Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Gedrag / Tam Maken. / Re: Hoe versieren parkietjes elkaar?
« Laatste bericht door Pietje Gepost op april 20, 2018, 08:11:06 »
Dank je wel voor het delen van je ervaring Iris7! :D
2
Prikbord / Nieuw, liefdevol thuis gezocht voor koppeltje grasjes in Echt,
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op april 19, 2018, 18:41:41 »
Met pijn in mijn hart, moet ik 'n nieuw thuis zoeken voor onze adoptantjes Kim en Senna. Momenteel verblijven ze samen )koppeltje) in de reserve kooi.

De reden dat ik 'n ander thuis voor hen zoek: Er wordt gevochten. Eddie heeft 'n vorm van epilepsie en kan de drukte niet aan (jagen van Senna), en 't welzijn van Edje is erg belangrijk.
Senna en Kim zijn tam (Kim is beetje bijterig, maar is al stuken minder dan in 't begin, dus 't is af te leren).

Ik denk dat ze 't in 'n ruime volïere prima zullen doen, aangezien daar flink meer ruimte is (en meestal geen parkietjes met beperkingen wonen).
Ze moeten samen blijven, ik denk er niet over om ze uit elkaar te halen.


De foto's (zijn omgevallen hihi)
Kim

Senna


Rest gaat in overleg via PB. Ik heb nog n reserve kooi (ook ruim genoeg voor 2 grasjes), die je er bij kan krijgen. (Kooi waar ze nu in verblijven houd ik liever zelf)
3
Gedrag / Tam Maken. / Re: Hoe versieren parkietjes elkaar?
« Laatste bericht door Iris7 Gepost op april 19, 2018, 13:58:16 »
Meestal voeren en poetsen ze elkaar, of ze zitten knus tegen elkaar. Ik merk hier ook dan Lotje en Sjakie absoluut niet te ver uit elkaar vandaan willen ;)
4
Gedrag / Tam Maken. / Hoe versieren parkietjes elkaar?
« Laatste bericht door Pietje Gepost op april 18, 2018, 20:26:35 »
Hoi daar,

Een eerste berichtje/vraag op dit forum  :D

Sinds vrijdag heb ik een mannetje voor mijn popje. We zijn samen op pad gegaan om hem uit te zoeken. Met een mooi mannetje thuis gekomen en alles ziet er goed uit qua gedrag. Zelf ben ik niet ervaren genoeg hoe ze elkaar het hof maken. Daarom dit topic met de vraag hoe het er ongeveer aan toe gaat als ze elkaar versieren. Ik zie dat het mannetje voorzichtig naar haar toe schuifelt en volgens mij staat ze toe dat hij haar mag voeren. Bij haar zie ik dat haar vleugels wat trillen en ze wat van haar lichaam houdt. Is dat normaal?

Hoor graag iemands ander zijn ervaring...

Mvg,
Silvia
5
Overige Vragen / Re: grasparkietjes samenbrengen
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op april 17, 2018, 23:51:45 »
2 mannetjes samen gaat meestal zonder problemen.
Ik zou wel aanraden, om eerst de kooien 'n paar dagen naast elkaar te zetten zodat ze aan elkaar kunnen wennen.
Als je ze bij elkaar gaat zetten, verander dan de inrichting van de kooi waar ze samen in zullen gaan wonen - de nieuwe inrichting is dan veel spannender / enger, en zullen ze normaal gesproken steun zoeken bij elkaar, omdat de verandere inrichting eng is (voor ons niet, natuurlijk maar in hun wereldje is elke verandering eng)
6
Overige Vragen / Re: grasparkietjes samenbrengen
« Laatste bericht door Rammetje Gepost op april 16, 2018, 20:11:53 »
Twee mannen gaat heel goed samen, dus ik zou zeggen ga ervoor. Is  voor de parkietjes ook ' n stuk gezelliger :)
7
Overige Vragen / grasparkietjes samenbrengen
« Laatste bericht door arievdg Gepost op april 16, 2018, 19:52:07 »
Ik heb een vraag:

Ik heb in de garage een grasparkiet en heb op mijn slaapkamer ook een (tamme) grasparkiet. Beiden zijn man.

Kan ik deze bijelkaar brengen zodat ik de kooi in de garage kan opruimen.

Graag hoor ik of ik hier aan moet beginnen of niet.

8
Gedrag / Tam Maken. / Probleem met nieuwe parkiet vs oude
« Laatste bericht door Jokepip Gepost op april 14, 2018, 19:46:58 »
Hoi allemaal,
Inmiddels al het eea gelezen hier, maar ik kom er nog niet uit, wat moet ik doen.

