Grasparkieten > Tips van forumlezers voor forumlezers

Tip van de week: raamstickers

(1/2) > >>

Parkieten-Freak:
De tip van de week komt deze keer van Rachell22

Ik lees regelmatig dat parkieten tegen het raam vliegen en gewond raken (of nog erger: overlijden!). Een forumlid schreef aansluitend hierop dat het soms lastig is om een raam te bedekken. Bijvoorbeeld als je nog thuis woont en het mag niet van je ouders of wanneer je een heel groot raam hebt wat moeilijk te bedekken is. Ik denk dat ik hier een minder permanente oplossing voor heb gevonden en het is minder prijzig dan een nieuw gordijn!
Je kunt voor weinig geld raambedekking kopen. Deze tip was afkomstig van de vogelbescherming om te zorgen dat buitenvogels niet tegen het raam zullen vliegen. Dergelijke raambedekking "plakt" met water aan het raam. Je kunt het bijna overal krijgen (o.a. Blokker) en het kost weinig. Wie heeft dat nou niet over voor de veiligheid van zijn parkiet?

Hier twee voorbeelden: http://www.lipdus.nl/shop.html
http://www.kleurmijninterieur.nl/webwinkel/index.php?c=1480&p=6884&num=0&pid=1&view=on&nm=vogels&pp=50&kl=&kw=&so=&pn=&px=&hn=&hx=&wn=&wx= (bedankt voor deze link Lisanne)

 

*** Heb jij ook een tip voor ons?
Stuur hem via pb naar Ingrid, Lovesbudgies of Parkieten-Freak. Wie weet, staat jouw tip volgende week op dit forum! *** :)

AntonRispens:
Ik denk als de parkiet eenmaal gewend is aan de kamer, dat hij/zij niet snel meer tegen een raam aan vliegt. Hij leert snel genoeg tot hoever hij kan vliegen en landen.  ;) Het is een goeie optie denk ik om raamstickers te doen, voor het geval dat. Maar ik ben het niet van plan aangezien het erg lelijk staat, en mijn uitzicht erop word aangetast. :P

duintje:
Mijn parkieten hebben het altijd vrij snel door. De gordijnen in 't begin dicht, dan als ze gewend zijn steeds iets verder los..
Soms als je bv de luxaflex een paar weken hebt dicht gehad vergeten ze het een beetje, maar bij de mijne heb ik het zo op gelost . Planten in de vensterbank, en komt hij er in de buurt cq raakt in de vitrage verstrikt, wordt hij gevangen in de hand, en.. afgemopperd..
Ze krijgen zo wel eerst een beetje een hekel aan het 'in de hand zijn', maar 't werkt
groeten van Heidi van duinen

Ook dit duidelijk leesbaar gemaakt met Hoofdletters en de overtollige punten ook hier verwijderd. Groetjes, Kleintjes

Lovesbudgies:
Al zijn ze nog zo gewend aan de ramen, in paniek vliegen ze er toch echt per ongeluk nog tegenaan.

GeetjeBird:
Tip van mij...ik heb van die plastic zuignappen met plastic haakje eraan.
Die plak ik met wat water tegen het raam en her en der hang ik er wat leuks aan...kan een fotolijstje zijn..of een leuke hanger met theelichtje er aan...verzin maar raak.

Als je die stickers lelijk vindt kun je op mijn manier toch iets ophangen wat meer bij je interieur past!!

In de bijlage hieronder zie je een leuk vooorbeeld van iemand die er kruidenplantjes aan heeft gehangen! Grappig! (dat mogen dan geen plantjes zijn die giftig zijn voor onze parkieten).

[verwijderd door de beheerder]

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie