Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Mededelingen / Re: Even voorstellen
« Laatste bericht door Loeky Gepost op februari 10, 2018, 19:29:40 »
Veel plezier met je parkieten en welkom op ons forum!
2
Mededelingen / VERPLAATST: even voorstellen: 'Puk'
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op februari 06, 2018, 17:00:18 »
3
Mededelingen / Even voorstellen
« Laatste bericht door Binkypoppie Gepost op februari 05, 2018, 08:22:15 »
Goede dag.
Zaterdag eindelijk weer parkietjes gekocht. Vroeger altijd met veel plezier parkiet gehad bij mijn ouders thuis. Het was al jaren mijn wens om weer zo’n vrolijk vriendje te kopen en dat hebben we dus zaterdag gedaan na alle topics op de site gelezen te hebben. Omdat wij overdag werken besloten om er twee te kopen in de dieren winkel. Koppeltje voor €35. Mooie grote kooi met toebehoren erbij en weer €100 lichter. Ze zijn erg mooi. Vrouwtje (Poppie) spier wil, ik denk albino want ze heeft ietwat rode oogjes en mannetje ( Binky) ook wit maar met blauwe rug. Tot. U toe hebben ze nog niet gegeten maar dat schijnt niet vreemd te zijn. Regelmarig mijn hand rusrig in de kooi met wat voer maar dat durven ze nog niet. Binky heeft gisteren even op mijn vinger gezeten en ze laten zich regelmatig horen. Snachts de kooi maar even op een hoge boekenkast zetten want ik weet niet wat de kat doet. Overdag op ooghoogte op het dressoir. Nou dat was het voorstelrondje. Groeten Ronald (lelystad)
4
Mededelingen / Re: Nieuwe inwoners bij huize Kleintjes
« Laatste bericht door Loeky Gepost op februari 02, 2018, 20:25:02 »
Wat een schatjes! Veel plezier er mee
5
Mededelingen / Nieuwe inwoners bij huize Kleintjes
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op februari 01, 2018, 23:42:02 »
Nadat vorige maand ook Sammie plotseling is overleden (bewust niet gepost),was de grote villa erg leeg... en leeg is niet zo fijn.
Eddie is weduwnaar en Mozy weduwe :( Ze vinden elkaar wel aardig, maar daar is ook alles mee gezegd.

Ik heb 'n berichtje zitten typen op Marktplaats dat er opvang mogelijkheid was, maar dacht niet dat ik op Plaatsen had geklikt - bleek achteraf dat ik dat wel had gedaan, aangezien er n berichtje kwam van 'n mevrouw uit de buurt. Ze is komen kijkenmet haar kinderen, we hebben verteld hoe alles hier gaat, dat er 'n oppas is als we eens weg zouden zijn, etc.
Voordat ze naar huis gingen, vroeg ze of 't goed was als ze straks nog even terug kwam en dan de vogeltjes mee nam.
Zodoende zijn sinds afgelopen week Kim en Senna ingetrokken, en afgelopen zaterdag zijn ze in de grote villa gaan wonen bij de rest.

Kim heet eigenlijk Tim, de kweker had verteld dat ze 'n mannetje was - maar is toch echt 'n dame en vandaar de naam aanpassing. Omgekeerde geldt voor Stella, hij is toch echt 'n kereltje, en is omgedoopt naar Senna. Ze zijn tam,doch Senna vliegt liever rond en Kim 'proeft' graag eerst.
Kim wordt 14 februari 1 jaar, en Senna 15 mei 1 jaar :)

Geen flauw idee wat voor kleurslag de citroen-limoen mix Kim is (wie 't weet mag 't zeggen :D Graag zelfs), maar Senna is wildkleur :)


(Krijg de foto's niet verkleind, excuses hiervoor)
6
Prikbord / Re: ander huisje gezocht voor Robin (omg Goes)
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op februari 01, 2018, 23:28:34 »
Hoe ziet Robin er uit?

Heb je een foto?

Is hij tam?

Staat in 't eerste bericht al  ;) :
Ze is niet tam maar wel nieuwsgierig en verzot op sperciebonen😅

foto als bijlage pakte hij nu niet maar ze staat op de profielfoto.
7
Prikbord / Re: ander huisje gezocht voor Robin (omg Goes)
« Laatste bericht door ankkro Gepost op januari 31, 2018, 12:33:25 »
Hoe ziet Robin er uit?

Heb je een foto?

Is hij tam?
8
Gedrag / Tam Maken. / Re: Herrie bij gitaarspelen.
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op januari 28, 2018, 00:47:50 »
OVer 't algemeen lijkt 't 'n soort spelletje van "Ik kan harder dan jij!" Hier beginnen ze bv keihard te tetteren als ik de stofzuiger aan zet, zodra die uit is zijn ze weer rustig(er). Of als de TV wat hard staat, is ook leuk om overheen te tetteren ;)

Gedraagt je kleine vriend zich bang? (Klein maken, wegduiken bv) Let er eens op, wat hij doet. Kun je veel aan aflezen, al is dat soms even lastig om 't te zien en te "lezen"
9
Gedrag / Tam Maken. / Re: Tam maken.
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op januari 28, 2018, 00:44:53 »
Vertrouwen moet je leren, niet afdwingen. In stapjes je vriendje vertrouwen geven werkt vele malen beter, dan hem op te pakken (doet 'n roofdier immers) en hem bang te maken. Vastpakken alleen in geval van nood (medicatie,behandeing, etc.).

Ik vraag me af en toe af, hoe sommige mensen aan die verknipte ideeën komen :S Erg jammer..
Gelukkig heeft U zich al verdiept in de wereld van de parkieten, en heeft U in de gaten dat er iets niet helemaal klopt (anders was de vraagstelling er niet geweest ;) ).
Kleine beetjes en veel geduld, dat is de beste manier.

Succes :D
10
Gedrag / Tam Maken. / Tam maken.
« Laatste bericht door LZK Gepost op januari 27, 2018, 21:10:57 »
Hallo,
Zodra ik mijn jonge parkiet Henkie had aangeschaft, gaf de verkoper mij het advies om het gewoon hem met mijn handen op te pakken en Henkie op mij zetten. Hij zei dat je zo het vertrouwen zou winnen, en er niks zou gebeuren aangezien zijn veren waren geknipt en hij niet kon wegvliegen.
Ik was natuurlijk nogal verbaasd. Ik had wat research gedaan voordat ik de parkiet kocht, en had juist gelezen het in stapjes te doen. De klassieke hand in kooi, rustig voeren etc. elke dag een beetje meer.

Hoe denken jullie over deze manier van 'tam' maken?

Pagina's: [1] 2 3 ... 10