Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Overige Vragen / Re: Parkietje overleden - urn
« Laatste bericht door Loeky Gepost op juni 13, 2021, 20:20:43 »
Wat mooi dat jij je parkietje hebt laten cremeren. Ik wil je alsnog heel veel sterkte wensen.
2
Gedrag / Tam Maken. / Re: Groenwangparkiet valt specefieke personen aan
« Laatste bericht door kletskousje Gepost op juni 10, 2021, 22:29:00 »
hallo Josian, Ik ken de groenwangparkiet zelf niet, niet qua gedrag enzo. Ik begrijp dat jullie situatie vervelend is en het liefst natuurlijk ziet dan er onderling harmonie is. Ik wil een poging wagen met je mee te denken. Als ik het goed begrip ben jij zijn verzorger en ziet hij jou als zijn maatje waarschijnlijk en je broertje misschien als een soort "indringer". De angst van je broertje heeft hij door want zoals ik het zie heeft hij succes met zijn bijtgedrag. De angst van jouw broertje bevestigd ook nog eens het "succes". Misschien een idee om je broertje wat meer bij de verzorging te betrekken op een "veilige" manier. Wanneer de vogel in zijn kooi zit. Laat hem contact met de vogel maken, waar jij bij bent, door vaker bij zijn kooi te zijn en tegen hem te praten ofzo. Als je broertje dat niet meer eng vind dan steeds met kleine stapjes meer contact maken door hem wat lekkers aan de vogel te geven terwijl die nog in de kooi zit. Op deze manier steeds meer kleine stapjes doen zodat ze aan elkaar vertrouwd worden. Geen idee of dat nog gaat lukken wat de vogel betreft want die heeft nu aangeleerd gedrag. Jullie kunnen  toch op deze manier misschien de cirkel doorbreken. Hopelijk kan je hier iets mee, heel veel succes :).
3
Gedrag / Tam Maken. / Groenwangparkiet valt specefieke personen aan
« Laatste bericht door Josian Gepost op juni 03, 2021, 17:18:36 »
Hallo allemaal,

Ik heb een groenwangparkiet van ongeveer een jaar oud, hij is heel erg rustig tegenover mijzelf en mijn vader en heel af en toe wat happerig. Echter is hij extreem agressief tegenover mijn broertje, hij heeft verder nooit contact gehad met mijn parkiet omdat hij altijd een angst voor hem heeft gehad. Deze angst wilden we sinds een tijdje overkomen maar mijn groenwangparkiet blijft hem maar aanvallen, het gaat zelfs zo ver dat hij naar mijn broertje toe vliegt om hem te bijten.
Heeft iemand tips om dit af te leren en hoe ik mijn broertje goed kennis kan laten maken met mijn parkiet zonder dat hij het gevoel heeft dat hij gebeten gaat worden?
Alvast bedankt voor de hulp
Josian
4
Broeden / Kan een popje een nest alleen uitbroeden en opvoeden na overlijden van mannetje
« Laatste bericht door MattijsFranken Gepost op mei 31, 2021, 21:17:28 »
De situatie is als volgt.  Het koppeltje was bezig met een tweede nestje.  Bij het eerste nestje was een mooi jong geboren. Het koppeltje was ongeveer nu een jaar samen.  Afgelopen week begon het tweede nestje. Het eerste ei is afgelopen donderdag gelegd. Het was gelegd in het hok en we ehhebn toen meteen het broedkastje opgehangen en het eitje voorzichtig met een tissue in het hokje gelegd. Afgelopen zaterdagavond keken we of er een tweede eitje was gelegd ( uitgaand dat er een eitje om de dag wordt gelegd). Het eitje was verdwenen en een tweede eitje troffen we aan in het hok, maar er was in gebeten.  We hebben nu twee nepeitjes in het hok gelegd, ook om ze af te leren om in de eieren te bijten.  Ook is het koppeltje gaan knokken sinds vorige week. Al een paar keer uit elkaar gehaald. Het moment er op zitten ze samen lief te doen op het stokje of bij het hokje.  Sinds vanavond ligt er nu een derde eitje bij.
Vanavond toen ik thuis kwam troffen we het mannetje aan helemaal in het hoekje. bloedend rond de snavel. Zo snel mogelijk uit het hok gehaald en dierenarts gebeld. Naar dierenarts gegaan. Bleek dat het onderste snaveltje van het parkietje helemaal weg was en er af was. Voor een parkietje geen levenskans meer. We hebben dus moeten besluiten om hem in te laten slapen.
Nu is er dus een eitje wat kans maakt om uitgebroed te worden en ook kans dat er de komende dagen nog een paar eieren worden gelegd.

