Auteur Topic: Jonge parkiet plaagt oudere parkiet  (gelezen 539 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Kim

  • Lid
  • *
  • Berichten: 6
Jonge parkiet plaagt oudere parkiet
« Gepost op: april 18, 2020, 20:37:11 »
Hoi allen,

In 2012 hebben wij ons eerste parkietje gekocht, genaamd Buddy (mannetje). Toentertijd hebben wij een dag later ons tweede parkietje in de familie welkom geheten, genaamd George. Helaas is George een aantal maanden geleden ziek geworden en hebben wij hem moeten inslapen. Omdat wij Buddy niet alleen wilde laten hebben wij vrijwel de volgende dag na het laten inslapen van George een vriendje gehaald voor Buddy, genaamd Meneer de Uil (ook een mannetje).

In eerste instantie ging het allemaal prima, totdat de veertjes van Meneer de Uil waren volgroeid. Vanaf dat moment is Meneer de Uil Buddy gaan pesten. Buddy kan niet meer vliegen omdat hij daar geen energie meer voor heeft en heeft ook nooit echt gevlogen (George hield overigens wel van vliegen). Meneer de Uil is hierachter gekomen en zit achter Buddy aan, pikt op hem zonder reden en gaat met zijn poot op zijn veertjes of duikt gewoon boven op hem. Ik heb al wat onderzoek gedaan over hoe slappere parkietjes en hoe 'sterke' parkietjes deze vogeltjes kunnen afstoten. 

Ik vind dit natuurlijk ontzettend vervelend voor Buddy, want hij is echt mijn mattie since day one. Buddy blijft maar van zijn stokje vallen door Meneer de Uil en dan zitten Buddy zijn veertjes weer overal en nergens. Het ge-etter begint voornamelijk nu rond een uur of 8 en blijft nog een goed half uurtje/uur doorgaan. Overdag is dit gezeur er ook, maar dan minder lang. De dierenarts heeft gezegd dat er niks aan te doen is. Ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken en wat we het beste kunnen doen? Buddy is natuurlijk ook al bijna 7 jaar en Meneer de Uil pas 7 maanden. Wie o wie knows the answer?

Groetjes Kim