Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Ziekten / Re: Luchtweginfectie
« Laatste bericht door kletskousje Gepost op januari 01, 2022, 19:27:21 »
Het duurt wel erg lang zo voor de vogel. Mijn vogels hebben ook een keer een luchtweginfectie gehad en kregen een andere antibiotica na een ontlastingonderzoek. Naar mijn mening is dat toch ook wel nodig om een duidelijke diagnose te stellen. Vogels drinken eenmaal niet zoveel en om die reden beter om een medicijn rechtstreeks in de snavel te geven, dat is vaak maar 2 druppeltjes ofzo. Het werkt dan veel beter en sneller. Mijn advies is toch nog steeds de ontlasting te laten onderzoeken. Zelf heb ik het toen gestuurd naar https://www.vogelpraktijkdehorst.com/ . Na het onderzoek krijg je meteen een diagnose en voorgestelde behandeling. evt medicijnen worden naar je opgestuurd. Tenzij er uiteraard verder onderzoek nodig is. Heb je meerdere vogels in de kooi dan moeten ze allemaal behandeld worden.

Ik begrijp dat je vogel niet tam is en dat je het lastig vind het zelf toe te dienen. Ook hiervoor zijn trucjes waardoor het makkelijker gaat de vogel te vangen.

2
Ziekten / Re: Luchtweginfectie
« Laatste bericht door Omedeun Gepost op december 31, 2021, 02:17:01 »
Hoi, dank voor je berichtje.
Momenteel is de situatie ietsje anders.
Ik had de vogelarts gebeld om advies over het niet drinken. De roosvicee deed niet zijn werk.
Ik moest naar verdunnen tot 700 ml en dat zou kunnen tot zelfs een liter.
Nu had ik dat geprobeerd maar wilde ook niet.
De dag erop heb ik een liter aangemaakt zonder roosvicee en daar dronk hij van.
Paar keer gedaan en eigenlijk elke dag zo’n 50 ml minder erin om te proberen het sterker te maken. Want 1 gram op 250 ml is heel anders dan 1 gram op een liter.
Nu zijn we zover dat zonder roosvicee vanaf een liter we nu al een paar dagen op 250 ml zitten en dus op advies van vogelarts.
Nu moet ik dit een week volhouden en kijken of er verbetering in zit.
Naar mijn mening is er wel iets van verbetering. Hij knort niet als hij stilzit en de laatste week als hij vliegt ook niet.
Echter had ik versiering opgehangen vanavond en daar zijn ze van geschrokken en omdat ze langer moesten vliegen om een landingsplek te vinden hoorde ik toch weer het geknor en ook toen ik dichterbij kwam voordat ik ging slapen.
Misschien is dat omdat hij dan enorm veel meer gevlogen heeft dan anders.

Echter weet ik natuurlijk nog steeds niet of doxycycline hyclate het juiste middel is.
Andere artsen adviseren orniflox.

Ik kan natuurlijk een poosje doorgaan met dit
Middel en zien hoe het loopt maar ik maak me er altijd heel erg druk om want ik wil dat het weggaat.
3
Ziekten / Re: pootjes vreemd
« Laatste bericht door kletskousje Gepost op december 25, 2021, 16:18:40 »
Graag gedaan hoor, jij ook fijne kerstdagen. Veel plezier met Dushy.
4
Ziekten / Re: pootjes vreemd
« Laatste bericht door nenemooscha Gepost op december 24, 2021, 16:48:51 »
Hallo  kletskousje
Dank je wel voor jou informatie, altijd al zo`n vermoede van dat onze Dushy een vrouwtje was, nou ik ben
je erg dankbaar voor je info hoor, fijne Kerst wens ik jou ene... misschien tot gauw dagggg.
Nene mooscha en Dushy  http://blog.seniorennet.nl/dushy/ dit is Dushy haar blogje
5
Broeden / Re: Grasparkiet en Engelse parkiet laten paren een goede idee?
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op december 23, 2021, 17:09:13 »
Gekortwiekt (goed of fout gedaan) heeft geen invloed.
Maar.. waarom in de winter kweken? Wacht liever tot 't voorjaar / zomer, dat is natuurlijker. Je hebt dan meer lichturen en dergelijke.

