Parkieten-Freak!

Grasparkieten => Overige Vragen => Topic gestart door: Parkieten-Freak op maart 19, 2007, 23:16:42

Titel: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Parkieten-Freak op maart 19, 2007, 23:16:42
Beste leden,
Graag zou ik willen weten wie van jullie vanaf 01-01-2005 bewust één of meerdere volwassen grasparkiet(en) heeft geadopteerd.
Het gaat dus niet om de aanschaf van een nieuwe, jonge vogel. Het gaat om het opvangen van grasparkieten waarvan de vorige eigenaar om uiteenlopende redenen afstand heeft gedaan.  :)

Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Mars op maart 19, 2007, 23:20:55
Was mijn adoptie van Layla en Winky bewust? Ik was niet op zoek naar twee parkietjes, ze werden me aangeboden.

In Quint's plaats had ik ook graag een adoptieparkietje willen nemen, maar helaas lukte dat niet omdat ik vond dat er enige tijdsdruk achter zat: ik heb er wel een stuk of vier proberen te adopteren  ;)

groeten Marcia

Het gaat om grasparkieten die iemand om wat voor reden dan ook "kwijt" wil. Als de vogels volwassen waren (dus ouder dan 3 maanden) en jij hebt ze geadopteerd, dan geldt dat ook.  ;)
Gr pf
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Parkieten-Freak op maart 19, 2007, 23:44:47
Ja Safrena,  jij ook!
Jij hebt ook enkele grasparkieten opgevangen. Ik weet dat je (te) bescheiden bent om het hier te melden, daarom doe ik het hier vast voor je. :P ;)
Safrena dus.
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Kleintjes op maart 20, 2007, 11:13:26
Hoihoi,

dit is wel interressant zeg  :D

Zoals de meesten weten hebben wij onlangs Mini geadopteerd, enne.... hij is 'n echte puber!! Kruumel krijgt ze regelmatig op z'n donder als ie weer eens te ijverig is met sjansen hihihi  :P

Kort samengevat: Wij hebben 'n adoptie bengeltje en we willen hem echt niet meer missen die lekkere doerak  :-*

Groetjes en liefs van ons aan jullie
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: marretje op maart 20, 2007, 13:48:24
Wij hebben ook 2 popjes geadopteerd. Ze waren van mijn broer, en ze waren allebei net een jaar geweest. Hij had om veel redenen geen tijd voor de parkietjes en heeft ze aan mijn dochter van 14 gegeven. Zij heeft ze eerst bij hem thuis verzorgt, maar later heb ik ze hier in de kamervoliere gelaten. En allebei hebben ze een vriendje gevonden. Ze waren erg bang allebei maar nu eten ze uit onze handen. Dus gaat erg goed met ze. Wij hebben ze nu ongeveer 7 maanden bij ons.  :D
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Chicowen op maart 20, 2007, 14:06:16
Hej!

Ik heb onlangs 2  mannetjes geadopteerd. Zipper en Fender kan ik nu al niet meer missen bij mij thuis hoor! En Chico en Pucky kunnen ze ook niet missen, want er is naar mijn idee al zeker 1 koppeltje gevormd  :-X

Liefs
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Moppers op maart 20, 2007, 15:35:11
Mijn twee dreutels komen bij de Dierenambulance Den Haag vandaan. Dat was een zeer bewuste keuze, aangezien ik geen parkieten wens te kopen. Ik heb ze in maart 2006 geadopteerd.
De vorige eigenaren hadden echter niet officieel afstand van ze gedaan. Ze zijn waarschijnlijk ontsnapt (of losgelaten...) en daarna niet geclaimd. Hun vorige eigenaren misten ze niet. En nu zijn het mijn vriendjes, eind goed al goed.

Er is trouwens wel een verschil tussen 'adopteren' en 'overnemen'. Niet dat het een beter is dan het ander ofzo, dat bedoel ik niet.
Als je een dier adopteert, en dus bij een opvanginstantie zoals een asiel vandaan haalt, krijg je het dier in bruikleen. Als je een dier direct van iemand overneemt, wordt je de wettige eigenaar.
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Brenda op maart 20, 2007, 17:29:53
Tico was bij mensen aan komen vliegen.
Zij wilden hem niet houden omdat hij "hun eigen grasje minder tam maakte".

Wij hebben hem toen meegenomen/geadopteerd en gezellig bij Mupke geplaatst.  :-*
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: luis op maart 20, 2007, 19:36:28
Lucky heb ik geadopteerd.

haar vriendje was overleden en zij kreeg geen aandacht meer....

mvg luis
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: bentje op mei 08, 2007, 18:36:02
ik heb sinds 2 weeken een parkietjevan 5 maanden oud.
(ook geadopteerd)
er werd  volgens mij een beetje  te weinig aandacht aan besteed.
hij zat in een piepklein hokje zonder speeltjes.
en aan zijn gedrag te zien had hij nog nooit los gevlogen.
hij was heel stil maar nu is het echt een vrolijke kwetter.
ik kan hem echt niet meer missen!
groetjes benhe.
En natuurlijk bertje
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Annika op mei 09, 2007, 09:38:41
ook Boefje heeft een parkietje geadopteerd, misschien zet ze 't hier niet neer, maar het is dus wel zo.

Onze Kip heeft bij haar een prachtig paradijsje getroffen in de voliere en ze heeft inmiddels ook een leuk mannetje gevonden, dus helemaal goed  ;D 

Boefje bedankt !
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Safrena op mei 09, 2007, 11:54:20
Hey Mensen

Ik zie dat deze lieve dame haar zelf hier ook niet heeft opgegeven :-X

Bij deze doe ik dat :P

Anita heeft ook een parkietje geadopteerd (Dinky)

Vele groetjes
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Sonja op mei 09, 2007, 11:58:35
Hallo allemaal,

Safrena, nu je dit schrijft, bedenk ik me dat ik ook nog iemand weet: Ingrid! :D

Zij heeft kort geleden Tweety, het parkietje van haar nichtje, geadopteerd, en ook zij heeft zich niet opgegeven. ;)

Dus bij deze, Ingrid hoort ook op deze lijst vind ik. ;D

Groetjes, Sonja.