Nu is de vraag, kan het popje alleen eieren uitbroeden en eventueel een nestje opvoeden of is dat te veel.
5
Overige Vragen / Re: Parkietje overleden - urn
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op mei 26, 2021, 22:49:29 »
Dat is helaas al te waar :(

Wellicht 'n optie, om 2 kleine urntjes te pakken? Bv 2 kleine vogeltjes in verschillende kleuren, als mooi setje samen?
6
Overige Vragen / Re: Parkietje overleden - urn
« Laatste bericht door Romeojuliet Gepost op mei 26, 2021, 22:20:52 »
Bedankt. Het is heel verdrietig 😞 helaas hoort dit ook bij het leven.

Ik heb even overleg gehad met het crematorium. In principe blijft er 0,05l over na het cremeren maar aangezien ik beide vogels (als het mannetje komt te overlijden op een dag) graag bij elkaar wil hebben, zal het toch te klein zijn. Toch maar een andere gekozen. Bedankt in ieder geval voor uw antwoord!
7
Ziekten / Re: Waterige ontlasting
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op mei 26, 2021, 17:22:54 »
Vervelend dat Uw kleine maatje niet helemaal lekker is.

Ik zou persoonlijk niet antibiotica geven EN pro-biotica, echter misschien wel interressant inderdaad om er alvast over te lezen voor wanneer de kuur voorbij is.
Persoonlijk heb ik geen ervaring hiermee, er zijn leden die er wel ervaring mee hadden / hebben - via de zoekfunctie komt bijvoorbeeld dit topic tegen

Succes met Uw kleine vriend
8
Overige Vragen / Re: Parkietje overleden - urn
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op mei 26, 2021, 17:16:23 »
Allereerst: Sterkte met Uw verlies. Is nooit prettig om je geliefde maatje te verliezen

(Ik weet, klinkt allemaal heel cru nu, mijn excuses hiervoor, maar 't gaat niet anders)
Ik heb de urn eens bekeken (erg mooie urn), mij lijkt deze groot genoeg voor 2 - gezien de grasjes normaal ongeveer 30 tot 50 gram wegen (uitzonderingen daargelaten).
Na crematie blijft hier uiteraard minder van over . De urn van Uw keuze biedt plaats voor ongeveer 50 gram aan as, maar U kunt wellicht altijd even contact opnemen met de aanbieder van de urn, en vragen wat zij schatten (en uiteraard ook bij 't crematorium, wat zij schatten dat er over is aan gewicht)
9
Aanschaf / Kweker Grasparkieten Friesland
« Laatste bericht door Romeojuliet Gepost op mei 25, 2021, 23:57:13 »
Afgelopen zondag is 1 van mijn grasparkietjes overleden. Mannetje zit nu alleen in zijn kooi. Hoewel ik veel verdriet heb bij het verliezen van 1 van mijn grasparkietjes, wil ik misschien toch een maatje bij halen voor het mannetje. Alleen is ook maar alleen en aangezien het groeps dieren zijn...

Ik wil geen grasparkiet bij de dierenwinkel/marktplaats kopen. Kennen jullie een goede grasparkieten kweker in Friesland?
10
Ziekten / Waterige ontlasting
« Laatste bericht door Mirrr! Gepost op mei 25, 2021, 18:19:00 »
Hallo allemaal,

Ik heb een Grasparkiet die al maanden last heeft van waterige ontlasting.
Hij heeft daarvoor een antibiotica kuur voor gekregen door een vogelarts.
alleen die sloeg niet aan. Nu zit hij aan een kuur van Enrox voor 2 maanden dat moet ik door het water geven. De ontlasting blijft alleen nog steeds waterig...
En weet ik het niet meer....
Nu zit ik te denken om probiotica te geven... heeft iemand daar goede ervaring mee en zoja welke?
Pagina's: [1] 2 3 ... 10