Auteur Topic: Nieuwe kooi?  (gelezen 2307 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline DorisEnCharlie

  • DorisEnCharlie
  • Dierenvriend
  • **
  • Berichten: 61
  • Geslacht: Man
  • Charlie INFY, Doris ik hou van je!
Nieuwe kooi?
« Gepost op: juni 21, 2014, 12:39:51 »
Hallo allemaal,

Ik heb sinds 3 jaar mijn parkietje Doris, voordat Doris er was hadden we een blauwe mannetje, Charlie. We hebben de kooi waar Charlie inzat doorgegeven aan Doris en deze kooi hebben we nu dus al zo'n 5 jaar. Ik wil heel graag een nieuwe kooi kopen voor Doris omdat deze kooi er niet meer uit ziet. Mijn vraag is nu: Kan een parkietje er wel tegen als zij plotseling een nieuwe kooi krijgt? Eventueel wil ik haar ook wat nieuwe speeltjes geven. Ik wil graag een wat grotere kooi kopen. Hebben jullie tips?
Rust in vrede Charlie.
In gedachten zit je op mijn schouder.
Ik Hou Van Je.
Doris, rust in vrede! Je kwam altijd in mijn hand en nek slapen, maar het liefst was je je ring aan het slopen. Ik hou enorm veel van je. Je was mijn beste vriend. De pijn blijft.

Marc1209

  • Gast
Re: Nieuwe kooi?
« Reactie #1 Gepost op: juni 23, 2014, 10:49:40 »
Hoi DorisEnCharly,

Vorig jaar heb ik voor mijn 4 parkieten een nieuwe kooi aangeschaft, hierbij heb ik de oude kooi in zijn geheel met de vriendjes erin tijdelijk verplaatst. Vervolgens heb ik de nieuwe kooi opgebouwd en de speeltjes uit de oude kooi in de nieuwe gedaan. Vervolgens heb ik de oude kooi open gedaan en ze gingen lekker fladderen. Als automatisme gingen ze gelijk naar de plek van de nieuwe kooi, dit zorgde wel even voor een schrikmomentje, dit was natuurlijk heel eng. Ook heb ik in de nieuwe kooi trosgierst opgehangen toen ze losvlogen. Hier kwamen ze wel op af. Toen ze eenmaal gewent waren aan op de nieuwe kooi te landen heb ik ze een voor een voor de opening van de kooi gehouden. En toen er een de trosgierst zag en er in ging, volgden de andere 3 gelijk!

Wel een tip als ze los vliegen en ze schrikken van de nieuwe kooi gaan ze nog een rondje, totdat ze niet meer kunnen, dan storten ze neer :P Dus even erbij blijven is wel handig.

Succes ermee!

Groetjes,

Marc