Ohja
is helemaal waar Sonja ;D
Gr Safrena
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: smartie op mei 09, 2007, 12:12:06
Tje zeg, durft niemand te schrijven dat hij/zij een parkietje geadopteerd heeft? Ikke wel hoor. Ik heb Lucky ook soort van geadopteerd. Hij zat in de dierenwinkel in een kooitje apart. Was duidelijk al een ouder vogeltje (in ieder geval geen piepjong diertje meer) en telkens als ik langsliep viel mijn oog op hem. Toen ik de winkel inging om te kijken kwam ie telkens meteen tegen de tralies aan om 'contact' te maken. Hij bleek een wegvlieger te zijn. Een klant van de zaak had hem gevonden in de wijk en dus naar de dierenwinkel gebracht. Ik vind het nog steeds een rammelend verhaal, want hij was gekortwiekt! Dus echt ver kon ie niet komen fladderend of lopend!! En dat niemand hem dan zoekt, want ik heb briefjes in supermarkten opgehangen, verhaaltje op marktplaats etc en toen er na 2 weken zich nog niemand gemeld had heb ik hem uiteindelijk opgehaald. Nou ja, gekocht, want de dierenzaak wilde wel de volle mep voor hem vangen. Maar nooit 1 moment spijt van gehad!!!
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: smartie op mei 09, 2007, 12:30:28
Nieuw verhaal in nieuw bericht. Een tijdje geleden vond ik op marktplaats een schat van een parkiet. Een beetje turquoise/blauw met wit/grijze vleugels. Volgens die mensen was ie helemaal tam maar zij moesten ervan af omdat zij er niet meer voor konden zorgen (tijdgebrek). Het was in mijn woonplaats en aangezien de parkiet Timo van mijn ouders maar niet tam werd (ruim een jaar aandacht aan besteed maar bleef bang en in deze angst hapte hij soms hard) ging bij mij stiekem het idee borrelen om toch te gaan kijken. Want wat is 'tam'? Wat ze over hem schreven klonk goed, dus ik die bewuste avond gebeld en toen ik hoorde dat er nog andere gegadigden waren heb ik meteen mijn ma gebeld. Die wilde wel mee gaan kijken. Pa was niet thuis en wist dus van niks. Hij houdt er niet van om met dit soort dingen 'verrast' te worden. Maar eenmaal binnen in Tito (klinkt als Timo) zijn huis mocht ie eruit en hij was super tam. Hij wilde telkens bij je zitten en kusjes kusjes en nog eens kusjes. Was ook helemaal niet eenkennig, dus we waren allebei verkocht. Dus ik zei: 'Als pap bezwaar heeft dan neem ik hem wel!' Dus we betaalden die mensen 20 euro en mee ging ie in een doosje. Ook nooit spijt van gehad! Wat een schat van een beest! Helaas ging het met Timo helemaal niet samen. Wij hadden gehoopt dat Timo door de tamheid van Tito ook wat tammer zou worden en minder angstig. Maar Tito vond ie geweldig, maar uiteindelijk kregen we ze beiden niet meer hun eigen kooi in. Dus inmiddels is Tito al weer maanden bij mijn ouders en net voordat ze een paar dagen terug op vakantie gingen hebben ze Timo naar de kennis in de voliere gebracht. Eerst vonden we het allemaal toch wel een beetje zielig, maar toch missen we hem niet. Hij zat altijd maar in zijn kooi en had totaal geen band met ons mensen. Wel was ie altijd erg op andere parkieten gericht bij logeerpartijtjes bij mijn zus (Yuri) en bij mij (toen nog alleen Pino) bleek dit altijd erg. Dan durfde ie ineens wel op te stappen als de andere parkiet bij je kwam. Dus ik denk dat dit voor hem de beste oplossing is. Lekker onder de vogels en vlakbij zodat we altijd nog eens kunnen gaan kijken. Blijft apart: hoe de ene parkiet zo op andere parkieten gericht kan zijn en de andere zo op mensen gericht! Tito (de geadopteerde) is helemaal gek op mensen. In eerste instantie vond ie Timo maar eng en dat heeft ook wel een tijdje geduurd. Ineens leek het helemaal om te slaan en kwam ie ook niet meer bij mensen zolang Timo eruit was. Nu zijn mijn ouders op vakantie en logeert Tito bij mij. De eerste dag heeft ie even gesnaveld met Lucky, maar sindsdien moet ie eigenlijk niks meer van Pino en Lucky hebben en zoekt ie telkens mij op. Ik hoop een klein beetje dat ie vriendjes wordt met Lucky. Mijn ouders zijn 6 weken op vakantie, dus ik zie wel hoe het zich ontwikkeld....
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Ingrid op mei 09, 2007, 13:03:28
Hihi, de reden dat ik mij hier niet heb gemeld is omdat ik Tweety eigenlijk altijd een beetje heb gezien als een vogeltje van mijzelf ;). Het blijft in de familie, maar het is natuurlijk wel zo dat ik hem nu in mijn huis heb opgenomen. Dus ja, dan is er in die zin wel sprake van adoptie.


Hallo allemaal,

Safrena, nu je dit schrijft, bedenk ik me dat ik ook nog iemand weet: Ingrid! :D

Zij heeft kort geleden Tweety, het parkietje van haar nichtje, geadopteerd, en ook zij heeft zich niet opgegeven. ;)

Dus bij deze, Ingrid hoort ook op deze lijst vind ik. ;D

Groetjes, Sonja.

Ohja
is helemaal waar Sonja ;D
Gr Safrena
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Tjilp op mei 09, 2007, 13:22:17
Hallo
echt adopteren is het niet....
maar ik bewust voor een "ouder" parkietje Oscar gekocht bij een man de nog vogeltjes over had 2 hele jongen en 1 "oude"

Ik wilde een ouder parkietje een kans geven vanwege dat meeste mensen (behalve parkieten freaks) perse een jong vogeltje willen hebben voor kunstjes,leren praten en zo....een ouder parkietje is dan minder "aantrekkelijkere" om dat "hij minder leerd"
Voor mij was het ook een voor deel..zo wist ik 80% dat ik een mannetje heb voor Laaz.

mijn ouders hebben 2 weg vliegers op gevangen...Coco de valk parkiet...
en mijn vader bracht Jozef de gras parkiet thuis..gevonden tussen de struiken...
bijde hebben de eigenaar nooit gemeld....

verder hebben we twee duiven geadopteerd (stadsduiven die te moe was om verder te vliegen en "vlieg problemen) deze hebben we nooit naar de eigenaar gebracht om dat de meeste (niet alle) duiven melkers de duif de nek om draaien om dat ze niet goed genoeg zijn....
 en we hebben een merel (Raphael) groot gebracht....1 oog,spastisch en mank....hij is inmidels 7 jaar en de duif cicero is ook 7 jaar duif ook.

oke dat waren geen parkieten...maar wel vogels die "geadopteerd" zijn...

Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: boefje op mei 09, 2007, 18:44:09
Zoals Annika als zij:

Ik heb inderdaad een parkietje geadopteerd bij haar (kan het natuurlijk niet laten om een foto erbij te doen :)
Heb er echt geen spijt van.

Jij ook bedankt Annika!


Groetjes

[verwijderd door de beheerder]
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Maartje Emons op september 27, 2007, 13:46:08
Ik heb Paco geadopteerd.
Inmiddels woont Paco op 1 maand na alweer een jaar bij ons.

