Auteur Topic: paniek parkiet  (gelezen 835 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline parkiets

  • Lid
  • *
  • Berichten: 3
paniek parkiet
« Gepost op: augustus 24, 2018, 18:07:38 »
Hallo allemaal,

Ik heb gister middag 2 jonge parkietjes opgehaald, een blauwe (pino) en een gele (keita), als het goed is zijn het 2 mannen.

Voor ze bij mij kwamen hebben ze een tijd al samen gezeten met een hoop andere jonge parkietjes dus ze kennen elkaar al een beetje en met die 2 samen gaat het goed!

Ze zitte geregeld wat te kwetteren en rond te klimmen in de kooi, als ik voorbij loop, of er bij ga zitten geven ze niks om.

Maar zodra ik met mijn hand in de kooi ga, niet om naar hun te grijpen maar om bv wat trosgierst neer te leggen raakt keita in paniek, hij begind dan rond te fladderen van links naar rechts en vliegt overal tegenaan.

Ik snap dat ik ze de tijd moet geven om te wennen en dat ik ze niet direct tam krijg, maar ik zal ze toch af en toe wat moeten voeren en ik wil niet dat het arme beestje zichzelf pijn doet..

iemand tips?


Offline Rammetje

  • Dierenvriend
  • **
  • Berichten: 126
  • Geslacht: Vrouw
Re: paniek parkiet
« Reactie #1 Gepost op: augustus 24, 2018, 18:36:48 »
Ja die hand is nog vreemd  voor hem en dan krijg je dat gefladder. Gewoon heel rustig met je hand in de kooi blijven gaan, en zolang met je hand in de kooi blijven tot hij rustig blijft zitten en dan pas terug gaan. Op een gegeven moment heeft hij wel  door "dus als ik stop met dat gefladder gaat die enge hand weg". En na een tijdje "die hand is toch eigenlijk niet zo eng". Met veel geduld gaat dat lukken, en zo vlug verwonden ze zich niet hoor. Veel plezier met je parkietjes
« Laatst bewerkt op: augustus 24, 2018, 18:39:55 door Rammetje »