Hulp/advies bij beschadigde snavel.

Gestart door MoniqueF, februari 19, 2023, 15:22:12

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

MoniqueF

Hallo iedereen,

Ik maak mij zorgen om mijn grasparkiet Happy, ik vind de snavel er niet goed uit zien en vraag mij af hoe dit zou kunnen komen.
Zie bijgaande foto's op https://postimg.cc/gallery/w3SPcfQ (Ik kan ze hier niet uploaden omdat ik een foutmelding krijg, "De bijlage-upload-directory is niet schrijfbaar. De bijlage of avatar kan niet worden opgeslagen" En nee, de foto's zijn niet te groot of van het verkeerde formaat, voor de it'ers die met oplossingen willen komen.

Ik dacht eerst aan schurft, maar ik heb een e-mail gestuurd naar de dierenarts (geweldige vrouw, die altijd goed helpt voor zover haar kennis over vogels reikt) en die zei dat dit het niet was.
Ze dacht aan een voedingsprobleem en adviseerde mij om een vogelarts te bellen voor advies over voeding.
Toch vind ik het vreemd, mijn parkietjes (ik heb er 4) krijgen zaden, een bakje pellets, een bakje eivoer, af en toe een trosgierst en in het weekend een snoepstaaf.
Ik probeer af en toe wat peterselie door het voor te doen, war de 1 wel van houdt en de andere niet. Mijn vorige parkiet Lucky was er gek op, maar de rest niet zo.
En zo af en toe doe ik wat vogelmineralen door het voer. Nu kan ik niet zien of happy hier overal van eet, maar aan de voeding zou het toch niet kunnen liggen lijkt mij, en zo ja, wat zou er missen?
Er hangt ook een roze mineraalblok en een sepia schelp waar ze hun snavel kunnen slijpen in de kooi.

Nou heb ik hier 2 vogelartsen in de buurt waar ik in het verleden ben geweest met Lucky omdat zijn pootje verlamd werd en steeds minder zijn poot kon gebruiken.
Ik heb pijnmedicatie gekregen van de 1e va, wat niet hielp. Het leek er trouwens helemaal niet op dat hij pijn had, verder floot hij, at goed, vloog hij en waste zich goed, alleen moest alles met 1 poot, wat natuurlijk niet altijd even makkelijk gaat.
De andere va heeft foto's gemaakt, waarbij ik vroeg om ook een foto te maken van de buik i.v.m. een eventuele tumor, waardoor parkietjes ook verlamd kunnen worden, dit is toch niet gedaan en hij had het over een spier die verrekt was. Na korte tijd werd hij steeds slechter en heb ik hem moeten laten inslapen.
De kennis van deze vogelartsen laat in mijn optiek dus te wensen over. Ik zie het dus niet zitten om hier heen te gaan en weer geld te betalen voor iets wat niet werkt of een verkeerde diagnose te krijgen.

Aan de andere kant is Happy nog vrij jong, en wordt wel het meeste gepest, misschien dat de andere parkietjes door steeds op de snavel van happy te pikken en hem zo laten zien wie de baas is en dus zijn snavel beschadigen.
Ik heb trouwens 2 vrouwtjes, een Engelse grasparkiet man die iets groter is en happy een andere man waar het nu over gaat.

De vraag is eigenlijk, als het een voedingsprobleem zou zijn, welke voeding moet ik aan denken?
Zou het door de andere parkietjes kunnen komen?
Of valt het allemaal wel mee en groeit het vanzelf weer goed en kan dit voorkomen bij parkietjes en maak ik mij teveel zorgen?

Alvast bedankt.


Monique

Poekie, Coco, Binkie en Happy
P.s. ik krijg een fout bij het uploaden van de afbeeldingen ( n.l. De bijlage-upload-directory is niet schrijfbaar. De bijlage of avatar kan niet worden opgeslagen.)
En nee, de foto's zijn niet te groot of van het verkeerde formaat, voor de it'ers.