Ik zocht voor Chico een vriendje nadag Sergio dood was gegaan.
Op Marktplaats zag ik Paco staan.

Paco woonde eerst bij een man die hem irritant vond en los wou laten. Een meisje heeft gezegd dat dat niet netjes was en had hem meegenomen.
Maar uiteindelijk had ze ook geen zin meer in hem. Haar ouders hebben Paco toen op Marktplaats gezet. Verschrikkelijk. Gelukkig was het bij mij in de buurt en dus ben ik meteen gaan kijken. Paco zat daar maar in zijn kooitje. Maar de grap was dat Paco er hartstikke goed uitzag. Niet vermagerd, niet vies, gezond, enz. De ouders van dat meisje hadden uiteindelijk voor Paco gezorgd.

Ik heb dus uiteindelijk Paco mee genomen. Paco had trouwens geen naam gekregen dus de naam heb ik hem gegeven.
In eerste instantie heb ik hem lekker laten wennen, echter uiteindelijk tijdens zijn verkenningstochten ging hij toch steeds weer naar Chico toe, en daar was hij uiteindelijk ook niet meer weg te slaan.

Paco en Chico zijn nu een echt stelletje geworden. Ze kunnen niet meer zonder elkaar. Dus eigenlijk hebben niet alleen mijn vriend en ik haar geadopteerd, maar heeft Chico hem ook een klein beetje geadopteerd van mij.

Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Tjipie lover op september 27, 2007, 18:00:24
Toen mijn Imber was overleden heb ik voor Bliksem ook een volwassen man uitgezocht, wou zeker zijn dat ik een mannetje erbij had (genaamd Donder).

Zon halfjaar daarna kwam er een grasparkietje aanvliegen en ging bij mijn buurman op het hoofd zitten, die gaf hij aan mij omdat ik al grasparkieten had!
heb natuurlijk eerst gemeld dat ik een aangevlogen parkietje in huis had zodat iemand die haar miste haar weer terug kon vinden.
niemand kwam en daar hoopte ik ook op.
Heb Lucky dus echt geadopteerd!! ps: mijn ouders noemen haar zwerver, zielig he!!

groeten ank.
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: ashley op september 28, 2007, 18:02:42
hallo,
ik had dit topic nog niet gezien,
maar ik heb ook een paar geadopteerde parkietjes in mijn voilere zitten.
het zijn 4 parkietjes, de eerste was iemand van me school die hem oppeens
niet wilde, de tweede logeerde hier wegens haar vakantie en vond het wel
prima dat hij bij mij bleef ??? en de laatste 2 kwamen via via omdat hun
1 van hun 2 parkietjes dood ging dus wouden ze ze niet meer, en ik heb toch
een best grote voilere dus ik ben blij als ik de vogeltjes kan opvangen :)

groetjes ashley
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Monnie op oktober 17, 2007, 17:45:11
Ik heb een soort van parkietje geadopteerd.
toen ik een keer was gaan fietsen, kwam er iets blauws langs vliegen
wat bleek nou een parkietje.
toen hebben we hem mee genomen en hem naar de vogel opvang gebracht
hij werd maar niet opgehaald waardoor wij hem later mee mochten nemen.

ik heb hem nu een paar dagen hij is nog een beetje stilletjes maar dat komt wel goed ;)

dit is al de 2de keer dat ik een parkietje vind,

de vorige was een valkparkietje maar die moest weg vanwege een eet probleem ;)

wel fijn. want anders had ik nooit een parkietje genomen. :D
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Carla op oktober 17, 2007, 21:17:29
Zoals sommige van jullie weten heb ik ook een parkietje een nieuwe thuis gegeven. Manette der pepe woont nu al een hele tijd bij ons en het gaat nog steeds prima met hem !

Hij is nog steeds de babbelkont van het eerste uur , zit nog steeds in huis met z'n maatje rakkertje
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Sanne op oktober 17, 2007, 21:24:36
Telt Sweety ook mee?
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Ingrid op oktober 17, 2007, 21:32:34
Jazeker Sanne, Sweety telt zeker mee!!
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: monique35 op november 25, 2007, 16:05:36
Hallo,
Ik heb een parkiet mee naar huis genomen via mijn werk. (notariskantoor) deze parkiet zat al 5 dagen zonder eten en drinken. Ik weet niet hoe oud hij is en hij is niet tam en kan ook niet vliegen maar volgens mij is hij al aardig op leeftijd. Hij zit de hele dag te kletsen dus ik ga er vanuit dat hij het naar zijn zin heeft bij mij.
Groetjes Monique
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Danielle op december 06, 2007, 21:57:53
Ik heb nog helemaal niet mijn parkiet Sjimmie hier te sprake gebracht.
Sjimmie heb ik geadopteerd vanuit de dierenambulance Den Haag.
Het is een heel vrolijk vogeltje dat echt met alles genoegen neemt.
Als die maar een leuk kooitje heeft met gezelschap, dan is hij al blij.
Ik heb hem nog niet tam gekregen, maar het doet me al goed om te zien dat hij echt geniet, want daar doe je het immers toch voor als je besluit een parkietje te adopteren.

Groeten van Danielle
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: ciske op december 07, 2007, 00:59:33
mag ik dan ciska ter sprake brengen?

ik heb haar (is een popje) geadopteerd nadat ze behoorlijk verwaarloosd was, en nu zijn mijn eigen parkiet (ciske) en ciska (geadopteerde) onafscheidelijk.

wil mezelf nie op mijn borst kloppen, maar mijn mannetje heeft geholpen haar op krachten te brengen door haar regelmatig te voeren door de kooi heen.

gr aan allen

bas, ciske en ciska
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: snowwhite op december 12, 2007, 14:06:17
Ik heb Sneeuwwitje wel een soort van geadopteerd van mijn moeder, ze heeft een ziekte en zit vaak in een psychiatische instelling waardoor ze niet voor haar kon zorgen en dus heb ik haar genomen. Dat wide ik heel erg graag. Ze is nu 3 jaar en toen ik haar kreeg was ze 2. :D
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: FairyQueen op januari 09, 2008, 16:20:29
Wij hebben onze Balder en Skadi ook van iemend anders overgenomen.
Liepen in de supermarkt en zag een kaartje hangen, gezocht goede eigenaar voor 2 parkietjes.
Toen heb ik toch maar even gebeld, deze mevrouw had ze gekregen en bleek na een paar weken allergies.
We zij naar ze gaan kijken en waren op slag verliefd, twee weken hiervoor hadden we Morri en Lazuli in huis gehaald. Geloof dat we ons twee seconden hebben afgevraagd of dit wel slim was om te doen.