Ik heb een popje, Pip, van ca bijna een jaar (denk nog dat ie aan het puberen is) alleen gekregen altijd al een 2e gewild. Nu begon hij laatst naar de spiegel in de badkamer te vliegen en woonkamer om de hele tijd 'z'n vriendje' te zoeken. Echt geobsedeerd gedrag. Dus toen dacht ik: nu dan tijd voor een tweede. Heb Budgie (vermoedelijk man) nu 2 wk en is inmiddels ca 8 wk oud. Nog wel erg jong maar at zelfstandig enzo.
Aan het begin gelijk elkaar voeren vooral pip naar budgie toe. Later ook wel omgekeerd.
Heb ze toen in 2 kooien gedaan (nog steeds) en af en toe een nachtje wat dan wel goed gaat.
Wel is het zo dat ze eigenlijk niet meer naast elkaar zitten of elkaar liefkozen, Budgie ging ook wel af en toe landen bovenop pip (ik hoop geen broedgedrag?) Maar nu vliegt ie echt supergoed al de kamer rond. Eerst beet Budgie veel van zich af en zat hogerop want ik deed pip bij zijn kooi in. Maar nu begint pip steeds dominanter te worden. Bijt daarbij vaak in budgies voet (nu zo erg dat ie er even niet op kon staan, gaat nu al weer iets beter). Budgie valt daarbij ook wel eens na het pikken/aanvallen op z'n veren naar beneden (is ook nog geen supergoede klimmer).

Is dit normaal dominantie gedrag? Of gaat dit niets meer worden?

En daarnaast wat moet ik doen: niet samen er meer uit laten? Individueel aandacht geven? (Ik zie wel groei in tam maken door ze samen eruit te laten) of gewoon in 1 kooi doen? Of moet ik daar nog paar weken of maanden mee wachten? Budgie wil wel graag elke keer naar Pip toe maar zij tolereert dit minder.
En pip vliegt soms nog steeds naar de spiegels toe waar ik m nu toe verbied.

Het is ook zo dat Pip steeds brutaler werd vooraf, uit mijn kom eten en echt overal aan kauwen en kapot maken dit laatste nog steeds. Ik blijf maar nee zeggen en m weg zetten ergens anders heen. Ik wil niet dat ie dingen gaat mollen maar speelgoed vindt ze niets, vandaar het maatje, maar helaas werkt dat dus ook nog niet. Ik zit dus beetje met mijn handen in het haar. Pip is veel actiever en heeft echt dingen nodig om te mollen en is ook nieuwsgierig naar alle donkere boekenkasten gordijnen en luchtroosters (wel grappig maar irritant) moet ehaar constant in de gaten houden. Wat voor speelgoed zou ik nog kunnen maken/kopen? Er gaat minstens 1 wc rol helemaal kapot per dag :0.

Kunnen jullie mij helpen??

Onscherpe foto voor een indruk, Pip is de groene kleinere pop en Budgie is de blauwe.
9
Gedrag / Tam Maken. / Re: Tam, met één of twee in kooi ?
« Laatste bericht door Baloetje Gepost op april 13, 2018, 07:41:01 »
Hoi!

Het ligt er een beetje aan hoe tam je wilt dat de parkiet wordt denk ik. Meestal gaat het tam maken sneller als ze het van een ander parkietje zien omdat ze dan van hun eigen soort zien dat ze niet bang hoeven zijn. Dat nemen ze toc wat eerder aan dan van jou.
Ik weet niet hoe tam de parkiet is die u nu heeft, maar als die lekker komt knuffelen is er kans dat de nieuwe dat ook komt doen als hij daarvan houdt. Maar het kan inderdaad ook dat ze meer naar elkaar trekken op het moment dat ze samen zijn omdat ze soortgenoten zijn, ik denk echter niet dat dit ligt aan de periode van tam maken maar gewoon aan het feit dat ze dan samen komen..
Voor het tam maken zou ik zelf lekker samen zetten omdat je parkiet dan in het bijzijn van die ander sneller meer durft.

Groetjes!
10
Gedrag / Tam Maken. / Re: 3 parkietjes, maar wat nu?
« Laatste bericht door Baloetje Gepost op april 13, 2018, 07:37:43 »
Wat fijn dat jullie zo snel reageren. Mijn vogeltjes zijn alledrie mannen, ik heb me laten vertellen dat het nog wel eens kan dat drie mannen samen happy zijn, maar het lijkt er inderdaad op dat Lowie en Jip samen zijn en Baloe buiten de boot valt. Nou moet ik zeggen dat hij alweer wat beter met Lowie kan, maar bij elk piepje van Jip raced Lowie gelijk naar hem toe.

Nou is het heel jammer maar ik leef niet in de omstandigheden (studentenkamertje) waar ik vier parkietjes kan laten wonen. Ze vliegen de hele dag los maar mijn kooi van 100x50x40 heeft dan niet genoeg zitplekjes.
We zullen dan dus een nieuw huisje voor Jip moeten zoeken ondanks dat hij het zo goed met Lowie kan vinden, Baloe en Lowie blijven mijn vogeltjes en daar kan ik geen afscheid van nemen.
Gelukkig ken ik via via een mooi plekje voor hem in een volière vol met parkietjes waar ze elke dag vers fruit krijgen van een aardige meneer.

Groetjes!
Pagina's: [1] 2 3 ... 10