Recente berichten

#1
Overige Vragen / Re: Veiligheid
Laatste bericht door Kleintjes - juni 11, 2024, 00:28:36
Je zou kunnen kijken of je er 'n plank op kan leggen, of dat je ;t zo kunt "blokkeren" dat ze er  niet op kunnen. Geen idee hoeveel ruimte er is tussen de kast bovenkant en plafond.
#2
Overige Vragen / Veiligheid
Laatste bericht door Flowerdolphin - juni 10, 2024, 21:25:29
Hoi hoi.

Misschien heeft iemand een tip.

Mijn 4 kleintjes zijn prachtig opgegroeid en zijn harstikke lief maar vooral ondeugend.

Nu hebben ze hier bijna alle vrijheid. Heb een heerlijke speeltuin voor ze gemaakt waar ze graag spelen.

Maar... Ik heb een kast staan waar ze graag opgaan zitten. Dit is de enigste plaats waar ik ze liever niet op heb zitten. De ouders hebben dit nooit gedaan.

Ik blijf ze daar weg halen, jagen, lokken met wat lekkers en dan zet ik ze terug in de speeltuin.

Is er iets wat ik op de kast kan leggen wat veilig is en wat ze niet leuk vinden en uiteindelijk niet meer die kast zo leuk vinden.

Ik heb al keukenpapier, gewoon papier, theedoeken geprobeerd maar deze maken ze kapot of gooien ze eraf🤣 ze zijn echte donderstenen alsof ze willen zeggen lekker puh...

Zo als gezegd ze hebben de ruimte en mogen in alle kamers beneden komen, in elke kamer staan vogelspeelgoedjes etc..


Maar het moet wel vriendelijk/veilig zijn.. Zolang ik dat niet heb blijf ik ze gewoon weg halen in de hoop dat het kwartje bij ze valt😉
#3
Forum Mededelingen / Re: Beëindiging Parkieten-Frea...
Laatste bericht door Kleintjes - juni 10, 2024, 12:06:31
Ook namens mij, wil ik iedereen bedanken voor de geweldige jaren.
Ik sluit me volledig aan bij de voorgaande woorden - zonder al onze leden zouden we nooit zo lang hebben bestaan.

Lieve Beheerders en moderatoren: Dikke knuffel van ons aan jullie
Alle leden: Hartelijk dank voor de mooie jaren
#4
Forum Mededelingen / Beëindiging Parkieten-Freak fo...
Laatste bericht door Parkieten-Freak - juni 06, 2024, 21:57:20
Beste leden,
Na overleg met beheerders Jorijn en Maartje, hebben we besloten om per 1 juli het Parkieten-Freak forum op te heffen.
Er is de laatste jaren te weinig belangstelling om dit forum te continueren. Tijden veranderen, Google en ChatGTP zijn decennia later uitgegroeid tot waardevolle bronnen van informatie.

Rest mij een woord van dank aan allen die in het heden en verleden dit forum mogelijk gemaakt hebben.
Jorijn, hartelijk dank dat je 20 jaar lang de kosten en het forumonderhoud op je genomen hebt. Zonder jou was dit niet mogelijk geweest.
Beheerder Maartje (Kleintjes): heel veel dank voor al je geweldige inzet, je bent een dierenvriendin in hart en nieren!
Ook een woord van dank aan onze moderatoren Sara en Loeky, ook zij hebben geweldige input geleverd door de jaren heen.

Wij wensen u allen veel parkietenplezier en voor informatie verwijzen we jullie naar de welbekende Parkieten-Freak website. Die blijft voorlopig nog online!


#5
Overige Vragen / Re: Vergroeing neusdop?
Laatste bericht door Kleintjes - mei 15, 2024, 00:14:51
Hoihoi,

Welkom :)
Dit kan inderdaad door hormonen komen. Sommige dametjes hebben er 'last' van, anderen niet. Als er verder niets is veranderd aan haar, hoeft U zich geen zorgen te maken. Als er wel iets veranderd is (gedrag, eetlust, gewicht, of wat dan ook), dan is 't raadzaam om 'n (vogelkundige) dieren arts te raadplegen.
#6
Overige Vragen / Vergroeing neusdop?
Laatste bericht door rainfall - mei 13, 2024, 12:09:35
Hallo, ik ben nieuw hier en heb wat vragen over mijn Kiki (vrouwtje)

ik heb haar nu al zo'n 8 jaar, en ze heeft sinds ze +- 1 jaar was een vergroeing aan haar neusdopje.
om de zoveel tijd valt/breekt deze er gewoon af, er is verder ook niets aan de hand, ze ziet er gezond uit en is nog lekker actief. is dit normaal? ik las iets over hormonen enzo?

#7
Gedrag / Tam Maken. / Re: Pikken/bijten
Laatste bericht door Flowerdolphin - mei 12, 2024, 20:31:22
Ik heb de twee kleintjes weg gehaald en even apart gezet.

