Recente berichten

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Ziekten / Re: pootjes vreemd
« Laatste bericht door kletskousje Gepost op december 15, 2021, 15:59:36 »
hallo,

Als ik naar de foto kijk ben ik er 100% overtuigd dat deze vogel een vrouwtje is(popje). Als dit Dushy is? Het verschil met een mannetje en vrouwtje kun je heel goed zien aan de neusdop van de vogel. Bij een mannetje wordt de neusdop blauw en verandert niet meer van kleur. Bij vrouwtjes daarentegen kunnen de neusdoppen wat blauwig zijn maar zo gauw zij broeds worden gaat de neusdop verkleuren, net zoals bij deze parkiet. Ze kunnen, dat hoeft niet altijd, na de broedsperiode weer terug kleuren naar wit/blauwig. Maar dan nog zie je duidelijk het verschil tussen een man en popje.

Mijn advies is dan ook om alle broedgelegen in de kooi te verwijderen, zoals evt alle dingenwaar ze in kan gaan zitten. Het is misschien wel een schattig gezicht maar niet goed voor de vogel. Als je overweegt er een vogel bij te zetten kies dan niet voor een popje, dat gaat niet altijd goed samen nl. Uitzonderingen daargelaten.
12
Ziekten / Re: Luchtweginfectie
« Laatste bericht door kletskousje Gepost op december 15, 2021, 15:47:11 »
Ik ben benieuwd hoe het nu met de parkiet is. Hopelijk is ie opgeknapt. Heeft de dieren/vogelarts ook zijn ontlasting nagekeken? Wanneer een parkiet een luchtweginfectie heeft is dat nl ook daar te zien. Bovendien kan dan vastgesteld wat voor micro organisme de vermoedelijke veroorzaker is. Als je vogel nog steeds ziek is zou ik zeker zijn ontlasting opsturen naar een goed een gespecialiseerde vogelarts. Ik heb het zelf ook meegemaakt met 1 van mijn parkieten. Een kuur heeft goed geholpen. Medicijnen in het water wordt liever niet gegeven maar rechtstreeks in de snavel. Mocht het onverhoopt je niet lukken dan kan de vogel evt bij de vogelarts verblijven zodat ie het kan toedienen. Mocht je het onverhoopt toch in het water geven dan moet dat echt voor een hele lange tijd anders gaat de bacterie niet helemaal weg. Met alle gevolgen van dien.   
13
Ziekten / Re: pootjes vreemd
« Laatste bericht door nenemooscha Gepost op december 14, 2021, 13:16:51 »
Hallokes

Sorry mijn foto was niet gelukt daarvoor mijn excuus, ga het nog eens proberen , en als het niet lukt zal ik vragen hoe het moet,  al vast mijn dankbare groet
Nenemooscha
14
Ziekten / Re: pootjes vreemd
« Laatste bericht door nenemooscha Gepost op december 13, 2021, 21:36:14 »
Hallo mag ik sara zeggen.
Even vertellen hoe het nu met Dushy gaat, onze Dushy is heel druk met eten en.... u raad het niet maar promp om ongeveer ( net of hij klok kijken kan) 7 uur gaat hij eerst 2 voerbakjes omhoog duwen, maar dan gaat hij op de grond alle vier de hoeken bewerken met zijn lijfje en gaat hij met zijn vleugels wapperen, en toont voor ons een nestgedrag, wij hebben een bakje met een stukje handdoek er in gelegd, en ja hoor hij gaat nu elke avond omstreeks 7 uur naar beneden en in dat bakje rommelen en spreid zijn vleugeltjes ,maar Dushy is een mannetje gek toch , maar ja hij heeft eigelijk geen last van zijn pootjes en past zich wonderbaarlijk aan, wij denken dat zijn nageltjes te lang zijn en dan draait ook wel eens een nageltje,maar we denken er toch aan om de dierenarts zijn pootjes een te bekijken en...te knippen voor nu bedankt sara voor de moeite om te schrijven tot de volgende keer Daggg.
vriendelijke groet Nenemooscha.<a href='https://postimg.cc/RNvhQxfK' target='_blank'><img src='https://i.postimg.cc/X7C5WVYH/20201225-161308.jpg' border='0' alt='20201225-161308'/></a>
15
Gedrag / Tam Maken. / Re: Zitten maar een beetje te zitten.
« Laatste bericht door rodym Gepost op december 12, 2021, 17:13:38 »
Zo ver ik kan beoordelen kunnen ze het prima met elkaar vinden, ze zitten eigenlijk tegen elkaar aan. Hij gaat waar zij gaat. Zij is een rustig type zo lijkt het. Al was dat anders toen we haar vonden en ook dus bij de dierenambulance. Hij gaat af en toe een beetje kletsen als het om hem heen drukker is (waterkoker of als we bezoek hebben). Hij is rustig omdat zij dat is, als ik het zo inschat.
Er uit komen doen ze nog steeds niet, ze laten zich er ook niet uit lokken. En speeltjes daar kijken ze niet naar om.

