Auteur Topic: Parkiet 8 weken begint met bijten en gedraagt zich vreemd!  (gelezen 1508 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline etzio

  • Nieuw Lid
  • Berichten: 1
Parkiet 8 weken begint met bijten en gedraagt zich vreemd!
« Gepost op: april 21, 2017, 08:31:16 »
Hallo vogelvrienden,
Anderhalve week geleden hebben wij een Catharinaparkiet gekocht  van een kweker (een vrouwtje, heet Ezio). We hebben haar gekocht toen ze 7 weken was. Inmiddels is ze dus 8 weken.

Nadat wij haar in de kooi hebben gezet zijn wij begonnen met naast de kooi zitten en praten tegen haar. Dit leek ze fijn te vinden en ze begon al snel met babbelen. Hierna hebben we haar trosgierst gevoerd door de tralies van het hok, dit hebben we verder gebracht door het trosgierst vanuit de hand in de kooi te voeren. Na ongeveer dag 3-4 ging ze op de vinger zitten om het trosgierst op te knabbelen. Dit vond ze in het begin nog een beetje eng en stapte er dan ook na korte tijd weer van af. We hebben hierna elke keer met haar geoefend om haar zo lang mogelijk op de vinger te houden met trosgierst.

Nu begon ze afgelopen zondag (dit was dag 6) zich een beetje vreemd te gedragen. Ze is ontzettend enthousiast als we bij haar in de buurt zitten en wordt nog enthousiaster als we de trosgierst tevoorschijn halen, ze is zelf zo enthousiast dat ze zonder moeite op de vinger stapt om het trosgierst te eten. Nu proberen we haar te leren om op de vinger te zitten zonder trosgierst zodat zij uiteindelijk handtam is en buiten de kooi kan verkennen. Soms gaat dit goed en blijft ze, soms wat angstig, 3-5 seconden zitten. Maar soms begint ze onze handen aan te vallen (door te bijten).

Sinds afgelopen maandag doet zij dit ook als we gewoon met de hand in de kooi zitten, ze zit dan eerst rustig op haar stuk geluidjes te maken en als ik dan de vinger beweeg begint ze erin te bijten.

Nu weten wij niet zo goed wat we kunnen doen om haar tam te maken zonder haar agressief te maken.
Moeten we doorgaan met het trosgierst ondanks dat ze hier verslaafd aan lijkt?
En wat moeten we doen als ze bijt? Haar laten bijten, of juist terug op de stok zetten en een kwartier negeren?

Is het territoriaal  gedrag en moeten wij de kooi eens in de zoveel tijd verplaatsen zodat ze doorheeft dat dit niet haar plek is en dat ze ons moet respecteren?

Ps: Ze beweegt soms ook heel schokkerig met haar hoofd. Zie filmpje, Wij denken dat dit enthousiasme is maar wellicht hebben jullie hier andere idee├źn over. Vooral aan het einde van het filmpje is goed te zien wat ik bedoel.

Graag jullie meningen en tips!
Alvast bedankt 😊
« Laatst bewerkt op: april 21, 2017, 08:35:41 door etzio »

Offline spark

  • Lid
  • *
  • Berichten: 12
  • Geslacht: Man
Re: Parkiet 8 weken begint met bijten en gedraagt zich vreemd!
« Reactie #1 Gepost op: augustus 12, 2017, 15:31:55 »
Hoe heb je de kooi ingericht?

Onze parkiet gedraagt zich duidelijk anders als er speelgoed in hangt.
met speelgoed bedoel ik een schommel van touw, een belletje etc.
Als ik het speelgoed er uit haal, dan wordt de parkiet veel aanhankelijker en bijt hij voor mijn gevoel minder vals.
zie m'n eerste post, zojuist gemaakt