Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Broeden / Re: parkietje legt eieren
« Laatste bericht door Mijn vogeltje Gepost op mei 01, 2021, 11:30:55 »
Nou ja ik denk dat ik al een beetje laat bent aangezien je dit vroeg in januari en het nu mei is maar goed misschien is het nu nog steeds wel🤷🏻???
Het is het beste als je vogel er zelf achterkomt dat de eieren onbevrucht zijn dus niet zullen uitkomen als je ze steeds blijft weghalen dan denkt yara ook zo van hey mijn eieren ik wil kindjes en als ze er zelf achterkomt is de grootste kans dat ze ook zal stoppen met eitjes leggen
Het is niet handig als er iets in de kooi zit waar ze in kan kruipen en maar 1 gat in zit want dan wilt ze daarin gaan broedden en zal ze nog meer eitjes leggen


Oh ja en dat ze niet vliegt kan ook zijn omdat ze als baby misschien al gekortwiekt is en dat ze het vliegen nog nooit heeft gedaan dus niet weet hoe het moet omdat ze het als baby niet kon doen

Ik hoop voor het geval dat het nog steeds aan de hand was dat ik je hierbij heb geholpen
2
Gedrag / Tam Maken. / Re: Parkiet lijkt niet gelukkig
« Laatste bericht door kletskousje Gepost op april 29, 2021, 20:35:18 »
Dat lootje angstig was toen ze nog maar 9 weken oud was is niet zo gek natuurlijk. Hij moet natuurlijk wel erg wennen aan zijn nieuwe omgeving en dat gaat met beleid. Bovendien was/is Lootje gekortwiekt waardoor hij niet meer zijn natuurlijke gedrag noodgedwongen kon tonen. Misschien is hij daar ook wat onzeker van geworden. Door kortwieken worden ze echt niet tammer en ,helaas, spreek ik uit ervaring hoor. Wat mij niet helemaal duidelijk is of zowel Lootje en Pip een mannetje of vrouwtje is? Dat zou het gedrag naar elkaar kunnen verklaren nl. Ik begrijp je frustratie dat jullie het niet leuk vinden dat Pip de veiligheid bij Lootje in de kooi zoekt dan bij jullie. Bedenk dat jullie als mens nooit een vervanging kunnen zijn van een soortgenootje. Ik heb zelf 2 popjes in de kooi wat ook niet altijd even vlekkenloos verloopt zal ik maar zeggen maar toch zoeken ze elkaar constant op. Ik heb 2 kooien staan maar ze gaan altijd bij elkaar zitten. Wij moeten ze zelf scheiden als het verkeerd dreigt te lopen. De een denk echt niet van oh, nu ga ik even veilig in de andere kooi zitten.
Wel lastige situatie he , want je wilt dat de beestjes het leuk hebben. Je vraagt de Gouden tip. Wat mij betreft is het belangrijk om te weten of je niet 2 popjes hebt want die gaan over het algemeen niet goed samen. Dat kan het gedrag verklaren van Lootje. Aan de andere kant zou leeftijdsverschil een rol kunnen spelen maar ook vind Lootje het misschien echt niet leuk buiten de kooi. Laat haar/hem dan gewoon met rust en dwing niet om er uit te laten komen, dat werkt averechts. Wat ook een optie zou kunnen zijn dat Lootje misschien iets onder de leden heeft. Laatste weken kwam mijn parkiet ook niet meer buiten de kooi en daardoor ging de ander ook niet. Dat vond ik zo vreemd, dacht aan de rui maar ook daarna bleef ze een vermoeide indruk maken. Toen heb ik ontlasting onderzoek laten doen en bleek ze  een darminfectie te hebben. Nu na een week antibiotica gaat het een stuk beter en komt ze ook weer buiten de kooi en spelen weer meer met elkaar. Ik hoop dat je hier iets mee kunt. Laat in ieder geval nog weten wat het geslacht is van de vogels, dan kunnen we daar vandaan verder meedenken. Succes!
3
Prikbord / Re: Gezocht; rustig, ouder parkietje voor mijn Joepie
« Laatste bericht door Reiger Gepost op april 26, 2021, 21:11:25 »
Beste Pixie,

