Goed dat de telegraaf hier nu ook aandacht aan besteedt:
http://www.telegraaf.nl/binnenland/23466941/__Gourmetten_levensgevaarlijk_voor_vogels__.html
Hopelijk scheelt dit een hoop zieke en dode parkietjes met de feestdagen.
Super opgemerkt!
Fijn dat de Telegraaf hier aandacht aan besteed! :)
Nu hopen dat meer mensen er ook iets mee gaan doen. :)
Voor degenen die FaceBook / Twitter of dergelijke hebben:
het artikel kun je delen via de button. Hoe meer verspreidt, hoe beter :D
Wij gourmetten altijd met kerst. Maar wij zetten de parkietjes met de volière in de gang met de deur dicht. Als we klaar zijn met eten luchten we eerst de kamer voordat we ze terugzetten. ( in de gang zetten we wel een extra kacheltje bij) Ik moet zeggen dat ik wel kook met teflonpannen. Heb echter altijd de aftuiging aan en laat nooit een lege pan op het vuur. Is fondueen dan wel goed vroeg ik mij af. Dan heb je wel een vette lucht.
Volgens mij valt de lucht van fondue in het niet bij giftige teflondampen. Vergelijk het een beetje met de lucht van een snackbar en een brand waar asbest bij vrij komt.
Het is zeer jammer dat er zo weinig info over gegeven wordt. Toen wij enkele jaren terug onze eerste grasparkieten in huis haalden, had de persoon die er ons meebracht van de veiling, er nog nooit over gehoord dat het schadelijk was. In boeken las ik trouwens al vaker dat ze vaak in de keuken gezet worden en dat de parkieten dat fijn vinden. Dat ze zouden gaan eten wanneer de mensen ook aan tafel gaan... Gelukkig wordt er eindelijk wat aandacht aan besteed!
Eigenlijk altijd de parkietjes op de gang gezet met gourmetten. Verder met koken niet. Goed de afzuigkap aan. Parkietjes staan ver van de keuken. Al jaren zo gedaan. Moet zeggen dat we vroeger ook met de parkiet in de kamer gourmette en dat parkiet 14 jaar is geworden. Maar nu sinds jaren al voorzichtiger. Vraag mij nu af of een steengrill wel kan. We gebruiken dan gewoon niet de pannetjes en de vogels gaan zo wie zo op de gang!