Er was iemand anders die ze ook wel wilde en er meer voor wilde betalen maar uiteindelijk hebben wij ze gekregen omdat wij er beter voor zouden zorgen. Grappige is dat Skadi en Balder al een stuk tammer zijn dan 'de kleintjes' waarmee we toch echt altijd heel druk in de weer zijn. (ze zijn nu allen 4 nog geen jaar dus tam zullen ze nog wel worden)

Geniet nog iedere dag weer van ons 'bolletje pluis' en het 'adhd vogeltje', nog geen moment spijt gehad!
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Dolce op januari 24, 2008, 15:07:36
Ja ik heb er ook eentje 'geadopteert'.

De mensen waarvan ik hem heb wilde van Dolce af omdat ze vonden dat die in de weg stond, want ze wilde de kamer veranderen. En veel aandacht gaven ze hem niet, dus vandaar.
Hij is al 7 jaar maar hopelijk nog tam te krijgen!
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: twiet twiet op januari 26, 2008, 18:52:08
ik heb er ook een geadopteerd, hij was 1 jaar toen wij heb kregen,ik heb hem via marktplaats van iemand overgenomen die geen tijd voor hem had
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: btilmans op februari 07, 2008, 18:29:26
Ja! Ik heb de 5-jarige grasparkieten van mijn broertje geadopteerd. Die wilde ze niet meer, en ik wel. Ik wil er nog wel 2 bij, maar dat wil mijn man niet, hij wil iets anders erbij (zie mijn topic hierover). Iemand nog ideeen voor een redelijk rustig vogelras wat goed past bij de parkiet?
groetejs Brenda
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: simpy op februari 26, 2008, 20:06:00
Wat een goed topic!  ;D

Zelf heb ik twee jaar geleden 2 parkieten geadopteerd. Omdat een van de ex-baasjes alergish was voor stof. Maar vooral omdat de parkieten saai waren, want ze waren niet tam.  :( ???

Helaas was een parkietje ongeneselijk ziek, die hebben we helaas moeten laten inslapen. De andere vliegt nu vrolijk met 3 andere vogels (gehaald uit de dierenwinkel) in een grote kooi in de achtertuin.

Groetjes Simone
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Toeky/Mika op maart 03, 2008, 20:54:13
Ons parkietje Toeky heeft zichzelf ter adoptie aangeboden aan onze voordeur... nadat ze bijna werd aangereden in onze straat, streek ze in ons voortuintje uitgeput neer.
We hebben haar zonder moeite in het gras kunnen vangen, zo moe was ze.
Omdat wij reeds een kanarie hadden en een extra kooi, hebben we haar in huis genomen en eerst kanariezaad aangeboden waar ze toch een beetje van at, maar ze viel al snel op haar etensbakje in slaap... Ik ben dan eerst in onze buurt gaan informeren of iemand een parkietje miste, zonder resultaat.
Heb dan de dierenarts gebeld of hij iemand in de buurt kende, maar die kende ook niemand en hij stelde voor om haar naar een dierenopvang te brengen. We besloten dit de volgende dag dan maar te doen...
We hadden er wel niet op gerekend dat we zo snel aan haar gehecht zouden geraken, de volgende avond had ze al een naam, een nieuwe schommel, parkieten-eten... en onze kanarie was toch al 9 jaar oud, wat best oud is dus mocht ze blijven.
We hebben dan een afspraak gemaakt met de dierenarts voor alle zekerheid en toen bleek dat ze een verkoudheid had, een gekwetste snavel, waarschijnlijk ergens tegen gevlogen en ze was veel te mager. De dierenarts dacht dat het een mannetje was, maar een tijdje erna werd heel duidelijk dat het toch een popje was dus blijkbaar is het dan ook een jong vogeltje. Enkele weken erna had ze ook nog schurftmijt, wat ook enkele bezoekjes aan onze dierenarts kostte, maar we hebben haar ook snel handtam gemaakt en hadden enorm veel plezier aan haar, ze is een echt speelvogeltje.
We hadden echter al dikwijls gelezen dat je parkietjes best per 2 of meer kan houden, dus groeide het idee voor een vriendje... Volgens de dierenarts best eentje van een kweker en niet van de dierenwinkel of de markt...
Tot we Mika zagen in een kleine kooitje op een markt... slapend, zielig, vuile pootjes...
Ik vond dat we beter zo'n diertje een thuis konden geven dan eentje dat al gelukkig was in een volière.
Hij bleek de dagen na onze aankoop echt wel ziek te zijn want nadat hij de eerste 2 dagen nog redelijk levendig was, sliep hij de 3de dag de hele dag... geen goed teken...
Dus terug naar de dierenarts, Mika had iets op de luchtwegen en kreeg antibiotica.
Nu is hij echter een enorm vrolijk en zonnig baasje dat de hele dag zacht zit te kwetteren en hij werd ook onze Toeky haar grote liefde. :-*
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Danny. op maart 10, 2008, 21:17:31
Een week geleden heb ik 2 mannetjes geadopteerd bij de Dierenambulance in Den Haag.
Ik kan me dus ook bij de lijst aansluiten.
Dat een eigenaar van een tamme parkiet niet goed genoeg zoekt naar zijn tamme gevederde vriendje snap ik niet.
Maar nu is het te laat, want die krijgt hem toch mooi niet meer terug, ben al veel te gek op hem.
De andere man begint al aardig te wennen, die heeft denk ik wat meer tijd nodig.
De tamme man was de 1e dag al lekker aan het fluiten, spelen enzo.
Zij hebben hiet een goed huis gevonden, samen met mijn 2 popjes.
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Miss_maroc op maart 18, 2008, 16:03:46
Hallo forumleden,
Ik heb sinds gisteren een parkietje geadopteerd!
De vorige eigenaar had er helaas geen tijd voor!
En aangezien ik wel vaak vrije tijd heb!
Het is een lief beestje, en zij is nog naamloos  :-\

Groetjes Miss_!

Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: NickyRose op mei 18, 2008, 22:45:19
Eh, telt een koppel met een nestblok vol ook? hahaha.
Je kan het hier lezen;
http://forum.parkietenweb.nl/index.php?topic=17974.new;topicseen#new (http://forum.parkietenweb.nl/index.php?topic=17974.new;topicseen#new)
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Mandy op mei 22, 2008, 13:01:46
 ;D Ik heb er ook 1 geadopteerd!

Deze was al 5, nog nooit een andere parkiet gezien, was gekortwiekt... en had nooit iets anders gehad dan zaadjes of brood! Als ie al wat kreeg,  :(

Nu:

Vliegt als een bezetene, is als eerste bij de "extraatjes" en is beste maatjes met mijn andere 3 parkietjes geworden!
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Hiss_Airness op juni 02, 2008, 19:31:12
Ik heb ook sinds een jaar een geadopteerd parkietje. Hij (Yari,op foto) stond bij mijn vriendin thuis en werd daar in begin goed verzorgd en stond perfect in de woonkamer "happy" te wezen.