Ik zie dat je berichtje van augustus is. Ik neem aan dat je inmiddels een parkietje hebt gevonden voor Joepie? Zo nee, dan hoor ik het graag...
4
Gedrag / Tam Maken. / Parkiet lijkt niet gelukkig
« Laatste bericht door Reiger Gepost op april 26, 2021, 21:02:27 »
Hoi allemaal,
 Wij hebben sinds begin januari een parkietje, Lootje. We kochten hem " handtam"  toen hij 9 weken oud was. Vanaf het begin was hij erg angstig, de hele dag door, schrok zelfs van een blaadje dat van de plant (elders in de kamer) naar beneden dwarrelde. Graatmager. We wisten niet goed wat we moesten doen. Als we hem benaderden was hij doodsbang, maar als we hem met rust lieten leek hij ook niet gelukkig want hij zat maar bewegingsloos en gestresst op zijn stokje. Het enige moment dat hij op onze hand kwam/komt zitten, is als hij uit zijn kooitje is en terug wil naar zijn kooi (hij is gekortwiekt en komt uit zichzelf niet ver).
Na twee maanden hebben we de kweker benaderd met de vraag of dit gedrag wel normaal was. Hij adviseerde ons er een tweede vogeltje bij te nemen. Dat hebben we gedaan. Het positieve is dat er nu wel meer leven in Lootje zit, en hij is flink aangekomen. Oogt nu gezond. Een wereld van verschil echter met ons tweede vogeltje, Pip. Want Pip is vrolijk, enthousiast en energiek. Lootje houdt wel van het knuffelen en kroelen met Pip, maar hij blijft het liefst de hele dag bewegingsloos op hetzelfde stokje zitten en lijkt ook vaak bang en gestresst te zijn DOOR Pips enthousiasme. Hij zit ook nooit te kwetteren zoals Pip. Er zit weinig leven in lijkt het. Lootje pikt ons als we toenadering zoeken, uit stress denk ik, maar hij kan ook enorm uithalen naar Pip als Pip te enthousiast is.
Ze zitten nu twee maanden bij elkaar in de kooi. De laatste week zien we steeds vaker dat Pip klaar met Lootje is, en dan terug gaat pikken. En hij/zij doet dit dan heel veel harder dan Lootje, want ze/hij drukt Lootje zo van het stokje af waardoor Lootje op de grond valt.
Om heel eerlijk te zijn, zijn we wel een beetje teleurgesteld in Lootje. Ik heb twee dochtertjes. We hadden ons allemaal erg verheugd op een vrolijk parkietje bij ons in huis. Zoals Pip. Maar in plaats van dat Pip Lootje meetrekt in zijn enthousiasme, lijkt het eerder andersom. Want als hij kan kiezen, kiest Pip toch liever de veiligheid van Lootje dan de aanwezigheid van ons. Beide beestjes pikken nu als mijn dochters ze benaderen. Dat deden ze de eerste weken niet en dat doen ze bij mij veel minder omdat ik me niet laat afschrikken. Maar daar komt bij dat Lootje geen " plezier in het leven"  uitstraalt. Wat kan ik doen om Lootje gelukkig te maken? Hij wil zo weinig/niets. Niets van ons, niets van Pip, niets van zijn speeltjes....En dat vind ik dan ook weer sneu voor Pip, want die is vaak heel blij en enthousiast maar krijgt dan een nijdige reactie terug van Lootje.
Heeft iemand hier de gouden tip? Of vind iemand dit normaal/herkenbaar gedrag?
Ik heb al na zitten te denken over een voliere voor Lootje, zodat hij niet meer tam "moet" zijn, onder soortgenoten is (want daardoor is hij wel aangekomen), zonder dat er 1 parkiet steeds beroep op hem doet en van alles van hem wil. Maar toen zei iemand anders dat een handtamme parkiet nooit tussen volierevogels moet worden geplaatst? Weet iemand hier meer van?
5
Overige Vragen / Re: Pootje gebroken?
« Laatste bericht door kletskousje Gepost op april 24, 2021, 16:25:40 »
Iemand een idee wat het kan zijn en zal ik ermee naar de dieren arts moeten?
Ja naar een vogelarts gaan. Dit komt niet vanzelf goed mee vrees ik, mede omdat je al een maand verder bent.
6
Ziekten / Re: Neusgaatje van parkiet lijkt dicht te gaan
« Laatste bericht door kletskousje Gepost op april 24, 2021, 16:22:39 »
Bij mijn popje ziet de neusdop er ook ruw en dus helemaal niet glad uit. Ze zit met nog een popje en die heeft een neusdopje dat wel verkleurt maar gewoon glad blijft. Het verschilt dus van parkiet.  Verder moet je een beetje oppassen met multivitamine, te veel is schadelijk voor met name de lever. Beter kun je wat ongeraffineerde rode palmnootolie over het voer druppelen. Dat is een advies die ik van een vogelarts kreeg. Met mate dus.
7
Broeden / Re: Ze lopen alleen maar naar elkaar te schelden
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op april 23, 2021, 16:54:06 »
Fijn dat 't opgelost is ^^
8
Broeden / Re: Ze lopen alleen maar naar elkaar te schelden
« Laatste bericht door Mijn vogeltje Gepost op april 23, 2021, 11:25:48 »
Bedankt voor je tips.
Ik heb nu het popje, waarvan het geslacht al duidelijk is, nu verplaatst naar de buitenvoilere. Ze vind het wel erg leuk daar, ze kan daar lekker veel vliegen en geen vogeltjes meer die naar haar schelden😁
9
Overige Vragen / Re: Pootje gebroken?
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op april 22, 2021, 17:08:54 »
Is lastig te zeggen natuurlijk, maar algemene tip: Als je iets niet vertrouwd, neem eens contact op met 'n (bij voorkeur) vogelkundige dieren arts.

Kan verstuikt zijn, gebroken, uit de kom.. valt zo niet te zeggen helaas.
10
Broeden / Re: Ze lopen alleen maar naar elkaar te schelden
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op april 22, 2021, 17:07:13 »
Waarschijnlijk heb je 2 popjes, gezien de beschrijving van hun reactie naar elkaar.
De enige opties die je dan hebt, is 'n 2de mannetje er bij; of de andere dame apart houden (met eigen partner) - of haar verhuizen.
Ik weet natuurlijk niet hoe groot hun huisje is, maar dat zijn de opties die in me op komen.

2 dames met 1 mannetje gaat zelden goed - omgekeerd is meestal geen probleem (hoewel even aantallen in de regel beter is)
Pagina's: [1] 2 3 ... 10