Afstand doen van je grasparkiet(en)?

Gestart door Parkieten-Freak, maart 09, 2007, 15:24:42

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

desi_jane

Bij ons achter hebben wij het geestmeerambacht, dit is een groot meer.
Met veel natuur er omheen, maat wil het weer net geen natuurgebied noemen.
Je wil niet weten hoeveel mensen hun beestje daar loslaten als ze niet meer voor ze willen zorgen.

Er lopen alle kleuren konijnen rond, vaak zie je een cavia.
Ook vliegen er in de zomer vele soorten volgels die los gelaten worden.
Waaronder ook parkieten, mensen snappen gewoon niet dat ze dat niet overleven.
Laatst las ik ergen, een parkiet los laten in de natuur is hem niet vrij laten, maar prooi maken.
Ik denk dat wel klopt!!

Even Offtopic

Ik snap wel wat suus bedoeld.
Als je nou kweekt met parieken of fokt met honden dat maakt niet zoveel verschil denk ik.
En wij hebben ons erg verdiept in het fokken van honden.

Dan maak je onderscheid tussen kleur en pigment.
Je gaat voor het meest bij de natuur ze kleurstellingen.
Als je die eenmaal heb gefokt, hou je die en daar ga je mee verder.
Zodat je gezonden, mooie, en dicht bij het ras staande honden krijgt.
De mooie´s en beste hond in jouw ogen hou je zelf.
En ik denk dat het niet veel verschild met wat suus bedoeld.

groetjes desi

Emilie

Helemaal met de stelling eens! Mijn parkietjes hebben nu voor het eerst een echt nest. Ze hebben al vaker bv mijn sokkenla gekraakt om een nestje te bouwen, maar toen heb ik (op aanraden van de dierenarts) de echte eitjes met plastic eitjes vervangen. Nu wil ik ze toch een keer het plezier gunnen om hun eitjes te zien uitkomen. Een van de redenen waarom ik hier zo lang mee gewacht heb, is omdat ik bang ben dat ik geen goed onderkomen voor de kleine vogeltjes kan vinden. Hoe weet ik zeker dat ze bij lieve mensen terecht komen, die ze alle aandacht geven die ze verdienen en waar ze ook toch tenminste 1x per dag even uit de kooi mogen?

Vandaar dat ik op deze site alvast een oproep heb geplaatst voor lieve ouders, voor als ze inderdaad lukt om de eitjes met succes uit te broeden. Maar het blijft moeilijk; ik zal ze zeker niet aan de eerste de beste meegeven!

Viooltje

Robin en Ringo blijven lekker bij ons, we kunnen ze niet meer missen.
En als we op vakantie gaan, past mams op ze.

Maar inderdaad: beter te vaak gewaarschuwd, dan 1 keer het verkeerde te doen.

jwsnekkers

#23
Ik vang ook parkieten op van mensen die niet meer voor hun parkiet kunnen of willen zorgen. Heb gisteren nog een mannetje opgehaald. Dit doe ik zolang ik ruimte heb in mijn volière. Deze parkieten verkoop ik niet, maar probeer er een partner bij te zoeken. En ze nog een fijne tijd te geven.

Ik kweek wel met parkieten, maar ben geen handelaar. Natuurlijk verkoop ik ook wel eens parkieten, maar dit meestal aan particulieren. Dit zijn altijd zelf gekweekte parkieten. En geen opvang parkieten.

Dit wou ik graag met jullie delen, zodat jullie weten dat er ook andere mensen in de wereld zijn de wel om de kleine diertjes geven. Ik geef jullie groot gelijk dat je moet uitkijken voor gewetenloze handelaars. Hier moet je direct mee afhandelen.

Groeten

prkietje

je geeft je partner toch ook niet aan n handelaar..

savannahvk

Nooit dat ik mijn parkietjes weg zal doen! Ze zijn alles voor me! Ik moet begin volgend jaar helaas wel een half jaar op stage naar het buitenland.... maar dan zorgen mijn papa mama broer en zusje ervoor :) het liefst neem ik ze mee haha!

Marij86

#26
Ik denk dat de grootste groep mensen die hun dieren dumpen toch wel degene zijn die hun huisdieren in een opwelling kopen zonder verder te informeren. Erg jammer en gewoon ronduit dom.. En al die filmpjes waarbij z'n beestje super tam is en knuffelt en praat trekken mensen snel over de streep om er een aan te schaffen.

Gebeurt niet alleen met dieren maar ook met kinderen. Alleen kinderen kun je niet zomaar even dumpen. Ik vind dat ze best een gevangenis straf of iets dergelijks mogen geven voor het dumpen van huisdieren.

Ik zou mijn grasjes nooit weg doen! Hou teveel van ze!

Juun

Wat verschrikkelijk om te horen zeg.. ik heb zelf ook 2 parkieten die een nieuw huis zoeken (opgevangen via dierenambulance) en wil absoluut niet dat ze zo terecht komen.
Fijn dat het even gezegd word, zal er extra goed op letten. Ik heb al vaker dieren geplaatst en let altijd erg goed op hoe iemand is en vraag vaak of de persoon foto's wil sturen of dat ik bij die persoon langsga met de dieren. Dan weet je bijna zeker dat het wel goed zit, en mijn ervaring is dat je vaak wel doorhebt of iemand het goed met je diertjes voorheeft :)