Grasparkieten > Broeden

Tweede eitje buiten broedhok gelegd

(1/1)

Risjeberg:
Goedemorgen, ons parkietje heeft voor de eerste keer eitjes gelegd. Ze heeft er een netjes in het broedhok gelegd, maar de tweede net voor het broedhok op een plateau. Dit eitje is denk ik hierdoor kapot gegaan. Weet iemand misschien waarom ze dat eitje daar gelegd heeft? Ook zien we dat ze nog niet volledig aan het broeden is, kan dat komen doordat dit ritje kapot is gegaan en moeten we gewoon nog even geduld hebben? Vandaag zou het derde eitje moeten komen. Ik hoop hier wat advies over te kunnen krijgen.

AnneS:
Ik heb geen idee en weet ook niets van kweken met parkieten om eerlijk te zijn.Op vogelcafe (ook een forum maar dan voor alle soorten vogels)weten ze wel veel van dit soort onderwerpen.

Kleintjes:
Popjes leggen soms op de meest uiteenlopende plaatsen eitjes, echter meestal gelukkig gewoon in 't bestemde kuiltje in 't blok.
Kan altijd wel eens gebeuren, dat er 'n eitje dus buiten 't blokje ligt.

In de winter hang je best geen broedblok op, is niet 't ideale seizoen hiervoor. (te koud, te donker, en meestal te droog in huis vanwege de verwarming)
Voorjaar (eind April ergens) is 'n betere tijd, als je echt wilt kweken. Tevens mag de pop niet te oud zijn, dit kan gevaarlijk zijn voor haar (maximaal ongeveer 5 jaar) ^^

Risjeberg:
Bedankt voor je antwoord. De pop is nu twee jaar, dus niet te oud of te jong. Dit is haar eerste leg, maar het is bij twee eitjes gebleven. Ze broed ook niet heel veel. Ik denk dat ik inderdaad beter kan wachten tot april.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie