Auteur Topic: Wat heeft mijn grasparkietje?  (gelezen 57 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Kev8n

  • Lid
  • *
  • Berichten: 3
Wat heeft mijn grasparkietje?
« Gepost op: januari 12, 2020, 21:05:44 »
Hallo,

Ik had een vraag over mij grasparkietje dirkie.

Momenteel heb ik 2 grasparkietjes van rond de 2.5 jaar. Beide mannetjes, geen broertjes. Maar gaan perfect met elkaar samen.

Nu heeft dirkie sinds een tijdje rare verschijningen. Overdag is er vrijwel niks aan de hand en is die vaak de drukste en de gekste. Maar toen ik laatst een keer snachts thuis kwam hoorde ik hem rare geluiden maken. Dat er iets vast in zijn krop zat. Telkens met zijn snavel bewegingen maken dat er iets in zijn keeltje zit. Vaak ook met beetje piepend geluid erachter aan.

Het is vaak maar even en overdag hoor je hem er niet meer over wel zit die soms wat bollig als die aan het rusten is. En met vliegen vliegt die geen 5 rondjes wat de ander doet maar 2. En dan is die een beetje buitenadem.

Maar verder is het wel een stevige grasparkiet. Hij is het baasje en wil natuurlijk altijd waar chico (de andere vogel) gaat eten ook eten. En later voert die zijn maatje dan weer.

Dat was in het begin ook mijn gedachte omdat hij zijn maatje vaak voert dat die misschien teveel zaadjes opgekropt had. Maar denk nu toch iets met zijn luchtwegen of longetjes?

Heeft iemand hier ervaring mee? Of die ik kan mailen? Ik heb zelf 2 korte filmpjes waar je ziet wat die doet. Maar deze kan ik hier niet uploaden.

A.s maandag heb ik een afspraak staan met de dierenarts. Maar hier ben ik ook niet dol van omdat die vroeger ook vaak verkeerde medicijnen gaf aan mijn andere parkietjes...

Hoop dat iemand mij een beetje iets duidelijk kan maken wat het kan zijn

Groetjes
Kevin

Offline Kleintjes

  • Everlasting Multi-tasker / Fibro warrior
  • Beheerder
  • Parkietenverslaafde
  • *
  • Berichten: 4.040
  • Geslacht: Vrouw
  • Limburg mien vaderlandj. Doa is wo ich woon.
Re: Wat heeft mijn grasparkietje?
« Reactie #1 Gepost op: januari 15, 2020, 23:12:36 »
Hoihoi,

vervelend dat je vriendje niet helemaal lekker is.

Je zou contact kunnen opnemen met dr Hedwig van der Horst, zij is gespecialiseerd in vogels en dan met name krom snavels.
Haar email staat op de site, kun je via de zoekfunctie terug vinden.

Komen ze vaker uit de kooi, of zitten ze meestal binnen? Als ze veel binnen zitten, is 't wellicht 'n idee de kooi zodanig in te richten, dat ze van stok naar stok moeten vliegen / fladderen. Dit stimuleert hun natuurlijke gedrag, en daarmee ook de conditie. Buiten de kooi is natuurlijk 't beste, echter moet je je parkietje nooit dwingen de kooi te verlaten - altijd uit vrije wil naar buiten laten komen. Uiteraard wel zorgen, dat de ruimte veilig is.
Pootjes van; Eddie, Lemmy, Ezio, Mozy II, Neo, Punky en Dot.
Groetjes van ons :). IM: Venus, Gino, Silly, Mini, Gina, Giny, Pino, Kyra, Tolo, Cookie, Charly, Tweety, R2-D2.1, Kruumel, Oli, Sammie, Mozy, BB-8.1, BB-8.2, C-3PO Pino II, Scotty, Jecky, Amy
Geheugen problemen; Bij voorbaat excuses