Herstellende + 2 jonkies samen zetten?

Gestart door Kiddo, juni 10, 2020, 00:56:00

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Kiddo

Ik heb 3 engelse grasparkieten. Kiko van bijna 12 maanden en Ruby en Spiky van 2 maanden oud. Op dit moment zitten ze nog in gescheiden kooien en al aardig aan elkaar gewend. Kiko is herstellende van ziekte en heeft ondergewicht, daarom moet ik erg letten op hoeveel hij eet.
Ik wil de drie erg graag bij elkaar zetten, wat ze zelf ook graag lijken te willen gezien het vele getrek aan het tussenschot en het gefladder tegen het tussenschot. Ze zitten veel bij elkaar bij het tussenschot en doen bijna alles tegelijkertijd. Dus als er één gaat eten,, scharrelen, schommelen, plukken slapen, doen de andere twee dat ook.
Ik ben alleen bang dat Kiko niet genoeg aan eten toe zal komen, en dat kan hij zich met zijn 36 gram niet permitteren. Kiko is heel bescheiden en afwachtend, Ruby druk speels en opvliegend, Spiky is dominant, sociaal en nieuwsgierig. Ik heb ze al een keer bij elkaar gezet, wat ze alledrie erg leuk vonden, maar Kiko kreeg geen kans om te eten, omdat de andere twee hem steeds weg joegen. Ondanks de drie voerbakjes.

Nu zit ik eraan te denken om Ruby of Spiky bij Kiko te zetten, zodat Kiko vast een band kan opbouwen met één van de twee. En ze daarna met zijn drieën bij elkaar zetten.
Zou dat een goed idee zijn?

Hebben jullie andere tips voor deze situatie?
Groetjes van Kiko, Ruby en Spiky