Maar dan kwam nog een baby-zusje bij het gezin en werd hij alsmaar meer letterlijk en figuurlijk in de hoek gezet. Ook mocht hem niet meer zijn gewoonlijke vluchtjes maken binnen. Hij leed zichtbaar aan het totaal gebrek van aandacht.

Toen heb ik gezegd dat ik hem wel een nieuwe thuis wou geven. Yari is mijn eerste parkietje, hij was helemaal niet tam toen hij hier kwam maar ondertussen is het zo'n schatje. In februari is zijn vriendinnetje dan erbij gekomen, samen met zijne nieuwe grote kooi. Hij had in die 5jaar geen andere parkiet gezien, dus je kan geloven hoe blij en enthousiast hij is. En wat wilt een vrouwtje meer dan een mannetje dat zich zo uitslooft voor haar  :)

Ik ben blij met de 'adoptie', thuis bij mijn vriendin zijn ze ook gelukkig. En hij helemaal denkik   :-*
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Crowsoul op juni 16, 2008, 17:01:51
Ik heb er vandaag ééntje geadopteerd.
Het dutsje stond al 10 dagen naast het lijk van z’n baasje.
Gezien ik een ongelooflijke dierenvriend ben stelde ik me kandidaat bij de agenten.
Helaas weet ik niks van parkieten.
Ik heb zo snel mogelijk de kooi en alle attributen grondig geschrobd en hem vers eten water en zand gegeven.
Nu ben ik op zoek naar meer info over het beestje.
Het geslacht zie je aan de kleur van z’n neusje.
Maar zijn neusje ziet er niet zo goed uit.
Of kan het zijn dat het neusje er zo uit ziet omdat hij nog heel jong is?
Ik heb foto’s gemaakt.
Kan iemand me helpen aan de hand van die foto’s te zeggen welk geslacht het is,
Hoe oud het zou kunnen zijn en of het neusje er zo uit ziet wegens ziekte of gewoon door de leeftijd.
Merk wel dat het beestje herleeft nu.
eten => wassen => krabben => eten => wassen => krabben
En hier en daar een bescheiden schilpje.[verwijderd door de beheerder]
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Milo-Pixel op juni 16, 2008, 17:17:41
Ten eerste: Super dat je je over dit mooie beestje hebt ontfermd!  ;D

Je hebt een mooi volwassen popje! Die nu trouwens een beetje aan het einde van haar rui is. Hoe oud ze is, is niet te zeggen. Ze is in ieder geval volwassen. Bij een popje is het neusdopje niet zo mooi egaal als dat van mannetjes (een donkerblauw neusdopje), dit komt door de hormenen, en is niks om je zorgen over te maken!

Lees je maar goed is op het forum, en de site www.parkietenfreak.nl

Groetjes, Marit
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Crowsoul op juni 16, 2008, 17:32:42
THX.
T'is dus een flinke gezonde meid.
Maakte me al zorgen.
Maar haar linker neusgaatje lijkt wel toegegroeid.
Misschien zie je het op de foto.
Hoef ik me daar zorgen in te maken?
We danken u alvast.

Aan de mods. Sorry voor de dubbel post maar ik slaag er niet in het alve mislukte bericht te wissen. Inmiddels verwijderd ;). Gr. Ingrid
Vergeet me mijn noob gehalte.
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Milo-Pixel op juni 16, 2008, 17:36:52
Nu je het zegt... Het neusgaatje lijkt inderdaad dicht te zitten.. Veel kun je hier zelf niet aan doen, ik zou even een bezoekje aan een dierenarts (het liefst een met verstand van vogels) brengen. Hij kan dan als het goed is meer duidelijkheid geven.
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Crowsoul op juni 17, 2008, 22:04:42
Nu je het zegt... Het neusgaatje lijkt inderdaad dicht te zitten.. Veel kun je hier zelf niet aan doen, ik zou even een bezoekje aan een dierenarts (het liefst een met verstand van vogels) brengen. Hij kan dan als het goed is meer duidelijkheid geven.
Nogmaals bedankt.  Ik ben heel blij, haar neusje is vanzelf weer opengekomen.
Waarschijnlijk een reactie op die tien lugubere dagen zeker?
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Safrena op juni 17, 2008, 22:27:44
Hey Crowsoul

Welkom op het forum

super van je dat je het parkietje hebt opgevangen en een nieuwe thuis hebt gegeven.
Zij is heel mooi en inderdaad naar het einde van haar rui toe  ;)

Echter zou ik je graag de raad willen geven om toch het advies op te volgen dat Marit je al mee gegeven heeft en met haar toch even langs een vogelarts te gaan.
Ik zie op de foto dat haar snaveltje net onder de neusdop anders (donkerder) kleurt dan de rest van haar snaveltje en dit kan beter even nagekeken worden in verband met haar sinussen en eventueel vitamine gebrek  ;)

Vele groetjes
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Crowsoul op juni 18, 2008, 20:38:07
Hey Crowsoul

Welkom op het forum

super van je dat je het parkietje hebt opgevangen en een nieuwe thuis hebt gegeven.
Zij is heel mooi en inderdaad naar het einde van haar rui toe  ;)

Echter zou ik je graag de raad willen geven om toch het advies op te volgen dat Marit je al mee gegeven heeft en met haar toch even langs een vogelarts te gaan.
Ik zie op de foto dat haar snaveltje net onder de neusdop anders (donkerder) kleurt dan de rest van haar snaveltje en dit kan beter even nagekeken worden in verband met haar sinussen en eventueel vitamine gebrek  ;)

Vele groetjes
THX
Ok doe ik zeker.
Ik zoek effe uit wie goed is hier in het Gentse.
Dan kan ik haar eventueel een extra vitamintje geven.
T'is wel leuk te zien hoe ze herleeft.
Het roerloze vogeltje is nu een energie bruisend popje :D
Ik zal gerust zijn als ik er de vogelarts mee bezocht.
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Safrena op juni 18, 2008, 20:46:24
Hey Crowsoul

Volgende dierenartsen in het Gentse zouden goed zijn  ;)
Zelf heb ik geen ervaring met hen, omdat ik altijd naar roosdaal (ternat) ga  ;)

Dr.Croux J.& Van de Walle Cl.
V Braeckmanlaan 90
9040 St- Amandsberg
Tel: 09-2283321
Fax: 09-2383142


