Auteur Topic: 2 grasjes tam maken  (gelezen 798 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Laauuraa

  • Nieuw Lid
  • Berichten: 2
2 grasjes tam maken
« Gepost op: augustus 31, 2017, 22:35:06 »
Hallo allemaal!

Sinds iets langer dan een week heb ik voor het eerst twee parkietjes: Pip (waarschijnlijk een pop) en Moppie (waarschijnlijk het mannetje). Ik schat dat ze beide ongeveer rond de 6/8 weken zijn.

Ze waren beide al vrij snel handtam, stapte snel op en rond vliegen in de kamer gaat prima. Moppie is makkelijk met wat trosgierst de kooi in te krijgen maar Pip is een pittige tante en laat zoch niet zomaar mee krijgen. Toen zij een keer niet de kooi in te krijgen was heb ik haar (ongevaren als ik ben) gepakt en de kooi in gezet.

Ik denk dat Pip hierdoor wat bangig is geworden. Ze stapt niet meer op als ik mijn vinger voor haar houd, wel eet ze heel makkelijk uit mijn hand als ik eten voor haar houd. Ze gaat dan zelfs op mijn hand zitten. Ik weet dus niet of ze mij uittest of dat ze echt daadwerkelijk bang is geworden. Wat zou ik nu moeten doen met Pip? Het blijven proberen tot zij weer opstapt?

Als ik Moppie op mijn vinger laat zitten en hem wil verplaatsen vliegt hij al snel weer terug maar de plek waat hij zat. Hoe komt dit?

De opstap-belonen methode gaat niet echt werken denk ik. Ze raken eerder hier een beetje onrustig ban en snappen de bedoeling niet echt.

Omdat ik 3 dagen werk en 2 dagen naar school ga ben ik alleen in de ochtend er en in de avond. Ik maak uiteraard wel zo veel mogelijk tijd voor hun beide vrij.

Ook wil ik hun beide leren meer met mij te 'knuffelen'. Bij mij komen zitten, op mij schouder zitten, kusjes geven, etc.

Heb jullie tips voor mij? Alles is welkom!

Groetjes en alvast bedankt!