Auteur Topic: Parkiet wordt maar niet tam!  (gelezen 58 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline suki de parkiet

  • Nieuw Lid
  • Berichten: 1
Parkiet wordt maar niet tam!
« Gepost op: januari 13, 2021, 13:39:41 »
Onze lieve parkiet, Suki (popje, 5 maanden oud ongv.) wil maar niet bij ons in de buurt komen!
We hebben onze hand altijd in de ochtend in de kooi, met wat trosgierst, en hebben de kooi zo neer gezet dat ze op oog hoogte naast me zit als ik aan mijn bureau zit (had gelezen dat ze heel erg moeten wennen aan hun omgeving,vandaar dat ze zo dicht bij mijn bureau staat). De kooi gaat elke ochtend open en die blijft open tot ik en m'n vriendin weer gaan slapen, toch zit Suki liever binnen!

In de eerste maand wilde Suki nog niks van ons weten en hebben we haar het grootste deel laten wennen aan de omgeving.
De volgende maanden ging het steeds beter en durfde ze steeds meer bij onze hand (in de kooi) te gaan zitten en een beetje pikken aan het trosgierst. Ze durfde nog niet uit een gestrekte hand het gierst te eten, alleen wanneer we het tussen duim en wijsvinger vasthouden.

Daarna zagen we wat vooruitgang, ze kwam vaker de kooi uit om wat rond te fladderen in de kamer, kwam op mijn computer zitten , en ze heeft zelfs 2 keer op onze schouder gezeten. Ook hebben we haar een paar keer op de borst kunnen aanraken tijdens het voeren van trosgierst.

Maar de laatste paar dagen doet ze niks meer met onze hand. Ook komt ze al bijna 1,5e week niet meer uit de kooi. wel heeft ze hernieuwde interesse voor haar speeltjes en speelt ze dag in dag uit daarmee. Het is echt alsof de speeltjes ons vervangen hebben haha, we houden echt heel veel van het beestje maar het zou zo leuk zijn als ze in iedergeval op de schouder durfde te komen zitten

Offline Kleintjes

  • Everlasting Multi-tasker / Fibro warrior
  • Beheerder
  • Parkietenverslaafde
  • *
  • Berichten: 4.141
  • Geslacht: Vrouw
  • Limburg mien vaderlandj. Doa is wo ich woon.
Re: Parkiet wordt maar niet tam!
« Reactie #1 Gepost op: januari 14, 2021, 01:11:38 »
Je parkietje is in de puberteit - ook vogels kennen die periode ;)
Sommige willen dan niks meer met anderen te maken hebben, zijn rebels, ondeugend(er), of wat ook.

Er zijn parkietjes die er helemaal niet van houden om bij mensen in de buurt te komen, of die niet uit de kooi willen. Je kunt gewoon doorgaan met tam maken, 't zal zich vanzelf uitwijzen of je kleine vriendje interesse heeft of niet.
Pootjes van; Eddie, Lemmy, Ezio, Mozy, Neo, en Dot
Groetjes van ons :). IM: Venus, Gino, Silly, Mini, Gina, Giny, Pino, Kyra, Tolo, Cookie, Charly, Tweety, R2-D2.1, Kruumel, Oli, Sammie, Mozy, BB-8.1, BB-8.2, C-3PO Pino II, Scotty, Jecky, Amy, Punky
Geheugen problemen; Bij voorbaat excuses