Deconinck G.
Brusselsesteenweg 661
9050 Gentbrugge (Gent)
tel: 0476-554426

Vele groetjes
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Tine op september 07, 2008, 21:36:36
Hallo allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum en heb dus ook een parkietje geadopteerd. Het beestje heeft twee jaar in een volière gezeten met een 10-tal andere parkietjes maar die zijn ondertussen allemaal gestorven en Phoenix (zo heb ik haar gedoopt) bleef als enige over.
Ze zaten in een kelder (met raampjes) dus ze zat daar maar in haar eentje te wezen, vandaar dat ik haar geadopteerd heb. Ik ben totaal nieuw in de parkietenwereld en wist ook niet dat het zo'n slimme vogels waren! Ik heb haar op een kleine week handtam gekregen (dit is, ze komt op mijn hand zitten maar enkel als ik ook wat lekkers bijheb  :P) en ga nu elke dag wat met haar oefenen. Ik ben haar ook vanalles aan het leren eten (sepia, appel, trosgierst, vogelmuur) omdat ze altijd enkel parkietenzaad heeft gekregen.
Vogelmuur vindt ze het lekkerst maar dit mag ik haar niet te veel geven natuurlijk. In ieder geval ben ik blij dat ik haar geadopteerd heb en ik hoop dat we snel in ons huisje kunnen gaan wonen zodat ze in de kelder wegkan.

Groetjes,
Tine

PS: Ik zag hier iemand over dierenartsen praten... weet iemand een goede dierenarts voor parkieten in of rond Leuven?
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Caradow op september 07, 2008, 22:22:42
Op de website staat een lijst met dierenartsen met verstad van vogels in de Benelux
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Tine op september 07, 2008, 22:42:36
Ze zijn wel allemaal redelijk ver van Leuven, enkel Brussel lijkt me te doen met een parkiet.
Maar goed, ik heb het *hout vasthouden* niet dringend nodig, i was just wondering in case...
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Ingrid dV op november 22, 2008, 16:39:13
Hallo,

Ook ik heb adoptiekinderen thuis.
Vorig jaar heb ik Guus geadopteerd aangezien er een kind van dat gezin allergisch werd. Guus was toen zo'n 2 jaar oud en ik had zelf ook een parkiet van die leeftijd: Ramses.
Ramses is in juli helaas overleden.
Vandaag heb ik ons 2e adoptievogeltje opgehaald: Cooper.
Deze is plm 3,5 jaar oud en nu dus ongeveer even oud als Guus.
Cooper ging weg omdat hij teveel alleen thuis was: niet echt gezellig voor haar.
De eigenaresse vond het ook vreselijk, maar vond dit de beste oplossing.
Ze staan nu allebei nog naast elkaar in aparte kooien.
Vanavond mogen ze aan elkaar snuffelen. Ben benieuwd hoe ze elkaar vinden.
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Irene op november 22, 2008, 18:20:51
Hoi Ingrid,

wat leuk dat jij Cooper hebt geadopteerd. Komt ze toevallig uit Zwolle en heb je haar via Marktplaats? Hier hadden wij ook op gereageerd omdat wij een vriendinnetje voor Coco zoeken.
Veel plezier met haar!

Coco hebben wij ook geadopteerd/overgenomen van een oudtante waar hij veel te veel alleen was. Geen seconde spijt gehad en hij is nu een volwaardig gezinslid.

groetjes
Irene
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Ingrid dV op november 22, 2008, 18:33:48
Hey Irene,

Yep, we hebben Cooper in Zwolle opgehaald. Lange reis (wonen zelf in Amstelveen), maar absoluut de moeite waard. Guus had ik in Tilburg opgehaald.
Tja.....wat je ver haalt....
Ze zitten nu bij elkaar in de kooi en babbelen met elkaar.
Ik hoop voor je dat je een nieuw maatje voor Coco vindt.
Alleen is ook maar alleen toch?
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: dianatjuhh op januari 04, 2009, 19:56:45
ik heb in 2007 2 grasparkietjes geadopteerd 2 mannetjes 1 groen die heb ik nog en 1 blauw die was tam ze waren 3 a 4 jaar oud. die heb ik aan een kennis gegeven die zocht een leuke tamme grasparkiet.

en ik heb in begin 2008 een koppel verwaarlooste koppelroodruggen van iemand meegenomen 5 en 6 jaar oud. ze waren er heel slecht aan toe, ze misten bijna alle teennagels ze hadden en te kleine kooi, alleen standaart parkietenvoer en water en een broedblok voor kanaries of zebravinken of zo. echt zielig. ik had helaas al een koppel roodruggen en 2 koppels kun je niet samen houden heb ik gemerkt.. dus ik heb ze opgeknapt tot ze helemaal gezond waren en heb ze afgegeven aan een goed adres. ze zitten nu binnen in een huiskamer voliere en hebben het goed naar hun zin...
dus ik voel me er goed bij. dat ze nu een goed thuis hebben gevonden..

ik heb ook een tamme valkparkiet man 4 jaar oud overgenomen van iemand een wildkleur, die zat altijd in een kanariekooi zit nu samen in een kooi met mijn andere tamme valkparkiet pietje pop. geen koppel whahaha niet echt.

en nog een koppel niet tamme valkparkieten ongeveer 4 jaar oud. een lutino pop en een wildkleur man. mooie vogels.

een koppel albino grasparkietjes waarvan de pop 1,5 tot 2 jaar oud van is.

de rest van door mij gekochte vogels dit jaar was jong. 1-1 rosella waren 3 maanden oud, 4 grasparkietjes van 3 maanden tot 9 maanden oud.
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Plumeau op januari 05, 2009, 08:13:35
Van Lorne weet ik het jaartal niet meer (ik dacht 2006), maar hij stond volwassen en in een te kleine kooi op het internet. Ik zocht toen een maatje voor een oude dame (Macha, overgenomen van mijn moeder) en hij was een van de weinige volwassen dieren die ik kon vinden. Nadat Macha overleed vond ik online weer een oudje: Selano. Zij is helaas maar kort bij me geweest, maar haar laatste maanden is ze heerlijk klef geweest met Lorne  :-* Dat was veel beter dan de vinkjes waar het vorig baasje haar samen mee hield... Selano kon niet vliegen, dus mocht ze via een trapje van en naar de grond als ik Lorne los liet vliegen. Die schat heeft een hekel aan op de grond komen, maar hij ging dan toch wel vaak even bij haar zitten! In de kooi zaten ze echt altijd elkaar te voeren, zo close is nog geen van mijn duo's geweest.

