Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Gedrag / Tam Maken. / Re: parkieten ruzie? of speels?
« Laatste bericht door rugenne Gepost op november 21, 2017, 22:10:03 »
hallo,

ik heb in principe van alles 2 of meer, 2 hoogste zit stokken, 2 voeder bakjes etc. het enige waar ik niet 2 van heb zijn drinkbakken. over het tam maken, ik moet inderdaad meer geduld hebben. het ging in het begin vrij snel met op de hand zitten dus heb waarschijnlijk te veel goede hoop gehad daardoor.

ik heb ze samen gekocht, ze kwamen ook uit 1 kooi. 

ik heb wel een extra vraag in verband met het tam maken, ik heb ze al wel uit de kooi gelaten, mike is er inmiddels ook uit geweest. ze gaan er vanzelf weer in en ik zorg altijd dat ik genoeg tijd heb. maar ik ben bang dat ik er toch misschien te vroeg mee ben geweest. is dit erg? en moet ik ze nu niet meer uit de kooi laten of juist wel ? ( ik kan merken dat wesley er graag weer uit wil )

in ieder geval bedankt voor je hulp, info en antwoorden.

gr. rugenne
2
Mededelingen / Re: En er waren er weer 5
« Laatste bericht door Sara Gepost op november 21, 2017, 22:01:51 »
Pff, ocharme, en zo plots dan ook nog, vreselijk.  :'( Ik mis mijn parkietjes vaak, maar zo onverwachts afscheid moeten nemen dat mis ik zeker niet. :'(
Ook via deze weg nogmaals sterkte!

Vele groetjes,

Sara
3
Gedrag / Tam Maken. / Re: parkieten ruzie? of speels?
« Laatste bericht door Sara Gepost op november 21, 2017, 21:32:23 »
Het is niet echt duidelijk, maar op het eerste gezicht zou ik toch zeggen dat het een man is. In ieder geval blijkt dat je ze echt maar pas hebt, dus het is wel normaal dat het nog wat stroef gaat. Ik zou het even afwachten. Je moet ook zeker zorgen dat je van alles twee stuks hebt, dus 2 voerbakjes, 2 zitstokken op de hoogste plek, 2 schommeltjes enz. Je kan de kooi ook eens herinrichten zodat ze allebei terug "nieuw" zijn. Zaten de parkietjes dan niet samen voor je ze kocht?

In ieder geval is 3 weken heel erg kort, dus je moet zeker nog wat geduld hebben met tam maken en met ze te laten wennen.

Met vele groetjes,

Sara
4
Mededelingen / Re: En er waren er weer 5
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op november 21, 2017, 04:07:10 »
Dank je *knuff*

Nou, er was eigenlijk niet meer aan de hand dan de zware rui. In de nacht heeft hij dus vermoedelijk die beroerte gehad, voorheen klom hij nog gewoon langs de tralies en wandelde rustig over de stok. Eten deed hij ook nog.
Hoe 't ook gegaan zij, hij is nu bij de andere vriendjes.
5
Mededelingen / Re: En er waren er weer 5
« Laatste bericht door Loeky Gepost op november 20, 2017, 20:20:28 »
Ach,wat naar. Er was toch meer aan de hand. Veel sterkte gewenst. Ook namens Hippie, Jippie, Snowy, Kerry en Ollie en Pluk😢😢😢
6
Mededelingen / En er waren er weer 5
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op november 20, 2017, 18:24:56 »
Helaas is vannacht ons lieve schatje Pino overleden.


Tot ziens lieve Pino,
Je ondeugende streken,
Je aanhankelijke karakter,
Altijd even vriendelijk en nieuwsgierig.
Gezellig zat je op de hand om te smullen,
Je warme voetjes overal overheen parkerend.
Tot over de Regenboog, lieve schat.

Hij zat in 'n stevige rui waardoor hij niet helemaal lekker in'zijn velletje zat, wat vrij nromaal is bij 'n flinke rui.
Vermoedelijk heeft hij 'n beroerte gehad (viel steeds om vannacht), en heeft hij ons verlaten. Gelukkig was hij niet alleen, we waren bij hem. Mozy roept naar hem, ik hoop dat ze zich prima redt met de anderen - we merken 't snel.

2 jaar geleden hebben we hem geadopteerd via hier, en nu hebben we hem begeleidt naar de Regenboogbrug waar de anderen op hem wachten.
7
Gedrag / Tam Maken. / Re: parkieten ruzie? of speels?
« Laatste bericht door rugenne Gepost op november 19, 2017, 22:43:34 »
dit is de beste foto die ik vandaag kon maken. hoop dat dit het iets duidelijker maakt. ( de parkiet op de foto is wesley. ze zijn beide vrij bang voor mijn mobiel dus die van mike is mislukt :(    ... )
8
Gedrag / Tam Maken. / Re:sara
« Laatste bericht door rugenne Gepost op november 19, 2017, 09:48:00 »
ik heb de parkieten nu 3 weken, ze zijn inderdaad nog niet helemaal tam, ze komen wel op mijn hand maar alleen met eten.
over het geslacht van wesley ben ik inderdaad ook niet helemaal zeker, ik dacht eerst dat het een mannetje was maar de neusdop blijft heel lichtblauw ( die van mike is inmiddels echt duidelijk donkerder blauw van kleur) ook is het lichaam van mike groter en forser in verhouden met die van wesley die nog vrij iel is, ik weet niet of dit met leeftijd of geslacht te maken heeft.

ik zal kijken of het mij lukt vandaag een goede foto te maken van de neusdoppen, die post ik dan later vandaag nog hier onder.

groetjes
9
Aanschaf / Re: Hulp bij vinden nieuw parkietje (omgeving Woerden)
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op november 18, 2017, 19:52:30 »
Sterkte met 't verlies van jullie kleine maatje.

Nu is inderdaad niet echt de goede tijd voor jonge vogels, de kweektijd is eigenlijk voorbij.
Adoptie van 'n (mogelijk) wat ouder vogeltje is 'n hele goede optie - als je dat wilt, uiteraard.
10
Aanschaf / Re: Hulp bij vinden nieuw parkietje
« Laatste bericht door Loeky Gepost op november 18, 2017, 17:27:14 »
Wat verdrietig dat Nala overleden is. Op dit moment wordt er weinig gekweekt met parkietjes, maar misschien wil je geen jonge parkiet? Waar woon jezelf dan zet ik dat in de titel van je berichtje.
Op www.ikzoekbaas.nl worden ook regelmatig parkieten aangeboden. Dit zijn vondelingen en vaak niet tam en ook niet in de buurt van Woerden. Vaak in Apeldoorn, Enschede en Dordrecht. Vroeger werden er op deze site regelmatig parkieten aangeboden, maar dit gebeurt nu nog maar zelden. Je zou nog op Marktplaats kunnen kijken naar hobbykwekers. Verdere tips heb ik helaas niet.

Staat in 't berichtje, hihihi ;)
Pagina's: [1] 2 3 ... 10