De oudste van het nest eet goed zelfstandig en volgens mij ook het drinken. Maar dat heb ik nog niet persoonlijk gezien, wel dat het waterbakje leger raakt, ook het aanval gedrag is stukken minder en wilt bijna de hele tijd bij mij op de schouder zitten wat natuurlijk mag en harstikke leuk is aangezien mama en papa niet tam willen worden.

De jongste zat echt zielig in het nestje in een hoekje. Toen ik hem/haar ook apart zette werd ze actiever en ging direct opzoek naar eten.

Ik had natuurlijk de kleinste zaadjes uitgezocht en deze op een dekseltje in de bak gelegt.

Nu een paar dagen later vliegt de oudste ook zoekend rond en weet al de vogelspeelgoed plekjes goed te vinden en als hij niet op mij zit, zit hij wel daar. In de kooi gaat het goed tussen die twee en is de oudste heel vriendelijk en helpend naar de jongste. Als ik de jongste vast heb zit de oudste er altijd bij en als ik de jongste op een vogelplekje heb gezet zie je de oudste er ook heen gaan 🥰

De jongste heeft sinds vandaag de vleugels gespreid en is op onderzoek gegaan. Ze zat ook sinds eergisteren op het stokje en bij het voerbakje. Dus die heeft ze nu ook gevonden.

De mama en papa kijken er totaal niet meer naar om. Heel raar en jammer eigenlijk. Zou wel willen weten waarom maar aangezien ze niet praten zal ik dat nooit te weten komen😉 Ben allang blij dat alle kleintjes het goed maken.


#8
Gedrag / Tam Maken. / Re: Pikken/bijten
Laatste bericht door Kleintjes - mei 08, 2024, 22:11:33
Helaas heb ik weinig ervaring met dit soort dingen.
Hopelijk dat iemand met ervaring je kan helpen met deze vraag.
#9
Gedrag / Tam Maken. / Re: Pikken/bijten
Laatste bericht door Flowerdolphin - mei 05, 2024, 11:23:40
Update.

Het lijkt mama tweety en papa Fenix niks te interesseren als ze bij hun weg zijn en doen hun eigen ding.

Terwijl als baby skippy en happy eruit zijn papa Lorrey en mama Sneeuwvlokje blijven schreeuwen en blijven rond vliegen tot ik het nestje schoon heb en ze er weer bij zet. Dan gaat mama sneeuwvlokje meteen in het nestje.

Groetjes Flowerdolphin
#10
Gedrag / Tam Maken. / Pikken/bijten
Laatste bericht door Flowerdolphin - mei 05, 2024, 09:41:31
Hoi hoi.

Ik heb een vraag en hoop dat iemand kan helpen, kan niet nergens vinden of dit normaal gedrag is.

Ik heb 4 nieuwe babygrasparkietjes. 2 bij mama Tweety en 2 bij mama sneeuwvlokje.

Nu zijn de twee baby's van mama tweety bijna 4,5 week en 4 weken.

De oudste van dit nestje lijkt wel aan te vallen en pikken/bijten. Maar  ik ze er even uithaal met veel bijten en pikken en eenmaal op de vinger zit is ze vrij rustig en blijft ze zitten egaal waar je ook naar toe loopt.

Stitchie lijkt voor te lopen op alle 3. Is zichtbaar groter en vlugger met alles en is de vleugels al goed aan het uitproberen en kan springen/vliegen van lage hoogte.

Nu merk ik als ik het nestkasje verschoon dat Stitchie meteen naar het voer loopt en begint te eten. Kan de zaadjes al goed pellen want ze eet heerlijk naast mij en zie de gepelde omhulsel uit haar bekje vallen.

Ook zie ik bij baby angel hetzelfde gedrag langzaam komen. Maar als ze beide in de andere kooi zitten geeft stitchie angel eten?

Ik heb een andere kooi gekocht en zet ze daarin tijdens het nest te verschonen zodat ze veilig zijn en niet ergens vanaf kunnen vallen.

Ook valt mij op dat papa Fenix niks doet en mama tweety steeds vaker en behoorlijk lang uit het nest is terwijl aan de andere kant bij skippy en happy heel anders aan toe gaat.

Hun zijn nu 5 weken en laten zich regelmatig zien. Mama sneeuwvlokje is ook langer eruit maar ze zit dan samen met papa Lorrey zitten op het stokje voor het nestje en geven beide de kleintjes eten want de baby's komen dan half uit het nestje. Hun bijten/pikken niet. Happy was trouwens gisteren helemaal uit het nest gekomen en zat in de doos te eten toen ik thuis kwam. Heb haar/hem bij skippy en mama sneeuwvlokje gezet.

Sorry lang verhaal. Dank je voor het lezen en misschien kan iemand mij helpen of dit normaal gedrag is of dat ze niet goed worden opgevoed door papa en mama en wat ik hiermee het beste kan doen voor alle 4.

Groetjes Flowerdolphin