Auteur Topic: Nieuw parkietje heeft moeite met wennen  (gelezen 824 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Birgiddl

  • Lid
  • *
  • Berichten: 11
Nieuw parkietje heeft moeite met wennen
« Gepost op: juni 08, 2018, 09:08:51 »
Lieve Forumleden,
Ik heb jullie hulp nodig ivm onze nieuwe parkiet. Even beginnen bij het begin.
2012 kwam mannetje Tjibbe bij ons wonen, nadat een kennis hem heeft afgestaan. 2 weken later werd Troels gevonden in een paardenstal. Dit jong mannetje na 1 dag naast elkaar bij Tjibbe in de kooi gezet en de 2 waren 4 vleugels op een buik. Helaas is Tjibbe 3 jaar later overleden. Hij was zijn hele leven al kwakkelijk maar op gegeven moment werd hij ziek. Zelfs zo ziek dat hij 4 weken werd opgenomen bij Vogelarts Frank Verstappen.
Troels bleef alleen achter en we hebben voor hem popje Vera uit het asiel gehaald. De introductie ging goed en deze twee konden het goed met elkaar vinden. Helaas is Vera na 2 jaar overleden door een tumor in haar buik. Ook hiervoor waren bij in de kliniek van Frank Verstappen en hebben ter plekke besloten om haar in te laten slapen. En weer bleef Troels alleen achter.
Toevallig kwam in het asiel weer een vogeltje binnen, een groen mannetje die ik Watson noemde. Na een korte introductie waren Troels en Watson een setje. Deze 2 waren voor elkaar gemaakt. Het was fantastisch om te zien en ik was super blij. 3 weken geleden is Troels overleden. Mijn klein mannetje was net nog met Watson aan het heen en weer vliegen in de kooi en een paar seconden later lag hij dood op de grond. Ben nog steeds verdrietig wanneer ik aan mijn klein mannetje denk maar ik ben Watson niet vergeten.
Via een kennis hebben wij Kynnie gekregen, een mooi mannetje van augustus vorig jaar. Hij was in een buitenvolière met 10 andere parkieten en had geen maatje. Na 1 dag in de kooien naast elkaar, waar ze naar elkaar riepen en het verbouwen van onze binnenvolière, durfde ik het aan, om ze bij elkaar te zetten. De eerste dag bleven de 2 heel afstandelijk ook al naderden ze elkaar zodat ze ’s nachts op een schommel zaten. Elke dag een klein beetje meer toenadering maar het blijft afstandelijk. Watson is zijn oude zelf, fluitend en proberen contact te maken met Kynnie (proberen te voeren, kusjes geven) maar Kynnie wijkt terug. Hij eet wel maar zit nog steeds erg gespannen in de kooi.
Het is de eerste keer dat een nieuwe vogel zo reageert. De andere vogels waren na ca. 2 dagen al op hun gemakt. Kynnie daarentegen is nog steeds gespannen. Het maakt me wel verdrietig. Ik weet dat een vogel tijd nodig heeft om te wennen maar ik weet niet wanneer het punt bereikt is om te zeggen, het is toch geen click en hij kan wellicht beter terug in zijn oude groep. Ik wil hem met alle plezier meer tijd geven maar wil dat hij ongelukkig is. Het is zeker voor hem een grote stap, naast een nieuwe omgeving, dat hij nu opeens binnen is en niet meer buiten.
Kunnen jullie mij een tip geven, wat ik nog kan doen om hem te laten wennen? Of denken jullie dat het inderdaad beter is om Kynnie terug te geven zodat hij in zijn vertrouwde omgeving buiten is?
Hartelijk dank voor jullie reacties.
Liefs, Birgit
Fly like little eagles lieve Tjibbe, Troels en Vera! Mis jullie <3

Offline Birgiddl

  • Lid
  • *
  • Berichten: 11
Re: Nieuw parkietje heeft moeite met wennen
« Reactie #1 Gepost op: juni 08, 2018, 09:22:24 »
Ben nog vergeten erbij te zetten, dat Kynnie op zondag 3 juni bij ons is gekomen. Hij is nu 6 dagen bij ons.
Hartelijke groetjes, Birgit
Fly like little eagles lieve Tjibbe, Troels en Vera! Mis jullie <3