Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Mededelingen / Re: Afscheid van mijn lieve Flurry 😢
« Laatste bericht door Loeky Gepost op juli 21, 2017, 21:29:51 »
Bedankt voor alle lieve reacties.🌻
2
Mededelingen / Re: Afscheid van mijn lieve Flurry 😢
« Laatste bericht door Parkieten-Freak Gepost op juli 20, 2017, 22:58:17 »
Wat een verdrietig nieuws, heel veel sterkte! Het valt niet mee om je parkietenvriendje na zo'n lange tijd te moeten missen.  :'(

3
Overige Vragen / Re: Overleden parkiet en de overgebleven parkiet
« Laatste bericht door Mieskoek Gepost op juli 18, 2017, 18:27:43 »
Hey Sara,

Bedankt voor je uitgebreide post. Het is inderdaad ook lastig om het voor een ander in te vullen.
Hetgeen waar ik het meeste mee zit is dat ik op het moment vlak voor de euthanasie niet heb gedacht aan het afscheid nemen van Punky zelf. De arts deed het zo snel en ik lag zo overhoop met emoties dat ik er thuis pas achterkwam dat ik hem niet nog even vastgehouden heb. Het zal met de tijd wel overgaan, maar voor nu speelt er nog schuldgevoel. Punky is begraven in de tuin, dat doet altijd goed.

Wat betreft Ukkie: ik heb zoveel mogelijk spiegels afgeplakt. Ook zijn glimmende speeltjes zal ik afplakken of even weghalen. Gelukkig is het vakantie en ben ik veel thuis! En wie weet neem ik over een tijdje weer een jong maatje in huis waar hij na een tijdje mee kan spelen.
4
Mededelingen / Re: Afscheid van mijn lieve Flurry 😢
« Laatste bericht door Sara Gepost op juli 18, 2017, 18:16:32 »
Ook van mij nogmaals veel sterkte met dit verlies aan jullie allen.

Vele groetjes,

Sara
5
Overige Vragen / Re: Overleden parkiet en de overgebleven parkiet
« Laatste bericht door Sara Gepost op juli 18, 2017, 18:15:49 »
Beste Mieskoek

Al is zo'n verlies en hoe je ermee omgaat natuurlijk heel persoonlijk, toch begrijp ik heel goed wat je moet doormaken. Mijn beste maatje, mijn zelfgekweekte parkietenvriendje, is ooit weggevlogen toen ik niet thuis was en een ander gezinslid de kooi buiten had gezet. Ik ben wekenlang met zijn belletje door het dorp gefietst en had een vermistfoto online gezet, maar ik heb hem nooit meer teruggevonden. Ook ik kon toen dus geen afscheid nemen. De tips die ik je daarover kan geven zijn eigenlijk alleen; doe wat jij denkt dat je moet doen om het te verwerken. Voor mij was het te pijnlijk om meteen zijn spullen op te ruimen of door foto's van mijn parkietje te bladeren, maar mij hielp het om te schrijven over hoe hard ik hem miste. Een andere manier van verwerken kan zijn dat je zijn afscheidsplekje decoreert. Het is moeilijk om er tips over te geven, jij moet aanvoelen wat voor jou werkt.