Zoals ik er naar kijk zien ze er niet gelukkig uit. Weinig leven, ze zitten maar een beetje.
16
Broeden / Re: Grasparkiet en Engelse parkiet laten paren een goede idee?
« Laatste bericht door Parkieten-Freak Gepost op december 12, 2021, 14:44:06 »
Ja, dat kan maar wanneer ze (en of ze) dat überhaupt gaan doen wordt afwachten.
17
Broeden / Grasparkiet en Engelse parkiet laten paren een goede idee?
« Laatste bericht door Vleermuis02 Gepost op december 12, 2021, 14:20:16 »
Goedemiddag mede-parkietenliefhebbers,

Sinds 4 maanden heb ik een grasparkiet(pop 2,5 jaar oud) en een Engels parkiet(man Ongeveer 1 jaar oud) bij elkaar in een kooi, de vraag is of ze wel samen kunnen paren en zo ja hoelang moeten ze nog bij elkaar zijn? Ik hoop op reacties, alvast bedankt!

Hieronder kunt u ze in de foto zien. Vorige week had ik Coco’s vezels in hun nest gedaan in de hoop dat het helpt.
18
Ziekten / Re: Luchtweginfectie
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op december 11, 2021, 06:01:19 »
Helaas heb ik hier geen kennis over, enigste wat ik kan bedenken is toch gewoon proberen in 't water en in de gaten houden of hij drinkt (parkieten drinken trouwens erg weinig, en meestal alleen als niemand kijkt)

Ik hoop dat je kleine vriendje opknapt, beterschap
19
Gedrag / Tam Maken. / Re: Zitten maar een beetje te zitten.
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op december 11, 2021, 05:59:11 »
Wat fijn dat jullie de kleine lieverd gevonden EN geadopteerd hebben! Geweldig :D

Ze hebben de tijd nodig om te wennen, aan de nieuwe situatie en aan elkaar. Als ik 't goed heb gelezen/ begrepen, zijn ze samen bij jullie komen wonen (tegelijk)? Sommige parkietjes zijn rustig van karakter, sommige druk, soms onvoorspelbaar. 

Los vliegen is natuurlijk geweldig, en super gezond - alleen sommige willen hun huisje niet uit (heb hier 3 van die huismussen, die willen er absoluut niet uit, en 1 maakt n wandelingetje over de kooi en gaat terug of vliegt n rondje (waarbij ik achter hem aan loop ivm zijn epilepsie, vliegen lokt aanval uit - hem probeer ik bewust zo min mogelijk los te laten vliegen eigenlijk))'. Je kunt proberen om 't buiten de kooi aantrekkelijk te maken, door bv speelgoed, lekkernijtjes e.d te gebruiken en bij de deur van de kooi te hangen / plaatsen. Geduld is in dit geval weer de term; geef ze de tijd om te wennen, en zichzelf te zijn :) Je zult snel genoeg merken, of die 2 goed bij elkaar passen of niet. Zolang er niet tot bloedens toe wordt gevochten, of dat ze over de grond rollen, is er niks / weinig aan de hand.
20
Gedrag / Tam Maken. / Zitten maar een beetje te zitten.
« Laatste bericht door rodym Gepost op december 07, 2021, 21:05:53 »
5 weken geleden vonden we een parkiet buiten in de regen. We hebben de dierenambulance gebeld en die is haar op komen halen. Na twee weken had de eigenaar zich nog niet gemeld en hebben we besloten haar een thuis te geven samen met een mannetje. Bij de dierenambulance gaan ze per twee 😊
Toen we haar vonden was ze redelijk tam en ging ze op mijn vinger en schouder zitten. Bij het ophalen bij de dierenambulance was ze ook druk bezig in haar kooi. Ze zat nog alleen en ze moesten haar etensbak vast zetten, omdat ze anders alles sloopte.
Bij ons was het mannetje de eerste dag een druk baasje die haar direct het hof probeerde te maken, maar een dag later was de drukte voorbij en eigenlijk zitten ze nu maar een beetje, meestal tegen elkaar aan of zijn gaat apart zitten. Het mannetje gaat waar zij gaat. Behalve bij het eten zit er niet veel beweging of geluid in. Het eten is wel grappig, dat doen ze altijd samen, de een roept de ander. De kooi hangt vol met een schommel, belletjes en knabbelhout, maar daar doen ze niets mee. Ze mogen er sinds een week er elke dag uit, maar ze peinzen er niet over om dat te doen. Het hele dak kan open en daarop zit een stok, maar ze gaan niet eens naar boven. Soms kan ik ze naar boven lokken met trosgierst. Ik dacht dan kunnen ze een beetje wennen dat het daar ook oke is. Maar dan blijven ze daar zitten.
We hebben tot een paar jaar terug altijd een parkiet gehad, altijd vanaf klein en eigenlijk waren het altijd levendige drukke baasjes (mannetjes), dit ken ik dus niet en vind het eigenlijk maar zielig. Weet niet zo goed wat ik er mee moet. Ik denk dat het mannetje wel wil, die is niet zo tam maar wel ondernemender. Vooral bij haar zit weinig leven in terwijl toen we haar vonden en bij de dierenambulance dat anders was. Het is niet zo dat ze weg probeert te komen van hem.
Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 10