Auteur Topic: Kooiaanpassingen bij jicht  (gelezen 780 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline KasperLukas

  • Lid
  • *
  • Berichten: 8
Kooiaanpassingen bij jicht
« Gepost op: september 22, 2018, 17:27:28 »
Hallo allemaal,

Ik heb 2 prachtige grasparkietjes, genaamd Kasper (pop) een engelse grasparkiet van 5 jaar, en Lukas(man) een gewone grasparkiet van 4 jaar oud.  Een tijdje geleden viel het mij op dat Kasper haar pootjes gezwollen leken, met glanzende rode zwellingen op de voetzool. Ik ben met haar naar de dierenarts geweest, die vaststelde dat er sprake was van Jicht. Zij kan ook al een hele tijd niet meer vliegen, dus waarschijnlijk heeft zij ook jicht in haar vleugelgewrichten :(. Ik kreeg het advies vitamines te gebruiken en eiwitten zo veel mogelijk te schrappen uit haar dieet.

Het viel mij op dat zij het liefst op haar touw zit, dus ik heb een mooie touwschommel gekocht waar zij ook graag zit. De rest van de stokken zijn van hout, voor Lukas.  Ik vroeg mij af of jullie nog tips hadden om de kooi comfortabeler te maken, zoals een platform (voor knaagdieren) of een hangmatje.

Ter info. Het gaat naar omstandigheden goed met beide parkietjes. Kasper is altijd wat stiller en rustiger geweest (lekker Engels), maar speelt nog volop met belletjes en eierdozen, eet goed, drinkt goed en kan nog goed op haar stok zitten. Haar voeten hebben weer een opvlamming, waarschijnlijk omdat ze broeds was.

Ik hoop dat jullie nog creatieve tips hebben :)

dankjewel.
groetjes

Offline Kleintjes

  • Everlasting Multi-tasker / Fibro warrior
  • Beheerder
  • Parkietenverslaafde
  • *
  • Berichten: 4.141
  • Geslacht: Vrouw
  • Limburg mien vaderlandj. Doa is wo ich woon.
Re: Kooiaanpassingen bij jicht
« Reactie #1 Gepost op: september 22, 2018, 20:03:04 »
Hoihoi,

Vervelend dat de kleine meid last heeft van jicht.

Platformpje is inderdaad 'n mogelijkheid. Ook kun je zelf stokken aanpassen zodat ze gemakkelijker kan zitten en minder druk op de voetjes heeft. Ik heb dit zelf ook gedaan voor 'n popje dat ik heb gehad, zij had ook voetproblemen.

Tevens zou je 'n dikke mineralenstok kunnen gebruiken, dit helpt ook bij 't makkelijker zitten - en houdt de nageltjes kort. BIj voetproblemen zijn dunnere stokken vaak lastig voor de patiƫnt en zijn dikke stokken (en touwen) prettiger.

Hangmatje weet ik niet, daar heb ik geen ervaring mee helaas. Wellicht iemand anders wel.
Pootjes van; Eddie, Lemmy, Ezio, Mozy, Neo, en Dot
Groetjes van ons :). IM: Venus, Gino, Silly, Mini, Gina, Giny, Pino, Kyra, Tolo, Cookie, Charly, Tweety, R2-D2.1, Kruumel, Oli, Sammie, Mozy, BB-8.1, BB-8.2, C-3PO Pino II, Scotty, Jecky, Amy, Punky
Geheugen problemen; Bij voorbaat excuses