Over Ukkie: Er wordt inderdaad afgeraden om glimmende voorwerpen te voorzien als speelgoed voor parkieten. De meningen zijn erover verdeeld, maar als ze hun glimmend speeltje of spiegeltje duidelijk zien als maatje door het te voeren of er hele dagen tegen te kletsen, dan is dit eerder ongezond gedrag en kan je het best weghalen. Je kan de band versterken door de stappen van het tam maken opnieuw te doorlopen, zoals wat lekkers geven uit je hand en er lief tegen praten telkens je in de buurt bent. Alles in het creëren van de band komt er vooral op neer dat je vooral veel tijd met je parkietenvriendje spendeert. Of hij even hecht zal worden als Punky, dat kan natuurlijk niemand zeggen. Zoals je zegt: ze hebben elk hun eigen karakter. Toen mijn zelfgekweekte parkietje Pucky weg was gevlogen had ik na een tijd opnieuw een nestje met zijn ouders en daar kwam opnieuw één mannetje uit. Net als Pucky werd ook hij heel tam en leerde ook hij praten, maar mijn band met hem is nooit hetzelfde en nooit zo hecht geweest als met Pucky. Ik heb daaruit geleerd dat je, als je ooit de kans hebt om zo'n geweldige band te hebben met eender welk wezen, je deze verwachtingen niet mag projecteren op zijn opvolger. Elk wezen is anders en al is de vriendschap met je volgende parkietje minder sterk, toch heeft dit parkietje zijn eigen leuke karakter. We hebben gewoon allebei het geluk gehad om zo'n unieke soulmate gekend te hebben en dat moeten we koesteren.  :)

Vele groetjes,

Sara
6
Broeden / Re: Ei gezocht!
« Laatste bericht door Sara Gepost op juli 18, 2017, 18:02:22 »
Zoals Kleintjes al zegt: als het niet nodig is, laat je dit toch gewoon aan de natuur over. Ik begrijp niet goed waarom je "omdat je er tijd en ervaring voor hebt en een uitdaging nodig hebt" deze kleine fragiele diertjes hun leven in gevaar zou brengen door ze de gang van de natuur te ontnemen in hun ontwikkelingsfase. Ook bij mensen met bergen handopfokervaring gaat het regelmatig mis. Daarenboven kan jij niet dezelfde goede bouwstoffen en socialisatie voorzien als de parkietenouders tijdens die belangrijke 6 weken. Sommigen gebruiken de reden "makkelijker tam te krijgen" als reden om handopfok te doen maar ook deze ballon gaat voor grasparkieten helemaal niet op, ze worden even tam als ze elke dag even worden vastgehouden vanaf dat ze veertjes beginnen te krijgen. Ik hoop dus dat je een andere uitdagende hobby zoekt. Ik vond het al een hele uitdaging om mijn enige 2 succesvolle nestjes van telkens 1 kleintje door de ouders goed grootgebracht te zien worden en deze schatjes nadien enorm tam te maken en te leren praten.  :)

Vele groetjes,

Sara
7
Mededelingen / Re: Afscheid van mijn lieve Flurry 😢
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op juli 17, 2017, 00:55:10 »
Ook hier, veel sterkte met 't verlies van je vrolijke maatje.
Heeft 'n mooie tijd gehad met de beste zorgen en gezelige vriendjes.
8
Broeden / Re: Ei gezocht!
« Laatste bericht door Kleintjes Gepost op juli 17, 2017, 00:53:53 »
Ik zou de gok niet nemen om handopfok te doen als 't niet nodig is.. 't diertje heeft immers ouders die hem / haar opvoeden.
9
Broeden / Ei gezocht!
« Laatste bericht door Mieskoek Gepost op juli 16, 2017, 16:00:43 »
Hallo,

Van jongs af aan heb ik parkieten gehad, tam gemaakt etc. Altijd na 6 weken oud. Nu wil ik een nieuwe uitdaging aangaan en een parkietje overnemen net nadat het uit het ei is. Ik weet wat erbij komt kijken en ik heb zeeën van tijd en de juiste middelen om het beestje op te voeden.

Heeft iemand een idee waar je zo'n aanschaf kunt doen?

Groetjes,
Mies
10
Mededelingen / Re: Afscheid van mijn lieve Flurry 😢
« Laatste bericht door Mieskoek Gepost op juli 16, 2017, 15:50:30 »
Sterkte!

Ik heb vorige week ook na 7,5 jaar mijn lieverd Punky in laten slapen.
Nu nog, heb ik er veel verdriet van. Maar het is altijd goed om te realiseren dat je het beste voor het beestje gedaan hebt.

Pagina's: [1] 2 3 ... 10