pootjes vreemd

Gestart door nenemooscha, oktober 21, 2021, 17:58:02

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

nenemooscha

Hallo hier is Nenemooscha
Mijn parkietje Dushy is weer eens uit de rui, maar mijn vraag is kan een parkietje ook een beroerte met als gevolg vreemde pootjes krijgen , eerst het ene pootje volgen mijn had hij ergens tussen gezeten en trok zijn pootje terug met als gevolg verlamde poot, maar sinds gister ochtend tot mijn grote verbaas zing zijn anderen pootje ook, met als gevolg uitglijden op zijn stokje geen grip meer, wie kan mijn helpen wat dit is, en hoe kan Dushy weer op zijn stokje blijven zitten, Dushy is al wel een oud baasje( 9 jaar) maar zo zielig, dank U voor de genomen moeite om het te lezen.
Nenemooscha.
ps een foto lukt me niet iemand die me kan helpen met de foto?
Lieve groetjes van Nene

Sara

Hallo,

Het is intussen al even geleden dat je dit berichtje gepost hebt. Ik denk dat het beste advies hier is om naar een dierenarts te gaan die voldoende van grasparkietjes kent. Als de pootjes plots verlamd raken, maar je niet hebt gezien hoe dit gebeurd is, zou hier denk ik toch wel iets neurologisch aan de hand kunnen zijn. Maar ik ben natuurlijk geen dierenarts dus zo snel mogelijk ééntje raadplegen lijkt mij hier wel de boodschap.

Laat je nog weten hoe het intussen met Dushy is?

Vele groetjes,

Sara
Vele groetjes van een ex-grasparkietenbaasje (met heimwee) ;-)
Ook een pootje van Zoë en Fenna, mijn keeshondjes

nenemooscha

Hallo mag ik sara zeggen.
Even vertellen hoe het nu met Dushy gaat, onze Dushy is heel druk met eten en.... u raad het niet maar promp om ongeveer ( net of hij klok kijken kan) 7 uur gaat hij eerst 2 voerbakjes omhoog duwen, maar dan gaat hij op de grond alle vier de hoeken bewerken met zijn lijfje en gaat hij met zijn vleugels wapperen, en toont voor ons een nestgedrag, wij hebben een bakje met een stukje handdoek er in gelegd, en ja hoor hij gaat nu elke avond omstreeks 7 uur naar beneden en in dat bakje rommelen en spreid zijn vleugeltjes ,maar Dushy is een mannetje gek toch , maar ja hij heeft eigelijk geen last van zijn pootjes en past zich wonderbaarlijk aan, wij denken dat zijn nageltjes te lang zijn en dan draait ook wel eens een nageltje,maar we denken er toch aan om de dierenarts zijn pootjes een te bekijken en...te knippen voor nu bedankt sara voor de moeite om te schrijven tot de volgende keer Daggg.
vriendelijke groet Nenemooscha.<a href='https://postimg.cc/RNvhQxfK'; target='_blank'><img src='https://i.postimg.cc/X7C5WVYH/20201225-161308.jpg'; border='0' alt='20201225-161308'/></a>
Lieve groetjes van Nene

nenemooscha

Hallokes

Sorry mijn foto was niet gelukt daarvoor mijn excuus, ga het nog eens proberen , en als het niet lukt zal ik vragen hoe het moet,  al vast mijn dankbare groet
Nenemooscha
Lieve groetjes van Nene

kletskousje

hallo,

Als ik naar de foto kijk ben ik er 100% overtuigd dat deze vogel een vrouwtje is(popje). Als dit Dushy is? Het verschil met een mannetje en vrouwtje kun je heel goed zien aan de neusdop van de vogel. Bij een mannetje wordt de neusdop blauw en verandert niet meer van kleur. Bij vrouwtjes daarentegen kunnen de neusdoppen wat blauwig zijn maar zo gauw zij broeds worden gaat de neusdop verkleuren, net zoals bij deze parkiet. Ze kunnen, dat hoeft niet altijd, na de broedsperiode weer terug kleuren naar wit/blauwig. Maar dan nog zie je duidelijk het verschil tussen een man en popje.

Mijn advies is dan ook om alle broedgelegen in de kooi te verwijderen, zoals evt alle dingenwaar ze in kan gaan zitten. Het is misschien wel een schattig gezicht maar niet goed voor de vogel. Als je overweegt er een vogel bij te zetten kies dan niet voor een popje, dat gaat niet altijd goed samen nl. Uitzonderingen daargelaten.

nenemooscha

Hallo  kletskousje
Dank je wel voor jou informatie, altijd al zo`n vermoede van dat onze Dushy een vrouwtje was, nou ik ben
je erg dankbaar voor je info hoor, fijne Kerst wens ik jou ene... misschien tot gauw dagggg.
Nene mooscha en Dushy  http://blog.seniorennet.nl/dushy/ dit is Dushy haar blogje
Lieve groetjes van Nene

kletskousje

Graag gedaan hoor, jij ook fijne kerstdagen. Veel plezier met Dushy.

nenemooscha

Hallo  hier is Nenemooscha nog weer eens om Dushy zijn gedrag de laatste tijd te verwoorden , wij denken en vermoeden iets, maar komen toch even vragen of er iemand dit gedrag herkent en ...
of het normaal is , nou hier komt mijn verhaal: zodra het ongeveer 7 uur gaat worden kruipt Dushy naar beneden in zijn kooi, en gaat dan met zijn vleugeltjes te keer en schuurt over de grond, omdat zijn pootjes niet zo goed meer zijn loop hij op zijn hielen, daarom hebben we een handdoekje op de grond gelegt, dus kruipt Dushy elke avond naar beneden en kijken wij wel eens wat of hij daar toch doet, nou hij gaat met zijn kontje op de handdoek en hard vleugel wapperen, vreemd of is dit broed gedrag van onze 9 jarige dushy, bedank voor het lezen mensjes.
lieve groet van Nene
Lieve groetjes van Nene

nenemooscha

Hallokes lieve mensjes
Even vertellen hoe of het met onze Dushy gaat, het gaat goed en word ze steeds wat ouder, geregeld in de rui, maar zit soms uren op haar lampje in het zonnetje, en gaat zo af entoe het lichtje aan omdat hij op zonnen energie werkt haha dus de groetjes van onze lieve Dushy
Lieve groetjes van Nene