Auteur Topic: Wanneer is het tijd om een nieuw parkietje aan te schaffen.  (gelezen 2771 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline mariska24

 • Dierenvriend
 • **
 • Berichten: 29
 • Dag lief Pietje van me *14 december 2009*
Wanneer is het tijd om een nieuw parkietje aan te schaffen.
« Gepost op: juli 03, 2010, 11:11:28 »
Hoi Allemaal!!!

Ik ben echt heeeeel lang niet meer op dit forum geweest. Shame on me.
Maar daar had ik ook mijn redenen voor. Nou ja...of eigenlijk niet. Het liep heel lekker met Pietje en mij dus had eigenlijk geen vragen of wat dan ook. En dan heb je de rest van je dingen thuis, werk, vrienden etc. Dus dan zit je gewoon veel minder achter je pc.
Maar goed, nu ben ik er weer. Want mijn schatje is eind vorig jaar dood gegaan.
Echt heel afschuwelijk. Haar darmpjes waren gesprongen en ik was er niet bij. T was echt zoooo vreselijk. En ik voelde me ook heel schuldig, omdat ik er niet bij was en omdat ik de tekenen niet had gezien. Ik dacht dat ze gewoon heel erg in de rui was en daarom ook niet zo lekker was. Ik was er ook zoooo ontzettend overstuur door. Gelukkig was ons pap er ook nog bij, want die had me net naar huis gebracht. Maar het was gewoon ook heel naar omdat het mijn allereerste eigen beestje was en ik haar uit het ei heb zien komen. Dus ik kende haar al van dag 1. Ze is net 2 jaar geworden.
Maar goed, dat is dus even mijn verhaal.
En nu mijn vraag. Wanneer is het tijd voor een nieuw parkietje. Ik ben nu wel heel erg bezig om met alle fotos van haar leuk in te plakken enzo, maar voor mij voelt het als inruilen van je eerste eigen beestje. Hoe hebben jullie dit ervaren? Of nog niet, maar hoe denken jullie er over? Wanneer kan je weer een nieuw parkietje aanschaffen? Ben benieuwt naar jullie mening.

Liefs mariska

Offline Wouter

 • Experts
 • Parkiet-o-loog
 • *
 • Berichten: 1.640
 • Geslacht: Man
 • Charlie
  • Another Weekend
Re: Wanneer is het tijd om een nieuw parkietje aan te schaffen.
« Reactie #1 Gepost op: juli 03, 2010, 14:20:06 »
Je moet het vooral doen als je er zelf klaar voor bent, of als je denkt dat je er klaar voor bent. Een parkietje verliezen is vreselijk en al helemaal als je denkt dat het jouw schuld is, wat het vaak niet is en helaas, met een groot schuldgevoel en vreselijke spijt, kan ik hierover meepraten. Toch had ik besloten om er een nieuwe bij te kopen (al was het maar om een oneven aantal zoveel mogelijk te voorkomen) en ik moet zeggen dat dit me niet verkeerd is bevallen. Zelfs de meest ervaren parkietenhouders maken fouten, kleine, maar ook grote. Je moet er niet om blijven mokken. Gebeurd is gebeurd. Een nieuw parkietje kan je helpen om de pijn van het verlies te verkleinen. Weg zal het nooit zijn, maar dit moet je ook niet willen verwachten.

Alsnog sterkte, ook al is het al een tijd geleden. En niet denken dat het jouw schuld is, dit zal het rouwproces er niet beter op maken.
Liefs,
Wouter

Offline mariska24

 • Dierenvriend
 • **
 • Berichten: 29
 • Dag lief Pietje van me *14 december 2009*
Re: Wanneer is het tijd om een nieuw parkietje aan te schaffen.
« Reactie #2 Gepost op: juli 03, 2010, 15:26:58 »
Dank je wel voor je reactie.
Vind het nog steeds moeilijk al heb ik ook een agapornis in huis. Die heb ik bijna net zo lang als dat ik mijn Pietje had.
En voor hem is het ook wel weer gezellig om een kamaraadje te hebben langs hem op het tafeltje (in 2 apparte kooien uiteraard)
Ik blijf me me schuldig voelen, maar heb van een vriendin toen dr tijd gelijk het advies gekregen om voortaan gezasept te geven. Ook bij mijn agapornis. Gewoon ter voorkoming. Ik weet niet of het goed is, maar ben er toen meteen mee begonnen. En heb nog geen slechte ervaringen ermee.

