Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Overige Vragen / Re: Parkiet vliegt niet
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op oktober 16, 2021, 20:49:43 »
Als hij gekortwiekt is, dan komen de veren na de rui terug (mits er niks beschadigd is tijdens 't knippen, wat we overigens zeer afraden) en zou hij weer gewoon moeten kunnen vliegen.
2
Overige Vragen / Parkiet vliegt niet
« Laatste bericht door Vleermuis02 Gepost op oktober 16, 2021, 17:40:54 »
Hallo allemaal,
2 weken geleden had ik een parkiet aangeschaft, maar bleek dat die niet vliegt.

Vorige eigenaar zei dat niet, hij zei alleen dat ik hem moet leren vliegen. Ik keek naar zijn vleugels en zag dat er 2 geknipt zijn aan de ene kant, maar weet nog steeds niet of hij alleen daardoor niet kan vliegen.

P.S. Ik heb hem nu inmiddels handtam gemaakt.

Ik hoor graag jullie ervaringen, dat is trouwens mijn eerst parkiet.
3
Overige Vragen / Re: parkiet die kan zingen
« Laatste bericht door kletskousje Gepost op september 30, 2021, 16:22:16 »
Wat grappig inderdaad zeg. Wat ze zoal niet kunnen leren he. Ik heb zelf een grasparkietje gehad die kon praten. Hij kon hele zinnen zeggen zoals "bij vrouwtje zitten" ahhh gossiedikkie toch" ( dat zei ik vaak tegen hem omdat ie gehandicapt was). kusje kusje, Wat ben je aan het doen, kiki lief, zijn enkele voorbeelden. Hij kon ook lachen, (superschattig) Hij fluitte wel enkele liedjes. Ik hoorde in hem echt mezelf praten :) Helaas heeft ie niet oud mogen worden. Ik mis hem nog steeds.
Ik merkte opeens op dat hij een woordje na zei en vanaf die tijd ging het heel snel. Omdat hij niet kon vliegen zat hij heel vaak bij mij en praatte ik de hele dag tegen hem. Sommigen dingen zei ik vaak tegen hem, daar kwam ik dan achter omdat hij dat opeens ook ging zeggen. Ik heb nu nog 3 parkietjes maar die praten niet en zijn ook niet tam en heb daar ook geen energie in gestoken. Ik vind eigenlijk dat ze gewoon vogel moeten zijn en niet afhankelijk van mij. Die gehandicapte was gewoon uitzonderlijk. die kon niet bij andere vogels.
4
Overige Vragen / parkiet die kan zingen
« Laatste bericht door Gothica20 Gepost op september 30, 2021, 13:40:09 »
Hoi hoi zijn hier mensen met een parkiet die een liedje kan zingen.

Kwam dit filmpje tegen https://www.dailymotion.com/video/x74n09b, is dit liedje https://songtekstvertalen.nl/rihanna-monsters/ kun je het horen?

Vind het zo schattig haha vroeg me af of dit zelf te leren is. Zijn hier mensen bij wie dit gelukt is en hoe heb je dit gedaan? Ben benieuwd naar het liedje en filmpje haha. Ik las hier een oude topic over een voicerecorder gebruiken.
5
Gedrag / Tam Maken. / Re: Catharina parkieten, normaal gedrag?
« Laatste bericht door kletskousje Gepost op september 15, 2021, 14:27:11 »
Ik heb geen ervaring met zulke vogels maar heb zelf grasparkieten. Ik kan mij voorstellen dat de vogels nog erg moeten wennen aan de nieuwe situatie. Ze zaten buiten en zijn waarschijnlijk aan alle indrukken die ze in huis krijgen niet gewend. Misschien nog even wat geduld wat het wennen aan de kooi betreft. Dat ze niet naar de bodem gaan kan zijn omdat ze zich, nog niet, veilig genoeg vinden om daar heen te gaan. Vogels zijn prooidieren dus die zitten het liefst lekker hoog, weg van het andere gevaar. Dat gevaar dreigt voor hun nu waarschijnlijk omdat ze nog niet gewend zijn aan de binnenprikkels. Wat betreft trosgierst is dat geen must vermoed ik, geef hier dan ook niet te veel van.  Grit en maagkiezel zijn wel heel belangrijk om te krijgen, hier zitten alle benodigde mineralen in en maagkiezel is voor het vermalen van het voedsel. Verder kan ik je niet meer vertellen, wellicht dat er hier ook catharina eigenaren zitten die er meer verstand van hebben. Ik vermoed dat je met deze info wel een eind uit de voeten kunt. Succes en veel plezier met de vogels.
6
Gedrag / Tam Maken. / Catharina parkieten, normaal gedrag?
« Laatste bericht door Niekje321 Gepost op september 09, 2021, 17:50:19 »
Ik heb sinds drie weken een bewezen koppeltje Catharina's.
Ze zitten in een zeer ruime kamervoliere, een brede.
Deze staat binnen.
Bij de vorige eigenaar zaten ze in een buitenvolière.