Of je al kuikens krijgt, ligt helemaal aan je parkieten; die beslissen immers of ze elkaar leuk vinden en 'n nestje zien zitten.. zoals Parkieten-Freak al schreef.
6
Broeden / Re: Grasparkiet en Engelse parkiet laten paren een goede idee?
« Laatste bericht door Vleermuis02 Gepost op december 17, 2021, 14:14:48 »
De Engelse parkiet(mannetje) kan niet vliegen wegens zijn verkeerd gekorte vleugels door de oude eigenaar, heeft dat gevolgen dat ie niet kan paren??
7
Broeden / Welke parkiet bij welke parkiet?
« Laatste bericht door Vleermuis02 Gepost op december 16, 2021, 22:04:21 »
Hallo iedereen,

Ik heb zoals u in de foto’s hieronder kunt zien een 4 parkietjes, ik heb ze zo ingedeeld maar weet niet zeker of het andersom beter is( dat de mannetjes/vrouwtjes de plaatsen kunnen ruilen. Om snel te kunnen paren en hoelang duurt?

P.S. engelse parkiet(mannetje) kan helemaal niet vliegen door waarschijnlijk verkeerd ingekorte vleugels door de oude eigenaar. Ik weet niet of dat ook een probleem is, want ze zitten daar al een paar maanden samen.
8
Gedrag / Tam Maken. / Re: Zitten maar een beetje te zitten.
« Laatste bericht door kletskousje Gepost op december 16, 2021, 17:18:56 »
Ik heb niet echt een idee hoelang ze nu bij elkaar zitten? Het is in ieder geval wel een goed teken dat ze naast elkaar willen zitten. Voeren ze elkaar ook? In de meeste gevallen worden parkieten aan elkaar gewend met elk een eigen kooi. Je zou ze dus nog evt apart kunnen zitten, de kans is groot dat ze elkaar gaan missen en roepen naar elkaar.  Wellicht dat je er misschien een kan lenen van iemand. Als dat succesvol lijkt dan zet je zeer weer bij elkaar. Misschien heeft het vrouwtje wat meer tijd nodig. Wat ook een optie zou kunnen zijn dat 1 van de vogels, of beiden, iets onder de leden heeft. Hoe is de ontlasting, eten ze goed etc.... Dat zou je evt kunnen laten onderzoeken door wat poepjes op te vangen in aluminium folie. Dat leg je gewoon even op de bodem. Opsturen naar een vogelarts want die zijn echt het meest gespecialiseerd hierin.
Zou je een foto kunnen plaatsen van de vogels?

9
Gedrag / Tam Maken. / Re: Zitten maar een beetje te zitten.
« Laatste bericht door rodym Gepost op december 15, 2021, 21:26:35 »
Tja.. niets veranderd. Het is dat ze twee kleurtjes hebben, anders had het er net zo goed een kunnen zijn. Ze zitten maar een beetje tegen elkaar aan de hele dag. De enige activiteit is af en toe eten. Zo worden zelfs niet heel warm van trosgierst. Het is niet dat ze er direct op af gaan.

Heb nog een spiegel geprobeerd, maar dat lijkt alleen maar averechts te werken, dan gaan ze allebei daarbij zitten en hebben ze geen aandacht meer voor elkaar. Ze zoeken de spiegel overigens niet op. Ik hang het dan ter hoogte van de stok waar ze zitten.

Ze hoeven echt niet tam te worden of zo, als ze maar gelukkig zijn.
Vind het een beetje treurig, dus misschien kunnen ze beter naar een voliere.

Het voordeel van thuis werken is dat ik veel bij ze heb kunnen zitten, dus heb ze genoeg aandacht kunnen geven. Maar eigenlijk krijg ik geen reactie.

Iemand een idee wat ik nog kan proberen?
10
Ziekten / Re: pootjes vreemd
« Laatste bericht door kletskousje Gepost op december 15, 2021, 15:59:36 »
hallo,

Als ik naar de foto kijk ben ik er 100% overtuigd dat deze vogel een vrouwtje is(popje). Als dit Dushy is? Het verschil met een mannetje en vrouwtje kun je heel goed zien aan de neusdop van de vogel. Bij een mannetje wordt de neusdop blauw en verandert niet meer van kleur. Bij vrouwtjes daarentegen kunnen de neusdoppen wat blauwig zijn maar zo gauw zij broeds worden gaat de neusdop verkleuren, net zoals bij deze parkiet. Ze kunnen, dat hoeft niet altijd, na de broedsperiode weer terug kleuren naar wit/blauwig. Maar dan nog zie je duidelijk het verschil tussen een man en popje.

Mijn advies is dan ook om alle broedgelegen in de kooi te verwijderen, zoals evt alle dingenwaar ze in kan gaan zitten. Het is misschien wel een schattig gezicht maar niet goed voor de vogel. Als je overweegt er een vogel bij te zetten kies dan niet voor een popje, dat gaat niet altijd goed samen nl. Uitzonderingen daargelaten.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10