Recente berichten

#1
Ziekten / Popje omgekeerd in (bijna) lee...
Laatste bericht door Omedeun - september 17, 2023, 20:58:32
Ik had een bijna leeg glas cola op mijn bar staan. Zat echt nauwelijks meer iets in. Ben in slaap gevallen en toen ik wakker werd zag ik tot mijn grote schrik dat het popje omgekeerd in het glas hing.

Gelijk eruit gehaald waarin zij totaal in shock nog leefde. Ogen wijd open, snel ademhalen en hartslag  en op haar hoofdje en naast haar rechteroor bruine overblijfselen van de cola.

Proberen zoveel mogelijk schoon te maken en langzaamaan kwam ze op krachten en hobbelde wat rond.
Nog geprobeerd schoonmaken maar zit er best in en ze wil nu ook steeds van me weg aangezien ze ook niet tam is. Ik kan ook haar niet pakken om verder schoon te maken en ze vloog naar haar hokje.
Ze is daar nu zichzelf wat aan het proberen schoonmaken omdat het plakt denk ik.

Wat moet ik nu doen?
Kan geen juiste vogelarts bereiken tot morgen. Of weten jullie een nummer?
#2
Overige Vragen / Voliere verpleeghuis Oosterbee...
Laatste bericht door marc.willemsen@vilente.nl - september 04, 2023, 15:52:24
Dag allemaal,

Voor onze volière in verpleeghuis de Molenberg in Oosterbeek ben ik op zoek naar verzorgers. Herman gaat na vele jaren stoppen met de verzorging. Hij komt nu nog dagelijks even kijken, water verversen, voer bijvullen. We kennen helaas niemand in de buurt die gek is op vogels en dit er graag bij zou willen doen.
Via deze weg hoop ik via via in contact te komen met iemand in Oosterbeek die deze taak op zich zou willen nemen.
Het gaat nu om ongeveer 20 vogeltjes. Verschillende soorten. Er zijn regelmatig eitjes die uitkomen.
Voel je je aangesproken of ken je iemand? Wil je me dan een bericht sturen?
groeten Marc Willemsen, coördinator vrijwillige inzet Vilente ouderenzorg
#3
Gedrag / Tam Maken. / Re: Paringsdrang
Laatste bericht door Kleintjes - augustus 27, 2023, 05:10:27
In de regel wordt 't gedrag minder omdat hij afgeleid wordt door de ander.
Meestal komt 't dan wel goed.
#4
Gedrag / Tam Maken. / Paringsdrang
Laatste bericht door Mandy500 - augustus 20, 2023, 16:09:40
Hoi, sinds 10 maanden hebben wij een Engels parkietje. Wij wilden hem eerst goed tam maken voordat we een tweede Engelse parkiet gaan aanschaffen en onze Rikki is inmiddels heel goed tam geworden. Een lieverd van een mannetje, heel aanhankelijk en praat echte woordjes. Alleen heeft hij duidelijk paringsdrang. Hij is gek op pennen, kabels en kleine doosjes. Hier gaat hij geregeld tegenaan schuren en bewaakt deze voor zijn leven, kan dan zelfs wat agressief worden tegen ons als wij in de buurt komen.

Ik weet dat dit normaal gedrag is. Alleen vraag ik mij af wat verstandig is qua aanschaf van een tweede parkiet. Onze voorkeur gaat namelijk uit naar een mannetje, de 2 parkieten houden wij in 1 zeer ruime kooi en overdag mogen ze er geregeld uit.

Wat ik graag wil weten is of de aanschaf van een tweede parkiet voor problemen zal zorgen bij een parkiet wat geregeld een sterke paringsdrang heeft. En of het geslacht van de tweede parkiet van invloed is.

