Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Prikbord / Re: Popje wildkleur aangeboden ter adoptie (Zwolle)
« Laatste bericht door Loeky Gepost op Gisteren om 19:47:22 »
Bedankt voor je oproep. Ik hoop dat het gaat lukken hier een goed huisje voor je popje te vinden. Ik zou het ook delen op Social Media. Onze Parkietenfreak is daar ook te vinden. Succes
2
Gedrag / Tam Maken. / Re: Bijzonder afscheid
« Laatste bericht door Loeky Gepost op Gisteren om 19:45:22 »
Soms is het niet duidelijk wat een parkietje heeft. Jij hebt in ieder geval heel goed voor Nebo gezorgd.Heel veel sterkte gewenst. We denken aan je!
3
Gedrag / Tam Maken. / Re: Bijzonder afscheid
« Laatste bericht door AnneS Gepost op januari 19, 2019, 12:38:44 »
Het is natuurlijk altijd te kort,maar 6,5 jaar is toch echt wel heel mooi hoor voor een kruipertje meestal is de levenverwachting toch een stuk lager van wat ik hoor en lees.Dat heeft hij echt te danken aan een goede verzorging dat kan niet anders.
4
Gedrag / Tam Maken. / Re: Bijzonder afscheid
« Laatste bericht door Silva Gepost op januari 19, 2019, 10:06:31 »
Ik ben helaas zijn geboortedatum kwijt. Als ik goed terug kijk helaas maar 6,5 jaar. Vogels de vogelarts heeft Niebo hoogstwaarschijnlijk een zwak weerstand gehad. Geprobeerd met palmolie wat te ondersteunen.
5
Gedrag / Tam Maken. / Re: Bijzonder afscheid
« Laatste bericht door AnneS Gepost op januari 19, 2019, 06:39:51 »
Ach wat verdrietig. :'( Hoe oud is Niebo uiteindelijk geworden?En fijn om te lezen hoe goed jullie band was zo'n liefdevolle behandeling verdient ieder dier. :-*
6
Overige Vragen / Re: Meedenken gevraagd aub
« Laatste bericht door AnneS Gepost op januari 19, 2019, 06:35:57 »
Goedemorgen Silva ik zie dat dat hier ook gebeurd wat jij beschrijft.De pop blijft nu ook al 2 dagen in haar kooi bij het mannetje,ook al staan de deurtjes open.Het geeft mij ook een rotgevoel want ik denk jeetje als je hele wereldje alleen uit die kooi bestaat is dat wel saai,maar goed ik leg me er bij neer misschien heb ik teveel medelijden.Ze hebben het goed ze mogen los als ze willen,krijgen goed voer,de kooi word iedere week volledig schoongemaakt wat kun je nog meer.

@ Heb jij Silva of andere nog iets gedaan met de voeding?Ik geef XtraVital voor parkieten maar zit er aan te denken om nog ei-krachtvoer er extra bij te gaan geven.
En hoe oud is Niebo uiteindelijk geworden als ik vragen mag?
7
Prikbord / Re: Popje wildkleur aangeboden ter adoptie
« Laatste bericht door Pipa Gepost op januari 18, 2019, 17:31:36 »
Bedankt voor de tip! 👍
8
Gedrag / Tam Maken. / Bijzonder afscheid
« Laatste bericht door Silva Gepost op januari 18, 2019, 15:58:59 »
 Dag voor Kerst is helaas mijn grasparkiet Niebo overleden. De antibiotica kuur kwam helaas te laat of werkte niet voldoende. Nu wilde ik daarover het volgende delen.

Niebo was sinds een jaar al aan het piepen. Hiermee was ik al naar de dierenarts geweest en laten behandelen met antibiotica. Ondanks dat bleef Niebo piepen, maar leek hier geen last van te hebben en kwam heel normaal over. De vogelarts kon verder ook niets vinden.

Inmiddels een jaar later. Het viel mij op dat Niebo de laatste 3 weken erg vaak uit zijn kooi wilde komen. Dit deed hij eigenlijk bijna nooit. Elke keer als ik thuis kwam zag ik dat hij er perse uit wilde komen. Dus stak ik mijn vinger uit en kwam hij direct erop zitten. Ik heb enorm veel geknuffeld met hem, het was zo hard verwarmend. Tegelijk vond ik het ook een beetje raar, het voelde of hij afscheid aan het nemen was. Ik ben hem ook gaan observeren en merkte dat hij soms toch apart gedrag vertoonde. Dus heb ik Niebo zijn ontlasting weer laten onderzoeken bij de vogelarts en gestart met antibiotica. Niebo ook in een aparte kooi gezet om wat rust te gunnen. Ondanks alles bleef Niebo naar mij toe komen en leek hij ook weer op te knappen.
Tot een dag voor Kerst. Ik kwam thuis van een uurtje boodschappen doen en zag Niebo niet in zijn kooi. Dus ik dacht dat hij eruit was geklommen. Toen ik uiteindelijk beter keek zag ik Niebo helaas dood op de grond liggen. Het was echt hartverscheurend. En je merkte dat het pas was gebeurt, alsof hij op dit moment gewacht had.

Jullie denken vast wat wil je met deze post. Ik ben gewoon erg benieuwd naar verhalen van andere. Hebben jullie ook zoiets mee gemaakt? Ondanks dat ik er verdrietig ben geweest vond ik de laatste weken zo fijn en hartverwarmend. Ik ben hierdoor nog meer om grasparkieten gaan geven, door dit bijzonder moment. Blijkbaar doen grasparkieten zoiets vaker
9
Overige Vragen / Re: Meedenken gevraagd aub
« Laatste bericht door Silva Gepost op januari 18, 2019, 15:42:31 »
Ik heb voor Kerst helaas afscheid moeten nemen van Niebo (zie avatar) . Hij was officieel nooit getest op kruipersziekte, maar alles wees erop. Toen ik hem pas had verloor hij zijn pen en staart veren, aan de topjes zat oud bloed. Later heeft hij wel weer gewoon veren gekregen, maar helaas nooit kunnen vliegen. Daarnaast zal het wel eens slordig.

Boemie heb ik een jaar later gekocht, was heel actief en kon wel vliegen. Beide konden goed met elkaar overweg en het niet kunnen vliegen van Niebo, hielt Niebo niet tegen. Hij compenseerde het met goede klim skills. Na een tijd leek meer Boemie zich aanpassen en bij Niebo in de kooi te blijven. Saai voor mij maar ik had er vrede mee. Soms zag ik Niebo overduidelijk heen en weer sprinten op zijn stok en naar mij kijken. Als ik dan mijn vinger uit stak kwam hij uit de kooi, of hij kwam er zelf uit geklommen. Kooi was eigenlijk altijd open als ik thuis was. Op de een of andere manier begreep ik Niebo goed en heb voor mij gevoel daardoor wel de liefde gegeven.

Nu heb ik sinds 3 weken weer een nieuw maatje voor Boemie, genaamd Yuki. Boemie lijkt als herboren en vliegt regelmatig met Yuki door de woonkamer.
10
Prikbord / Re: Popje wildkleur aangeboden ter adoptie
« Laatste bericht door AnneS Gepost op januari 18, 2019, 05:57:08 »
Dit forum word blijkbaar door nog maar heel weinig mensen bezocht dus de kans dat je hier een nieuw adresje vind is denk ik heel klein.In Zwolle zit stichting Flappus en zij vangen ook parkieten op,misschien kun je hun benaderen het zijn lieve mensen met een hart voor dieren. :)
Pagina's: [1] 2 3 ... 10