Auteur Topic: Man (2) versiert kuiken  (gelezen 841 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Rvg93

  • Gast
Man (2) versiert kuiken
« Gepost op: mei 22, 2015, 11:19:12 »
Oke eerst even een overzicht van de gebeurtenissen dit deze situatie hebben veroorzaakt. Ik had dus 2 grasjes, eerst popje van 8 weken (Mollie) en later mannetje van 8 weken erbij gezet. (Boullie)
Altijd prima gehad samen, tot de broedperiode..
Mijn popje werd een ware tiran en viel mijn mannetje steeds aan afgelopen weken. Ik heb ze daarom apart gezet, maar dit werkte niet want ze bleven elkaar roepen en broedgedrag vertonen.

Nu heb ik 2 grasjes erbij gekocht in de hoop dat er betere koppels zouden komen. Weer een popje en mannetje (Bubbles & Ringo) de 4 een nachtje in de kooi samen laten doorbrengen en Mollie trok al snel naar het nieuwe, oudere mannetje toe. Boullie ontfermde zich over Bubbles en dus heb ik twee aparte woongroepen gemaakt nu  8) met succes, maar..

En daar gaat dit hele topic ook over. Bubbles bleek veel jonger te zijn dan de bedoeling was. Ze hebben haar als volwassen parkiet verkocht maar ze is pas 8 weken ongeveer. Nu is mijn mannetje nog helemaal in de broedstemming en probeert het jonge "kuiken" te versieren. Het gaat nog niet zo ver dat hij haar verkracht maar hij laat duidelijk merken dat hij haar wel ziet zitten..

Is dit een probleem?

Rvg93

  • Gast
Re: Man (2) versiert kuiken
« Reactie #1 Gepost op: mei 22, 2015, 12:00:02 »
Bij allebei de 'broedgrage' vogels heb ik de hoeveelheid daglicht al beperkt overigens.
De bedoeling was om te gaan broeden met mijn eerste koppel destijds dus ze hebben ook een tijdje een broedblok gehad, nooit gepaard of in geweest maar het gedrag zegt genoeg..