Na deze 2 volwassen tweedehandsjes ben ik toch maar eens gezwicht voor een jonkie, dus Baringa tel ik niet mee ;) Ik ben Baringa's derde eigenaar: de fokker had haar aan mensen verkocht die achteraf toch meer met valkparkieten dan met grasparkieten hadden. Ze was nog maar een paar maanden toen ze hier kwam.
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Marjolein90 op januari 05, 2009, 18:40:41
Ik heb mijn parkietje, Pino, van een collega van mijn moeder geadopteerd. Zij kon hem niet meer houden, omdat hij dan vaak alleen was en veel ging krijsen, wat ze zielig  vond. En ik was al een tijdje opzoek naar een leuk parkietje. Zij had hem al wel een paar woordjes geleerd. Ik heb hem inmiddels 4 jaar en hij vermaakt zich prima hier. Het is een kletskop en hij geniet van aandacht, als hij vind dat hij daar niet genoeg van krijgt laat ie het horen ook!
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: MenM op maart 01, 2009, 14:21:48
Wij hebben ook een grasparkietje geadopteerd.

Ze was van een zus van mijn oma. Helaas gaat zij waarschijnlijk naar een verzorgingshuis.

Ze heeft nog een tijdje bij mij ouders gestaan, omdat nog niet helemaal zeker was of ze nog terug ging naar haar bazinnetje.

Bij ons heeft ze 3 andere vriendjes en kan ze volop vliegen, waar ze nog wel een beetje moeite mee heeft (beide).
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Fankie op maart 17, 2009, 16:56:45
Ik heb dus Fankie geadopteerd van een kennis zijn vriend. Het arme had zichzelf helemaal kaalgeplukt en was er vreselijk aan toe om te zien :(

Zij woont nu 3 en halve week bij ons en je ziet haar elke dag mooier en gelukkiger worden :D

Ze is prachtig nu, het is alleen een felle tante die als ik in haar kooi kom nog wat angstig is en dan bijt ze.

Als ik in de kooi rommel en haar eten en drinken geef dan vind ze het wel prima.

Ze is lekker aan het keuvelen en aan het spelen met haar speelgoed, dat had ze niet maar vind ze prachtig :D

Hier mag ze gewoon oud worden en ik zie wel hoe tam ze gaat worden, mij gaat het erom dat zij gelukkig is. De eerste dagen ging ze vaak op de kooi zitten maar daarna is zij haar kooitje niet meer uitgeweest, terwijl het deurtje gewoon open staat als ik er ben. Ik vind haar gezellig en zij mij dus we zijn vriendinnen ;)
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Pietjes op juni 06, 2009, 22:17:30
Nee, ik heb heel bewust een jong Pietje gekozen. Heb wel op marktplaats gezocht e.d. maar omdat TomTom niet tam is heb ik besloten om al m'n tijd in een jong parkietje te steken. Ik hoop dat het een mannetje is. Wil graag een keer een nestje.

Daarom kijk ik het even aan wat het wordt (is) anders adopteer ik wellicht wel een oudere parkiet waaraan je wel kunt zien dat het een mannetje is.

Ik vroeg me alleen af waarom dit topic? Ik kon er niet echt een duidelijke vraag in je beginpost vinden??
Niets ergs ofzo hoor, ik vroeg het me gewoon af.
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Caradow op juni 09, 2009, 14:06:48
Ik vroeg me alleen af waarom dit topic? Ik kon er niet echt een duidelijke vraag in je beginpost vinden??
Niets ergs ofzo hoor, ik vroeg het me gewoon af.

De vraag is duidelijk WIE er heel bewust een parkietje hebben geadopteerd, vraag lijkt mij duidelijk ;)
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: hemelvuur op december 30, 2009, 18:10:27
Ja, wij hebben ons eerste grasparkietje geadopteerd.
Hij werd gratis en voor niets aangeboden in een supermarkt en als dierenvriend vond ik dit toch een beetje gevaarlijk.
Wie weet, wie zo'n diertje in huis haalt en wat die persoon ermee uitvoert.
Dus toen hebben we ons eerste vriendje Boefje gekregen.
Een mooie stoere man!
Hij verblijft nu samen met ons later gekochte popje in onze kamervoliére!

 ;D Eind goed, al goed!
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: fullmetalgirl op december 30, 2009, 18:12:36
ik adopteer bewust parkieten.

van mijn 7 grasparkieten is er slechts 1 gekocht van kweker.
rest overgenomen van eigenaren die een goed thuis zochten :)

ik heb ook besloten niets anders te doen dan adopteren.

(binnnkort plek voor 2 nieuwe parkieten van 0 tot 3 jaar oud)
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: dolant op april 13, 2010, 16:02:23
wij hebben onze grasparkiet kootje geadopteerd van een kennis van ons, die vanwege een nieuwe baan heel veel weg was.
we kunnen deze kleine boef niet meer missen.
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: sumatraantje op juli 13, 2010, 14:42:47
ik heb nu 15 vogels waarvan er 10 overgenomen zijn van een gezin die
de volière weg moesten doen voor een speelhuisje voor hun zoontje.

Op verzoek van Sumatraantje even iets gewijzigd.
Gr PF
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: nannyjeff op september 08, 2010, 18:02:19
ik heb Uk ook geadopteerd, en ook zeer zeker erg bewust, en tot aan de dag van vandaag nooit een keertje spijt van gehad!!! jeetje wat een gezellige boel brengen ze zeg!
Pipo is helemaal opgevrolijkt door Uk, dus zeer zeker ben ik heel blij dat ik hem geadopteerd heb!!
zo.. haha heb ik het ook maar even hier gezegd hahaha..

groetjesss
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: storekeeper07 op september 17, 2010, 04:13:01
Ik heb deze week ook twee parkietjes geadopteerd. ;D
het zijn twee blauwe mannetjes die al zeker twee jaar bij elkaar in een te klein rond kooitje hebben gezeten.
Ik heb ze beide een nieuwe naam gegeven,Pico en Paco.
De vorige eigenaars hebben nooit veel aandacht aan de parkietjes besteed.
Ze mochten bij mij meteen los uit het te kleine kooitje.
Wat bleek, ze moesten beide eerst leren vliegen,want ze waren nog nooit uit het kooitje geweest.
Nu beginnen ze langzaam met de andere mee te gaan.
Ze mogen bij mij allemaal los vliegen door de kamer,en ze gaan vanzelf als het donker begint te worden
weer naar hun kooi om te slapen. ::)
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Lovesbudgies op september 17, 2010, 23:42:38
Ik heb ook een aantal van mijn parkietjes geadopteerd. :)

Angie, haar heb ik opgehaald bij de dierenambulance in Den Haag, ze was gevonden op straat en zat nu in hun asiel.
Dash, ook een vondeling, gevonden op straat in de lier en opgevangen door een dierenwinkel, woonde eerst bij Missygirl
maar hij kon bij haar niet aarden, ze bracht hem terug naar de dierenwinkel en toen heb ik hem opgehaald.
Bobby is inmiddels overleden maar ook hem had ik van iemand overgenomen toen hij 6 jaar oud was, zijn baasje was erg weinig thuis.
Jazz heb ik overgenomen van Nicky, hij was toen 2 jaar oud en hij en zijn broertje (en eerder al zijn zusje) voerden elkaar
zo obsessief dat de voedingswaarde van hun voer totaal verloren ging, ze moest ze uit elkaar halen en hij mocht hier wonen.
En natuurlijk mijn 2 baby's Noa en Peertje, hun baasje vroeg of ik ze wilde overnemen om ze met de hand groot te brengen,
ik weet niet of dat ook als adoptie geldt, maar ik heb ze dus niet doelbewust gekocht.

