bij vermeld.
Uiteraard laat ik je bericht staan waarin je dat aangeeft ;)
8
Prikbord / Re: ander huisje gezocht voor Robin
« Laatste bericht door Robin en Nickey Gepost op januari 14, 2018, 12:10:42 »
Ik woon in Goes maar heb wel de mogelijkheid om haar weg te brengen als de afstand wat groter is (bv richting rotterdam of west brabant).
9
Prikbord / Re: ander huisje gezocht voor Robin
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op januari 14, 2018, 03:24:51 »
Wat jammer dat je 'n ander plenkje voor haar moet zoeken. Is wel begrijpelijk.

Waar woont Robin? Dat maakt 't makkelijker.
10
Prikbord / ander huisje gezocht voor Robin (omg Goes)
« Laatste bericht door Robin en Nickey Gepost op januari 13, 2018, 20:01:24 »
Tegen mijn zin in ga ik dit topic openen...maar in het belang van Robin doe ik het toch. Bijna 8 jr geleden heb ik haar samen met 3 andere parkietjes als jonkies in huis gehaald. Prachtige karaktertjes waar ik van heb genoten. Helaas is Robin nu de enige die ik nog over heb. Ze hebben de eerste jaren  altijd in een ruime kamervoliere in de woonkamer gestaan. Daarna zijn ze ivm onrust bij de hond naar boven verhuist (waar ze zelfs een tijd de hele kamer tot hun beschikking hadden).

Nu ik alleen Robin nog heb vond ik het erg sneu dat ze boven in haar eentje zat dus haar mee naar de woonkamer gehaald. Vond dat serieus wel fijn maar waar ik al bang voor was...de hond niet...Het geeft haar duidelijk onrust en met haar 14 jaar is dat toch ook niet bevordelijk. Dus tja...Robin staat weer boven, in haar uppie 😢.

In de begin periode van dat de parkietjes hier in huis kwamen ben ik wel eens op dit forum geweest. Dus dacht laat ik hier als eerst eens een berichtje plaatsen met de vraag of iemand nog een plekje over heeft voor Robin.
Robin is een popje van bijna 8 jaar (groen/geel bont). Ze is niet tam maar wel nieuwsgierig en verzot op sperciebonen😅

Groetjes Elvira
foto als bijlage pakte hij nu niet maar ze staat op de profielfoto.

Pagina's: [1] 2 3 ... 10