Maar ik zit er wel dus aan te denken om een nieuwe aan te schaffen. En ik denk dat ik als eerste maar eens ga informeren bij de DAR. Das altijd beter dan bij een winkel. Tenminste, ik denk dat ik dan toch het gevoel krijg iets goeds te doen voor een vogeltje.
Maar ga eerst mijn fotoboekje van Pietje volplakken met foto's en haar veertjes. Ben veel te bang om de typische dingetjes van haar te vergeten zodra ik er een nieuwe bij heb.
Ik houd jullie op de hoogte.

Liefs mariska

Moppers

 • Gast
Re: Wanneer is het tijd om een nieuw parkietje aan te schaffen.
« Reactie #3 Gepost op: juli 06, 2010, 09:48:23 »
4,5 jaar geleden ging mijn Moppie dood. Ik wist nog niet of ik weer parkieten wilde, zij was mijn eerste eigen parkiet. Ze was eerst de familieparkiet maar stond het laatste jaar op mijn kamer en ging mee toen ik uit huis ging. Thuis hebben we zowat altijd parkieten gehad, dus ik ben er wel mee opgegroeid. Ik had ook een konijn en gerbils, dus wat dat betreft aanspraak genoeg zegmaar.
Maar al snel wist ik het, ik wil weer parkietjes, en dit keer gelijk twee (Moppie had 1 keer een maatje, maar toen die na 3 maanden dood ging aan een hersenbloeding leefde zij ineens op, ze was op wel wat meer punten een beetje raar, waarschijnlijk inteelt). Ik merkte gewoon dat ik het vrolijke gekwetter miste.
Als een parkietje doodgaat, dan is die niet te vervangen, maar dat is ook helemaal niet wat je doet als je een nieuw parkietje neemt. Neem een nieuw parkietje als jij daar klaar voor bent. Dat kan 1 dag later zijn, maar ook jaren, dat bepaal je gewoon helemaal zelf.

Ik wilde ook geen dieren uit een dierenwinkel meer, dus na wat zoeken en rondbellen kwam ik terecht bij Dierenambulance Den Haag, daar heb ik twee parkietjes geadopteerd. Binky en Deuntje zijn nog steeds gelukkig met elkaar en bij mij.
Bij Dierenambulance Den Haag zitten regelmatig meerdere grasparkieten die een nieuw baasje zoeken. Om te vragen of ze op dit moment iets hebben, bel ze even, 070-3282828.
Je kan ook kijken op www.ikzoekbaas.nl, daar staan ook wel eens grasjes die in een asiel zitten. Ik heb even gekeken, er zitten er nu 3 in het asiel in Vlaardingen, eentje in Dordrecht.

Offline mariska24

 • Dierenvriend
 • **
 • Berichten: 29
 • Dag lief Pietje van me *14 december 2009*
Re: Wanneer is het tijd om een nieuw parkietje aan te schaffen.
« Reactie #4 Gepost op: juli 07, 2010, 12:03:26 »
Dank je wel voor je reactie.
Heel gek, maar nu ik de fotos van Pietje heb laten ontwikkelen en ik bezig ben met een boekje, ben ik er weer aan toe om een grasje te nemen.
Ik ben er misschien wat snel in (al is pietje al weer ruim een half jaar niet meer bij mij). Maar heb de knoop doorgehakt, ik miste het gekwetter van een parkietje te erg. Ik heb dan wel een agapornis, maar die maakt heel ander soort geluidjes.
Ik heb gister een nieuw beestje aangeschaft bij een kweker.
Ik zal er een nieuw topic voor openen om hem/haar aan jullie voor te stellen.
Dank jullie wel voor jullie reacties.

Moppers

 • Gast
Re: Wanneer is het tijd om een nieuw parkietje aan te schaffen.
« Reactie #5 Gepost op: juli 07, 2010, 18:59:16 »
Er is in zo'n geval niet iets als snel, te snel of langzaam. Jij bepaalt hoeveel tijd je nodig hebt. Als dat 1 dag is, dan is dat 1 dag. Als dat 3 jaar is, dan is dat 3 jaar.