Het leuke aan parkietjes die je adopteert is dat je ze negen van de tien keer een veel beter leven geeft, je ziet ze dan opbloeien
en gelukkiger worden. Erg mooi om te zien.
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Mirjam op november 08, 2010, 18:23:37
Ook ik heb geadopteerd..
Begin mei heb ik van een forumlid Dora overgenomen omdat zij er vanwege een allergie niet meer voor kon zorgen. Helaas heb ik Dora een maand geleden moeten laten inslapen omdat ze erg ziek was.
In de tussentijd heb ik van LB Kiki overgenomen. Zij heeft Kiki gered uit een dierenwinkel; ze zat onder de schurftmijt.
Kiki is een wilde drukke tante die behoefte had aan een maatje.
Ik ben toen gaan googelen en kwam uit op een mooie site van een hobbykweekster. Ik mailde haar het karaktertje van Kiki en zij had nog een iets oudere, rustige, half engelse parkiet.
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Viooltje op januari 18, 2011, 17:03:33
Als ik dit zo lees hebben wij Ringo ook geadopteerd.

Toen ik hem kocht zat hij in een volière, samen met zijn zusjes. Hij vormde met één zusje een koppeltje en dat kon dus niet. De eigenaresse wilde hem daarom kwijt.
Ze vertelde dat zij hem en zijn zusjes van iemand had gekocht die ze thuis had gehouden, maar dat deze mensen de vogeltjes kwijt wilden vanwege een allergie.
Deze mensen hadden Ringo in een dierenzaak gekocht.

In zijn jonge leven is Ringo dus al heel vaak 'verkast', maar bij ons mag hij blijven. Sterker nog: hij mag niet meer weg.  :-*
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: BabyLoveyStar op januari 19, 2011, 18:08:47
Waar kan je grasparkietjes adopteren dan:O?
Of begrijp ik het verkeerd ?:P
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Lovesbudgies op januari 20, 2011, 22:40:11
Begrijp je het als je het eerste bericht van dit topic leest?

Beste leden,
Graag zou ik willen weten wie van jullie vanaf 01-01-2005 bewust één of meerdere volwassen grasparkiet(en) heeft geadopteerd.
Het gaat dus niet om de aanschaf van een nieuwe, jonge vogel. Het gaat om het opvangen van grasparkieten waarvan de vorige eigenaar om uiteenlopende redenen afstand heeft gedaan.  :)
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: JutenJul op februari 16, 2011, 17:03:51
Hallo allemaal,

Ik kwam toevallig dit topic tegen en het lijkt mij het handigste mijn vraag aan jullie te stellen. Helaas is vandaag mijn mooie, lieve, schattige grasparkietje Jul plotseling overleden :'( Vanmorgen vond ik hem zich al ietwat apart gedragen en heb hem toen wat van zijn favo voer gegeven, dit ging er wel in dus maakte ik mij niet zo'n zorgen. Eenmaal terug van het uitlaten van de hond, vond ik hem terug in een hoekje van de kooi op de grond... nog geen 5 minuten later was hij er niet meer. Vind het echt zo erg!

Ik vind het dan ook erg naar om hier al mee bezig te zijn, maar ik wil de andere grasparkiet (Jut) niet te lang alleen laten zijn. Tenslotte was ze goede maatjes met hem. Ze eet gelukkig nog wel en is aan het kwetteren zoals altijd. Maar omdat ik haar niet te lang alleen wil houden wil ik me wel weer gaan richten op een nieuw maatje voor d'r.

Nu kwam ik dus jullie topic tegen, en het lijkt me erg fijn een grasparkietje te adopteren. Zo las ik al enkele berichtjes over grasparkietjes van de DB of uit het asiel? Hoe hebben jullie dat aangepakt? Hebben jullie gewoon contact met ze opgenomen of is het op een andere manier gegaan? En waar moet ik rekening mee houden bij het adopteren van een grasparkiet?

Ik hoor het graag van jullie.

Groetjes, Beau
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: Moppers op februari 16, 2011, 19:54:53
Het adopteren van een dier uit een asiel of hospitaal gaat vrijwel overal hetzelfde. Je gaat kijken en kijkt of er een diertje bijzit dat bij je past. Als zowel jij en het asiel van mening zijn dat er een dier zit dat geschikt is voor je en vice versa, dan betaal je de plaatsingskosten, registreren zij de plaatsing (nemen je gegevens op enzo, vaak moet je ook je handtekening zetten op een plaatsingsformulier) en je neemt het dier mee naar huis. Vaak hebben ze een terugbrengregeling: als het niet gaat dan kan je het dier kosteloos terugbrengen binnen een bepaalde periode. (voor honden geldt meestal een wat langere kennismakingperiode voordat echt tot plaatsing over wordt gegaan, maar dat terzijde)
Voor vogels is het altijd wel handig om even te bellen of de instantie op dat moment ook vogels heeft, want dat is niet altijd het geval.

Om vooraf al te bekijken of er ergens in de buurt een parkietje ter adoptie zit kan je kijken op www.ikzoekbaas.nl (http://www.ikzoekbaas.nl) en www.dierenasiels.com (http://www.dierenasiels.com).
Let wel: niet ieder asiel is bij een van deze twee sites aangesloten, ook houdt niet ieder asiel zijn dieren op deze site(s) dagelijks bij.
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: JutenJul op februari 23, 2011, 15:23:35
Bedankt voor de informatie! Aan de hand daarvan heb ik nog even op internet gezocht en heb er afgelopen zaterdag 3 geadopteerd bij de dierenambulance in Den Haag.

Ze zijn ontzettend schattig en hebben het ontzettend naar hun zin hier! Dus volgens mij behoor ik nu ook officieel tot de groep van grasparkiet-adoptanten  :P
Titel: Re: Een grasparkietje adopteren.
Bericht door: fempier op maart 20, 2011, 16:33:25
ik heb ook een grasparkietje bewust op gevangen omdat die mensen van wie hij was het zielig vonden dat ze geen tijd meer voor hem hadden
het was een binnen parkiet en ik kreeg ham toen hij 5 was hij zit nu ondertussen biuten in de volière bij de anderen hij is gelukkig en nu al 7 jaar