Ik hoor graag jullie ervaringen en/ of tips, dank je wel
#5
Overige Vragen / Re: Niet tamme grasparkieten l...
Laatste bericht door Loeky - augustus 11, 2023, 14:13:47
Ja hoor laat ze lekker los vliegen
Wel zorgen dat ze niet kunnen ontsnappen. Kale plekje even in de gaten houden. Vertrouw je het niet dan naar de vogelarts. Succes
#6
Overige Vragen / Niet tamme grasparkieten laten...
Laatste bericht door Zazu en rio - augustus 10, 2023, 11:33:10
Hallo iedereen,
Ik heb 2 niet tamme en al wat oudere grasparkieten.
Ik zou deze graag de vrijheid willen geven om in mijn appartement te kunnen rond vliegen.
Ik woon op een triplex wat dus betekent dat ze zowel naar boven als naar beneden zouden kunnen. Hun kooi staat op de middenverdieping op een vaste plaats.
Kan ik dit doen en mag ik dit doen?

Ook heb ik gemerkt dat mijn vrouwtje een kaal plekje begint te krijgen bij haar nek/achterhoofd is dit gewoon een rui of is dit iets anders iemand ervaring mee?
Alvast bedankt
#7
Aanschaf / Re: Nieuw jong pakietje bij ou...
Laatste bericht door Loeky - juli 27, 2023, 11:43:19
Ja hoor dat kan prima. Wel even aan elkaar laten wennen in aparte kooien. Succes
#8
Aanschaf / Nieuw jong pakietje bij oudere...
Laatste bericht door Chilou - juli 20, 2023, 16:45:51
Hallo,

Na een hele tijd van afwezigheid had ik grg.wat advies ingewonnen,ik heb al een 2 jaar oude manneke van 2 jaar die ik niet geheel tam krijg,kooitje staat open en pikt es aan mij  vinger maar dat is het...ik kreeg dit patkietje toen van iemand...maar nu heb ik de kans een handtam lerende jonkie te hebben van 3 maand die net bijna alleen eet...die ik verder handtam wil maken uiteraard,is het een goed idee dit er nu bij te nemen?
Dank jullie!
#9
Prikbord / Re: Grasparkiet man zoekt ande...
Laatste bericht door kletskousje - april 25, 2023, 21:44:18
Na nog steeds geen geschikt plekje te hebben gevonden, er waren meerdere opties, hebben we besloten in zijn belang er een 4e parkietje bij te zetten. Er is een popje bijgekomen, hopelijk kunnen ze het goed met elkaar vinden.
#10
Prikbord / Grasparkiet man zoekt ander pl...
Laatste bericht door kletskousje - maart 30, 2023, 13:12:43
Door het overlijden van één van de popjes heb ik in de kooi nu 2 mannen en 1 popje zitten. Ik heb een tijdje aangekeken hoe de harmonie in de kooi zich zou herstellen. Echter wordt de vrijgezelle man nog steeds niet volledig geaccepteerd door het andere koppeltje. Het was continu jagen en strijd om het popje maar die pikorde heeft zich steeds niet hersteld. Ik heb hem even moeten scheiden om verwonding te voorkomen. Om en lang verhaal kort te maken zit hij nu wel weer bij het koppeltje in de kooi, het is wat rustiger geworden maar hij zit nog vaak alleen en wordt genegeerd. Hij is nog vrolijk en kwebbelt er op los en vraagt wel de aandacht van de anderen.  Zelf wil ik geen vierde parkiet er meer bij en omdat ik het sneu vind voor hem en een maatje gunt heb ik besloten voor hem een ander plekje te zoeken.

Het gaat dus om een mooie en vrolijke mannelijke parkiet uit 2021. Hij is niet tam, hij kan niet praten want kunstjes heb ik hem niet geleerd. Hij zou zich ook thuis voelen in een voliere. Verder is hij gewend aan heel veel ruimte in de kooi en vlieg dagelijks, met de anderen, in de parkietenkamer om zijn vleugeltjes te strekken. Ik vind het belangrijk dat een nieuw huisje, buiten uiteraard ook een soortgenootje,  hem dit ook kan bieden. Heb jij een plekje vrij voor deze lieverd stuur mij dan een berichtje. Ik kom uit de omgeving van Rotterdam en ben bereid een eind te rijden om hem te brengen. Komen halen mag uiteraard ook.