Lilo en Olie

Gestart door Marij86, februari 28, 2016, 14:20:47

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Marij86

Beste Medeforumers,

Ik heb heb vier parkieten. 2 grapasparkieten en 2 catharina parkieten. De catharina parkieten heb ik al 2 jaar. Maar laatste tijd is lilo erg territoriaal, en valt apollo en pixy aan. Ook merk ik dat lilo zich voortaan snel verveelt en de veren van haar vleugels beknabbelt. Ze plukt dus niet, maar overgroomt. Dit zal dan ook zeker gerelateerd zijn dat ik voortaan te weinig tijd voor ze heb.
Dit komt dan denk ik omdat ze voortaan meer in de kooi zitten omdat ik werk, want normaal gesproken waren ze uit de kooi als ik thuis was. Ik vind het zielig voor ze, want ze verdienen het beste. Het zijn hartstikke leuke maatjes en het valt me zwaar om een ander baasje te zoeken. Maar dat is wel het beste voor hen.

Ik ben dus op zoek naar iemand die goed voor ze kan zorgen en ze voldoende tijd kan geven. Iemand die al meer dan 4 jaar ervaring heeft met parkieten en hun gedrag. En ook met ze naar de DierenArts t gaan als dat nodig is. En garantie dat ze bij elkaar zullen blijven. Lilo en Ollie zijn namelijk broer en zus dus ik wil ook niet dat ze onder wat voor omstandig heden dan ook uit elkaar gehaald worden.
Ollie is erg rustig en stil. ik mag ollie altijd kusjes geven, maar verder wil hij niet aangeraakt worden. Lilo is een deugniet, territoriaal en erg op mij gericht. Ook haar kan je kusjes geven maar vind het niet altijd leuk. Ze komt vaak bij me zitten om me gezelschap te houden of om me even te plagen. :P  Ze zijn beide erg actief en nieuwsgierig. Ze klimmen en vliegen dan ook graag. Ze zijn tam genoeg om op je op te zoeken en ze kunnen bij ''stap op'' op je vinger stappen. Ze begrijpen het woord 'nee' ook maar al te goed, maar ze zijn soms stront eigenwijs :P . ik heb erg veel plezier aan ze, ze maken me vaak aan het lachen met hun gekke clowns gedrag, maar ze testen ook zeker erg vaak mijn geduld. Dus het is wel erg belangrijk dat je dat ook hebt :P.

Als je geen catharina parkieten hebt gehouden houdt er dan rekening meer dat dit geen beginners parkieten zijn. Ze vergen veel geduld, begrip en je respect. Hun nagels moeten regelmatig geknipt worden, ik deed dat altijd zelf. Geen leuk werkje, het moet met handschoenen, want ze kunnen hard bijten. Dus je zal dat zelf moeten kunnen of regel matig naar de DA om dat te laten doen.
Ook Belanden hun koeienvlaaien ook regelmatig door de kamer heen. Muren of wat dan ook, ze laten het gewoon vallen als ze vliegen. Het zijn dikke natte grote hateflatsen. Dus ben je erg gesteld op spullen e.d. dan passen deze schatten niet bij jou, en zul je ze ook snel zat zijn.

Ideaal zou iemand zijn die ervaring heeft met dit ras of andere papegaai achtigen, voldoende tijd voor ze heeft en ze genoeg te doen geeft. D.m.v. speeltjes en aandacht.
Ze gaan niet naar fokkers of handelaren! En ik houd mijzelf altijd beschikbaar als vakantie oppas voor ze, of als het niet werkt en ze weg wil doen. Dan neem ik ze van harte terug!

Je kunt hun verblijf mee krijgen met de spulletjes, voer en een vervoers bakje als je die nog niet hebt. Daarvoor vraag ik een kleine bijdrage van 30 euro.
Heb je nog vragen? Of kun jij je hierin vinden en heb je interesse? Stuur mij dan Even een Pbtje!

Marij86

hier even een foto van ze:

Marij86

oke misschien te hoog eisen pakket. :)  ik vind het in ieder geval belangrijk dat ze terecht komen bij iemand die goed met parkieten/papegaaien om kan gaan en ze met respect behandeld. En er voldoende tijd voor heeft uiteraard.

Het is ook handig dat je mij zowiezo als oppas/vakantie adres hebt, en ze eventueel altijd terug mag brengen als je onder wat voor omstandigheden dan ook niet meer goed voor ze kunt zorgen.