Auteur Topic: parkieten ruzie? of speels?  (gelezen 1731 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

rugenne

 • Gast
parkieten ruzie? of speels?
« Gepost op: november 14, 2017, 20:38:44 »
hallo, ik had even een vraagje over mijn lieve grasjes mike en wesley, ( beide mannetjes )

ik heb in het verleden al gemerkt dat wesley de dominante is van het paar maar nu durft wesley wel buiten de kooi maar mike blijft er in zitten. wanneer ze dan tegen over elkaar staan ( mike binnen en wesley buiten de kooi) dan beginnen ze wel wat te happen naar elkaar. dit gedrag is wel vaker zo, voornamelijk bij het trainen en voeren van trosgierst. maar nu in deze situatie ging het toch wel echt wat erger. er is nog nooit bloed geweest of dat het heel erg ging ofso. ik dacht altijd dat het gewoon wat speels gedrag was. echter begin ik nu te twijfelen en vroeg ik mij af of ik dit moest laten of dat ik er iets aan moet doen. ter informatie, de kooi staat gewoon open dus ze zouden er beide uit kunnen maar alleen wesley durft dit. wesley durft ook makkelijker op mijn hand als mike, dit meestal omdat wesley mike een beetje bij mijn hand wegjaagt.

ik kijk vooruit naar uw reacties.

gr. rugenne

Offline Sara

 • Global Moderator
 • Parkiet-o-loog
 • *
 • Berichten: 2.551
 • Geslacht: Vrouw
Re: parkieten ruzie? of speels?
« Reactie #1 Gepost op: november 15, 2017, 20:32:06 »
Hallo,

Even een paar vraagjes: Hoelang heb je de parkietjes al? Ik begrijp dat je parkietjes dan niet tam zijn? Ben je zeker dat het twee mannen zijn? Als je niet helemaal zeker bent, kan je hier altijd een foto posten van hun neusdoppen.

Vele groetjes,

Sara
Vele groetjes van een ex-grasparkietenbaasje (met heimwee) ;-)
Ook een pootje van Zoë en Fenna, mijn keeshondjes

rugenne

 • Gast
Re:sara
« Reactie #2 Gepost op: november 19, 2017, 09:48:00 »
ik heb de parkieten nu 3 weken, ze zijn inderdaad nog niet helemaal tam, ze komen wel op mijn hand maar alleen met eten.
over het geslacht van wesley ben ik inderdaad ook niet helemaal zeker, ik dacht eerst dat het een mannetje was maar de neusdop blijft heel lichtblauw ( die van mike is inmiddels echt duidelijk donkerder blauw van kleur) ook is het lichaam van mike groter en forser in verhouden met die van wesley die nog vrij iel is, ik weet niet of dit met leeftijd of geslacht te maken heeft.

ik zal kijken of het mij lukt vandaag een goede foto te maken van de neusdoppen, die post ik dan later vandaag nog hier onder.

groetjes

rugenne

 • Gast
Re: parkieten ruzie? of speels?
« Reactie #3 Gepost op: november 19, 2017, 22:43:34 »
dit is de beste foto die ik vandaag kon maken. hoop dat dit het iets duidelijker maakt. ( de parkiet op de foto is wesley. ze zijn beide vrij bang voor mijn mobiel dus die van mike is mislukt :(    ... )

Offline Sara

 • Global Moderator
 • Parkiet-o-loog
 • *
 • Berichten: 2.551
 • Geslacht: Vrouw
Re: parkieten ruzie? of speels?
« Reactie #4 Gepost op: november 21, 2017, 21:32:23 »
Het is niet echt duidelijk, maar op het eerste gezicht zou ik toch zeggen dat het een man is. In ieder geval blijkt dat je ze echt maar pas hebt, dus het is wel normaal dat het nog wat stroef gaat. Ik zou het even afwachten. Je moet ook zeker zorgen dat je van alles twee stuks hebt, dus 2 voerbakjes, 2 zitstokken op de hoogste plek, 2 schommeltjes enz. Je kan de kooi ook eens herinrichten zodat ze allebei terug "nieuw" zijn. Zaten de parkietjes dan niet samen voor je ze kocht?

In ieder geval is 3 weken heel erg kort, dus je moet zeker nog wat geduld hebben met tam maken en met ze te laten wennen.

Met vele groetjes,

Sara
Vele groetjes van een ex-grasparkietenbaasje (met heimwee) ;-)
Ook een pootje van Zoë en Fenna, mijn keeshondjes

rugenne

 • Gast
Re: parkieten ruzie? of speels?
« Reactie #5 Gepost op: november 21, 2017, 22:10:03 »
hallo,

ik heb in principe van alles 2 of meer, 2 hoogste zit stokken, 2 voeder bakjes etc. het enige waar ik niet 2 van heb zijn drinkbakken. over het tam maken, ik moet inderdaad meer geduld hebben. het ging in het begin vrij snel met op de hand zitten dus heb waarschijnlijk te veel goede hoop gehad daardoor.

ik heb ze samen gekocht, ze kwamen ook uit 1 kooi. 

ik heb wel een extra vraag in verband met het tam maken, ik heb ze al wel uit de kooi gelaten, mike is er inmiddels ook uit geweest. ze gaan er vanzelf weer in en ik zorg altijd dat ik genoeg tijd heb. maar ik ben bang dat ik er toch misschien te vroeg mee ben geweest. is dit erg? en moet ik ze nu niet meer uit de kooi laten of juist wel ? ( ik kan merken dat wesley er graag weer uit wil )

in ieder geval bedankt voor je hulp, info en antwoorden.

gr. rugenne