Nu viel mij op dat ze bij mij thuis alleen bovenin verblijven in de kamervoliere.
Ze kijken niet om naar trosgierst, eivoer of grit.
Het voer en water had ik daarom wat hoger gehangen en daar aten/dronken ze wel van.

Maar ze raken dus het andere niet aan en blijven bovenin rondhangen.
Omdat ik weet dat ze eivoer en grit ook nodig hebben, heb ik vandaag het water en voer naast de andere bakjes gehangen,  zodat alles bij elkaar hangt.
Het hangt wat lager,  maar niet mega laag.
Nu maar hopen dat het werkt en ze ook gaan eten van de trosgierst en eivoer/grit.

Komt er per ongeluk één op de grond dan is er bij beide paniek.
Maar verder zijn ze super rustig, kwetteren wat en soms een meningsverschilletje met elkaar.

Heb ik het zo goed gedaan?
En hoe belangrijk is trosgierst, eivoer en grit?
Er hangt ook sepia in, zo'n rood pikblok en een pikblok van grit/mineralen.


7
Prikbord / Re: een stabiele thuisbasis gezocht voor Pip (mannetje van 8 a 9 maanden oud)
« Laatste bericht door Budgeridoo Gepost op september 01, 2021, 15:35:59 »
Omdat het plaatsen van foto's momenteel niet lukt (er wordt aan gewerkt), geef ik u (Reiger) de link naar een video waarop de volière is te zien.  :)

https://www.youtube.com/watch?v=z07aqHZGLmI
8
Prikbord / Re: een stabiele thuisbasis gezocht voor Pip (mannetje van 8 a 9 maanden oud)
« Laatste bericht door Budgeridoo Gepost op september 01, 2021, 15:01:53 »
Beste Reiger, ik lees uw bericht nu pas. Mijn eenzame mannelijke grasparkiet is ongeveer 5 jaar oud, en hij is zeer levendig. Ook hij is een 'opvangparkiet'. Hij zat bij de vorige eigenaar in zijn eentje in een klein kooitje.

Het opvallende was dat hij destijds meteen de Harrison's pellets begon te eten, terwijl zijn eigen voer in een bakje naast de pellets stond. Kennelijk vond hij dat gezonde eten lekkerder.  ;)
Zelf heb ik ook diverse andere tamme parkieten gehad, die eerst door de hele kamer los vlogen, en later in de volière zijn gezet. Dat leverde geen probleem op.

Ik stel het op prijs dat u erover nadenkt, en ik begrijp de gevoelens van uw dochtertje heel goed.  :)
Pip mag hier eventueel ook 'op proef' komen wonen.

Het is inderdaad een heel eind rijden, maar om bepaalde redenen is het niet verstandig dat ik een heel eind rijd. Dat durf ik niet eens meer.   ;)
Kijk maar: https://www.youtube.com/watch?v=3RjO5f2Eozs
9
Prikbord / Re: een stabiele thuisbasis gezocht voor Pip (mannetje van 8 a 9 maanden oud)
« Laatste bericht door Reiger Gepost op augustus 28, 2021, 21:11:53 »
Het klinkt wel als een hele goede match! Hoe oud is uw parkiet en is het een mannetje of vrouwtje? Onze Pip was ook erg dominant naar ons zieke andere vogeltje. Ons andere vogeltje irriteerde zich aan Pip, maar Pip werd volgens mij ook gek van die passieve houding .. Ik snapte ze allebei😀.

Ik ga erover nadenken. ZuidOost Friesland is wel echt heel ver rijden vanuit Den Haag, en ik had mijn dochtertje (die in tranen was bij t nieuws dat ook Pip nu weg moet) beloofd dat we een thuis voor hem zouden zoeken waar we nog eens op bezoek zouden kunnen komen. Maar ja, ook dat het een fijn en goed thuis zou zijn. En tot nu toe geen andere reacties binnen gekomen….

Maar nog een belangrijke vraag, misschien dat een andere lezer hier antwoord op heeft: onze kweker heeft ooit gezegd dat een handtamme parkiet nooit in een volière kan worden geplaatst omdat handtamme parkiet zwakker zijn dan volière parkieten? Klopt dat? Zelf heb ik t idee dat Pip sterk en gezond is en dus wel iets aan kan…heel anders dan onze eerdere parkiet…en van in zijn kooitje zitten wordt hij na een half uur al onrustig…
10
Prikbord / Re: een stabiele thuisbasis gezocht voor Pip (mannetje van 8 a 9 maanden oud)
« Laatste bericht door Budgeridoo Gepost op augustus 28, 2021, 16:16:49 »
Ik durf het bijna niet te vragen, maar komt u weleens in de buurt van zuidoost Friesland?   :)

https://forum.parkietenweb.nl/index.php/topic,33074.0.html

Pagina's: [1] 2 3 ... 10